Nok en MEGET STERK prestasjon i Onsdagsturen

08.08.2018

Inge Olav til venstre får sin meget velfortjente plankett etter 500 onsdagsturer!!

Det er bare vinnere i ONSDAGSTUREN. Inge Olav Mortensplass gikk sin tur nr 500 - femhundre - !!! i Onsdagsturen forrige uke. For å sette prestasjonen litt i perspektiv innebærer deltakelsen at  Inge Olav har gått hver onsdag, året rundt, i ti år! Meget godt jobba!

 Onsdagsturen startet opp i juni 2005. så det betyr at det ikke er veldig mange onsdager Inge Mortenplass har «skulket» den ukentlige trimturen i regi av LHL,Alvdal Turforening, Alvdal Revmatikerforening og Alvdal Pensjonistforening.

De andre som har nådd denne milepælen er Torbjørg Bjørn (622 turer), Kåre Dalen (606 turer) og Jarle Bråten (522 turer). Det  er en rekke artikler om ONSDAGSTUREN her på hjemmesiden vår. Se arkivet vårt og artikkel fra 24.2. 2018.

STOR GRATULASJON TIL INGE OLAV! 

 

 

 

Trivelig vandring langs Hausta

04.08.2018

Et flott turområde sommer som vinter - Haustdalen.Fin tur fra Langsætra, nedåt Hausta (Alvdal's svar på Rhindalen  uten vinranker)og oppover langs idylliske Hausta tæ Haustsjøen og tilbake i dag. Trivlig tur og følge, 15 stk. tilsammen

 

Turen var vårt bidrag i årets Haustdalsdager, i år ble årets dager arrangert for 11. gang.  Den store aktiviteten med salgsboder og salg er på festplassen nedenfor  Langsetra. Haustdalen er et av mange flotte turområder i bygda vår. Haustsjøen er et kjempeflott fiskevann.  Om vinteren er det kjempegode skiløyper her fra vinterferien  og utover.

 

Tusen takk til Brit Iren Stormoen som dyktig turleder.

Populært med stolpejakten

01.08.2018

Stolpr nr 23 - ligger på P plassen ved Kommunehuset Nyborg.

Årets STOLPEJAKTEN går så det griner. Med 20 stolper både ved Plassen Skole og Alvdal Sentrum er det totalt 40 stolper å velge mellom. Ved Plassen skole ligger stolpene relativt tett mens det er noe lenger mellom stolpene på Steia. Deltakelsen har sålangt vært meget bra, de fleste registrerer seg som "app bruker". Målsettingen om 10.000 stolpebesøk mener vi er oppnåelig. Gå inn på www.stolpejakten.no for å registrere deg, alternativt hent deg infobrosjyre med kart på bl.a. Alvdal Sport, Bokhandelen,Taverna,Aukrustsenteret, Gjelten Bru Camping med flere.

Tiltaket er gratis og går frem til 1.november. Tiltaket er i samarbeid med Alvdal Idrettslag, orienteringsgruppa.God stolpejakt.

Fotokonkurransen sist vinter.

30.07.2018

Da er juryeringen av Alvdal Turforenings fotokonkurranse "Ut på tur sommer som vinter" utført. Dette skjedde i juni måned. Vi viser til tiltak nr 22 i vinter- og vårpogrammet vårt.
Vinneren ble Gunhild Ledang med ett flott skiturbilde.
På annenplass kom Bodil Bomann, og på tredje igjen Gunhild Ledang.
Gavekort pålydene kr.800,- pluss print av bilde i A3-format venter vinneren. De andre to plasseringene, henholdsvis kr.400,- og kr.200,-  Ha alltid med deg kamera når du er ute på tur. På hver tur er det alltid spennende objekter som dukker opp.

Fotofraf Gunhild Ledang.

 Fotograf er Bodil Bomann.Fotograf Gunhild Ledang.

 

 

Reåpning av Tronsvangen Natursti - i Olav Langleite sine fotspor!

23.07.2018

I kveld har vi hatt reåpning av Tronsvangen Natursti. Stien er opprinnelig fra 1993. Vi har hatt ansvar for vedlikehold og markedsføring. Tidvis en del benyttet,  men behovet for oppussing har etterhvert blitt større og større. Botaniker og naturelsker Olav Langleite var mangeårig turforeningsmedlem og som sammen med bl.a. botaniker Olav Gjærvoll bygget opp naturstien. Olav Langleite døde i januar 2017. Det var et sterkt ønske fra arvingene at midlene etter begravelsen skulle gå til ny Tronsvangen Natursti. Bjørn Langleite har gjort en kjempejobb med oppussing og nedsetting av nye skilt med mere. Stien starter ved grinda til Tronsvangen Seterhotell. I postkassen ligger det info folder. Bjørn guidet 12 deltakere med stor kunnskap om gruvedrift og botanikk. Tidlig i år, mange blomster var ferdig blomstret for .Tusen takk til Bjørn og familien Langleite.

 Deler av Olav Langleite sine etterkommere: Fra venstre Ole Oskar, Bjørn, Andrine, Emil og Trond helt til høyre.

 
 
 
 

Nok en flott Breisjøfestival.

22.07.2018

Stille før stormen....lørdag 16.00Breisjøfestival nr 6 er arrangert i helga av vår samarbeidspartner Breisjøseter Turisthytte. Kjemegod temperatur hele helga uten eneste regnbyge. Litt sterk vind lørdag kveld men det varte ikke veldig  lenge. 220 festivalpass ble solgt noe arrangøren er tålig fornøyd med. Breisjøseter er åpent frem til medio september.

Kjempeflott geoligitur i Aumdalen.

18.07.2018

KJEMPEFLOTT geologitur i Aumdalen. Ide, regi og turleder Leiv Skare! Nydelig turvær i flott moreneterreng. Klare tydelige spor etter smelting av isbreer i flere tidsperioder. Mange flotte dødisgroper og spylerenner i ulike størrelser. Mye annet spennende så vi, bl.a. et revehi! Særdeles trivelig avslutning på Stormosetra med deilig gjærbakst og kaffe. 12 deltakere. Tusen takk til Roar og Anne Marit Stormoen på setra! En kjempekveld!

Godt å gå i og se på - moreneterreng Aumdalen i Alvdal!

Flott tur til BUSTEINEN.

15.07.2018

Trivelig og flott tur til BUSTEINEN nedenfor Markbulidammen.Godt og varmt med 25 -27.grader og helt vindstille.Turen ble også arrangert i fjor, da holdt vi på å drukne i regnværet, i år nesten for varmt! Heldigvis kort å gå på den gamle anleggsveien. Kvalifiserte prøver viser at her har det vært aktivitet rundt år 500! Det antas at det ble brukt som skjul og overnatting for jegere på vei til og fra Einnunndalen. Tusen takk til Leiv Skare som turleder og som oppdaget dette fantastiske stedet. Totalt 9 deltakere. Stjerneavslutning på Smedplass setra hos Berit og Lars Einar Skarpno litt lenger opp i lia. Flott sted med god servering, nydelig utsikt og ikke minst trivelig selskap.

Alle bør ta seg en tur til Busteinen, med glede over naturens under igjen.

Fantastisk kveld på Savalen.

11.07.2018

FANTASTISK båttur til Skolholmen på Savalen. Nydelig sommerkveld, dette var Alvdal på sitt aller aller beste! Vi ble kjørt ut med båt fra Finktrøvangen, på Skolholmen serverte Finktrø damene deilige vafler, songrøt og kaffe. EN SUPERKVELD, bedre kan det ikke bli. Hele kvelden var en sterk naturopplevelse! 45 stk med stort og smått. Tusen takk til Else Helen, Tove og Else samt båtførerne Geir Inge og John!

Savalen på sitt aller beste -her fra Finktrøvangen.

 

Trippelen 3 x 3.

07.07.2018

Storfjellet - flott topp med topp utsikt!

Vi minner om vårt NYE  tiltak i år. Trippelen 3 x 3.

TRIPPELEN 3 x 3 . Baugsberget, Sten og Storfjellet. Du må altså bestige hver topp 3 ganger frem til slutten av okt - se vårt arr Nr 28 i programmet .

 

Til orientering er det tusen navn i boka på Sten per dato siden 1.april.

 

 

Det  trekkes 3 gavekort a kr 1000 blant alle som har totalt 9 toppturer. Ryktene sier at allerde er det minst fire stk som har klart kravet.

 

 Ha mange gode turer

Kongetur til Langhøa.

01.07.2018
Ny kjempetur - denne gang Langhøa i Einunndalen , 1490
Moh . ‍ Siste Ti på topp satt ut for i år.
 Megabra vær, 5 timer i rolig gange med kviler ! 13 stk pluss Luna 🐕.Utsikten herfra er enorm , kanskje den beste i Einunndalen. Proffe guider Erling S og Arne H D Avsluttet med bading i elva og ikke å forglemme deilig servering på Romsdals setra. Terningkast 6 .
Langhøa i Einunndalen. Kjempetopp som du bare må bestige.
 

Historisk sykkeltur-for aller siste gang.

30.06.2018

Historisk sykkeltur rundt skytefeltet i Dovrefjell og Sunndal Nasjonalpark - for siste gang ! 🚴🏻‍♀️Mandag starter arbeidet med å rive opp både bruer og veier i det gamle skytefeltet. Trist at dette skjer men det er bestemt på høyeste hold på regjeringsnivå . Rikelig med moskus på hele turen men ingen gikk til angrep 🐂Kjempevær hele dagen med 25-27 grader . 😎Vi storkoste oss hele dagen og brukte lang tid 👋😍. 45 km - 10 stk med .Turen arrangert sammen med Folldal Turforening - ekstra arr. som ikke stod  i vårt program. Turleder Johan Ragnar -godt kjent etter mange turer her!

Siste turen på skytefeltveien på Dovrefjell.

 

Gloføkkampen (OBS OBS)- kjempeflott utsikt!

27.06.2018

Gloføken_450x600Viktig melding-lytt på radio-dvs les her !!» Vedr 10 på topp Gloføyken, topp Nr 10. De fleste vil gå fra Johnsgard Turistsenter . Det er merket til Gloføkkampen, tang og skilt er også satt ut her (1326 moh) ( og ikke Gloføken 1357 moh ) Det er merket helt til toppen Gloføkkampen .

 

Årsaken til at vi har "flyttet" fra Glofløken til Gloføkkampen er at dette et en mye bedre Utsiktstopp enn Gloføken og ikke minst et mere naturlig turmål i dette området. Dessverre var vi ikke klar over dette når vi gjorde plukket ut  toppene rett før jul i fjor.

 

Gå inn til resepsjonen på Johnsgard og de forteller deg hvordan du kan kjøre et lite stykke oppover lia! Kjempetopp - du har nok aldri vært på en topp med så flott utsikt 👍😎god tur og avslutt med servering på Johnsgard!

Nydelig sykkeldag til Langodden.

24.06.2018

Som en del av årets Midtsommerdager i Alvdal er det i dag blitt avholdt sykkeltur til Langodden gard. Langodden er en typisk gard for vårt distrikt med skogbruk og mjølkeproduksjon.  Garden har i tillegg en stor campingplass med 6 flotte  høystandard utleiehytter. Og for en dag det ble! Deilig sommervær med perfekte sykkelforhold. Særdeles trivelig på Langodden med deilig kaffeservering og rabarbra saft fra egen hage servert med eget kaffeservise.  Flott hage i et flott gardstun. Åpent også i begge de gamle stabburene, det eldste er datert til år 1804.  Gardsmuseet er veldig bra og må oppleves. Greit besøk med godt 30 gjester som koste seg i sola. Langodden gard er tidelt Norsk Kulturarv sitt kvalitertsmerke Olavsrosa som blir tildelt for høy kvalitet som har sitt grunnlag i den norske kulturarven. Se www.langodden.no. for mere spennende informasjon. Tusen takk til vertskapet Grete Karin og Leif.

Sykkeltur til Langodden og videre sørover til Bellingmo og Barkald med Jutulhugget (21  km fra Steia) er en tur som anbefales. Flatt og fint på gode veier i et nydelig kulturlandskap. Alvdal Turforening har ansvar for drift og vedlikehold. GOD TUR!

En flott sommerdag på Langodden Gard med god servering i et flott kulturlandskap.

Årets lengste dag feiret med konsert på Divle.

21.06.2018

Konsert på Divle - et flott sted. Ta deg en tur hit - du kan kjøre nesten helt frem - kun 300 meter å gå.Årets lengste dag torsdag 21.juni - med konsert med Kåsen-Karan på Divle ova Åsvangen på Plassen. I fjor på samme dag på Baugsberget var det i meste laget med mygg, i år slet vi med rimelig kald nordavind - uten mygg . Gode låter fra Magnar og Egil  de holdt det gående i en god halvtime til tross for kalde fingre etterhvert !  26 fremmøtte, 5-6 varme grader .....utsikten fra Divle og Åsvangen har bygdas klart beste seterutsikt  . Vi gleder oss allerede til neste års konsert - kom gjerne med forslag på sted . Magnar foreslo Sølnkletten men det blir vel heftig da....!

Trivelig sesongavslutning med BLI KJENT I NÆRMILJØET.

19.06.2018

Bli kjent i nærmiljøet 18.juni- denne gang til Geitkletten.

Siste nærmiljøturen denne våren.Hele 16 tobeinte og 2 firbeinte ble med da turmålet var Geitkletten ved Steilangsætra.Denne setergrenda er kanskje litt ukjent for mange, du tar av fra Folldalsvegen ca 5 km nord for Dæhlie butikkn på Plassen. For 15 av oss ble turen litt lengere da Nøstervola dukka opp for undertegnede.Tusen takk til alle som har bidratt til at de 4 nærmiljøturene denne våren har vært helt perfekt.😀

Else Helen og Brit Iren tar gjerne imot forslag på nye turmål til neste sesong.Det øker turgleden når vi blir kjent mange steder i bygda vår!

Kjempeutsikt på Gloføkkampen -men ikke i dag!

17.06.2018

KJEMPEUTSIKT PÅ GLOFØKKAMPEN - men ikke i dag ! Meget flott tur til Gloføkkampen i dag .Ti på topp skilt er satt ut i, vi har flyttet skiltet til det naturlige topp punktet lengst sør på 1326 moh . (Se kart under )Tåke på toppen uten vind og insekter, null sikt men sin sjarm !! Enorm utsikt nede i lia mot Femund og Langsjøen! Solid og trivelig kjentmann med Jan Ola Johsgard. ‍Nydelig middag på Johnsgård Turistsenter. En kjempetur som blir husket lenge for 6 stk og Bliktsen Gled deg til turen til Gloføyken.

På toppen av Gloføkkampen. Du går opp fra Johnsgard Turistsenter på godt to timer i roligt tempo. Ta av til hyttefelt Gloføyklia vest, kjør opp mot jordet, ta til venstre og parker der turstien begynner. Herfra meget godt merket helt til topps.

Her ser du turruta - OBS hold til venstre når du kommer opp i sadelen mot toppen.På turen ned fikk vi se den ENORME utsikten østover. GLED DEG TIL TUREN!!

En sagende god åpning av stolpejakten.

15.06.2018

Stolpejakten 2018 åpnet årets Stolpejakt med utradisjonell metode. Måtte ha assistanse med å holde stolpen.Varaordfører Mona Murud fikk æren av å åpne Stolpejakten. Hun både sagde en stolpe og scannet stolpe Nr 5 - buske på Plassen skole . 16 fremmøtte fikk både info ark med kart og dagens lovde gave som var en eske med friske pastiller! Vi håper på minst 12000 stolpebesøk i år . ‍Medarrangør er Alvdal Il . O-gruppa. Hedmark fylkeskommune og Gjensidige stiftelsen sørger for finansieringa av dette gratis tilbudet. På butkkene,Shell, Gjelten Bru Camping, Taverna  og Turistinformasjonen kan du finne infoark som er kjekt å ha.Tiltaket går frem til 1. november. Totalt er det 40 stolper delt på Plassen og Steia   (foto : Alvdal Miv AS -Tore Rasmussen)

Ferdig med første steg for Hauståsbua.

15.06.2018

Hauståsbua juni 2018Første steg med restaurering av skogsbua i Hauståsen er endelig i gang . Driftsoperatør Audun Eggset har nå snart kjørt opp alle materialer mm . Transporten er krevende og Audun har gjort en kjempejobb.  Planen var å transportere opp materialer med snøscooter rett etter påske før kjøreløyve gikk ut, men den varme været  gjorde dette umulig. Stedet der bua ligger kan godt karaktiseres som «der ingen kunne tru at nokon kunne bu«. Selve tømmerjobben starter utover sommeren med tømrer Svein Olav Nymoen . Det er ønskelig å gjøre en god del på dugnad i samme periode. Dette blir spennende

Det er nå merket til bua fra Sjulhus og den nye barneskola. Søndag 14.oktober blir det fohåpentligvis en liten åpningssermoni!

Alltid koselig med bli kjent turer.

11.06.2018

Trofaste Bli kjent i nærmiljøet deltakere på tur igjen.

 Nærmiljøturen i kveld gikk til Bjørnåsen på Østkjølen.Vår trofaste turvenn Ivar, med May,Brit Iren og undertegnede tok turen.
 
Neste mandag og siste nærmiljøturen vår i år går til Geitkletten ved Steilangsætra.Bli med hvis du ikke har vært der😀😀👍
 
 
 

Kort og rask vei til Blanktjønnvola.

10.06.2018

God kloppet sti fra Urstømsetran og over bløtmyran de første to hundre metrene.

 Trivelig  tur til Blanktjønnvola i dag. Ny ti på topp post klar. Kort å gå fra Urstrømsetra til toppen,1 km i luftlinje. Vi kjørte bil helt opp til Urstrømsetra, bratt opp men veien er bra den.Mygg angrep ved starten ved setran men vi lar oss ikke vippe så fort av pinnen ! Turleder Bjørn Langleite viste oss noen planter i Innerenglia, det er meget frodig her. Stien opp fra Urstrømsetra til hovedstien mellom Barkald til Kvebergsvangen er nå kloppet i myra. Avslutning med deilig servering på Urstrømsetra. 21 stk var med. Takk til Elin Strypet for serveringa og Bjørn som turleder. God temp og noen få regndråper underveis. 👍🎯🏃‍♂️
 

Enestående gave fra Narve Sevilhaug.

09.06.2018

Narve i sitt rette element på Solbakken Omsorgsheim i Alvdal.ENESTÅENDE GAVE FRA VÅR ALLES NARVE SEVILHAUG . Alvdal Turforening har denne uken fått en gave fra Narve på hele kr 35.000!! Han sier han vil gi gaver når han enda lever. Narve er 93 år og er i god forn til tross for noe redusert hørsel ! Vi er ydmyke og meget takknemlige for gaven. Vi lover å forvalte pengene til fellesskapets beste . I samråd med Narve offentliggjøres saken på Facebook  og her på hjemmesiden vår ! Hjertelig tusen takk Narve !

Fra sommervær til kald nordavær på Bli kjent tur.

04.06.2018

En av mange flotte skilt i Alvdal.

Sommertemperatur i går på turen til Rundhaugen.

På kveldens "Bli kjent i nærmiljøet" tur til Hølfurua på Såttan fra Kattmoen fikk vi erfare at været skifter fort i norddalen. Distansen er 2,8 km hver vei. Bitende kald nordavind opplevde vi, men på Såttan med sin skog og tørre sti meg god utsikt gikk det greit. Stien på Såttan har en lang historie, langt tilbake var den en del av DNT sti  fra Alvdal Vestfjell til Femundsmarka. I dag er det en populær sti som mange benytter. 6 deltakere møtte opp i kveld.

 

Det er ny tur både 11.juni og 18.juni. Oppmøte banken kl 18.00. Takk til Bli kjent tursjefene Else Helen og Brit Iren.

Sommertur til Rundhaugen den 3. juni!

03.06.2018

Rundhaugen 3.juni . Flott topp!

 NYDELIG topptur til Rundhaugen. Med start fra Strandbu fra 1923 og over Bellingmo brua fra 1913 var det 4,5 km til topps og 400 høydemeter. Ti på topp skilt og tang ble satt opp.Kjempevær uten insekter  med 25-26 varme grader . Den gamle seterveien opp Urlia blir snart borte, her er det ikke mye trafikk. Takk til Johan Ragnar som sikker veiviser .19 turdeltakere i løpet av turen
 
OBS; Pga reinsdyrjakta med start 20.august blir skilt og tang tatt ned før denne dato.
 

Sommer og høstprogramm 2018.

02.06.2018

Alvdal Turforening - forside 2018_423x600Vårt sommer- og høstårogram for 2018 er nå klart. Utdelt alle husstander i bygda og utsendt til alle våre utenbygds medlemmer landet rundt. Vi håper du finner vårt program interessant og spennende.

 

Merk: Det kommer 2 arrangementer til:  Lørdag 30. juni (antageligvis, ikke bestemt dato endelig) Historisk sykkeltur på Dovrefjell - før Ringveien blir tilbakeført til naturen.  11.august - Solformørkelse i Alvdal kl  10.33 til kl 11.33 - hos Jochen Schuster - mere info senere.

 

God fornøyelse og god tursesong! 

Flotte turdager i Sierra Nevada.

29.05.2018
 Årets langtur til Sierra Nevada i Spania startet med en topptur til Mulhacen på hele 3479 moh . Det ble en lang tur på 9,5 timer, 24 km med start på 2.100 moh. Bratt og varmt på god sti. Både Sigurd, Ketil, Marian og Anita kom opp, Johan Ragnar stoppet på 3000 moh, lungekapasiteten er enda ikke iorden etter rundkastet i Sølnkletten . En kjempedag uten uhell😃, trygt følge med lokal guide. Avslutter turen med sol og svømmebasseng på hotellet i Capileira👍🏃‍♂️👌🏻🏊🏻‍♂️ . Her bodde vi i 2 netter.
Turens andre del var sykkeltur ved solkysten "Costa del Sol". Vi bodde 2 netter i byen Almunecar. En kort tur en ettermiddag og en langtur neste dag. Langturen ble utfordrende med stigning på 1100 meter og 53 km.I samråd med guiden vår valgte vi en tøff rute som vi brukte over 6 timer på. Godt og varmt var det i alle motbakkene men det gikk relativt greit.
Årets langtur gikk over 5 dager og må så avgjort betegnes som meget vellykket for kun 5 deltagere. Ingen uhell og god stemning selvsagt på hele turen. Fly ned til Malaga og herfra med buss østover. God kvalitet med gode hoteller,mat og leie av lokale guider på utfuktene. Tusen takk til alle deltakerne som gjorde turen så vellykket.
 
På toppen - etter 1100 meter med stigning. Sierra - topp tur
 

God start på BLI KJENT I NÆRMILJØET.

28.05.2018

Velfortjent kvile ved bua ved Urdskarskamptjønna.Også  i år har vi tilbud om BLI KJENT I NÆRMILJØET turer. Første tur i dag tilUrdskardskamp tjønna. Nydelig  vær har vi hatt for 3 deltakere. Kort å gå - en liten time i roligt tempo hver vei. Mandagene 4.juni, 11.juni og 18.juni har vi slike turer å tillby.

Dette er turer som setter lave krav til god form, vi går roligt , hver tur har maks 2 timers varighet.

Oppmøte kl 18.00  ved banken hver mandag. Kontaktpersoner og turledere er Else Helen Lillestrøm mobil 908 21 509 og Brit Iren Stormoen , mobil 480 85285.

 

God tur i nærmiljøet. 

Topp TOPP tur til Kollutvola.

27.05.2018
Topp tur i bokstavelig forstand😊bildet taler for seg. 18 turfanter inkl. fotograf og turleder tok turen til Kollutvola i Veslesølndalen i Alvdal Vestfjell.  Her var det flere generasjoner, den yngste som var med var 6 år, mens den eldste fyller 90 år i løpet av sommeren. Forøvrig historisk grunn, mange flyslipp her under krigen. Ola Nørdsti var med og delte mange gode historier fra området i eldre dager, oppvokst på setra et steinkast fra toppen. Takk også til Leiv Skare som lærte oss en del om floraen i området, samt om hva enkelte planter ble brukt til i tidligere tider. På tilbaketuren geleidet Ola Nørdsti oss langs den gamle seterveien til Neslund. Takk til alle deltakere for en minnerik tur😁

Nydelig både tur, vær og terreng på Kollutvola.

Rett til topps - med Fåsten!

20.05.2018

TI PÅ TOPP for 37 gang og topp nr 370. TI PÅ TOPP er vår store klassiker. Det er noe meget symbolsk i det å klatre til topps. Årets sesong ble startet med fellestur til Fåset i Tynset Kommune. Toppen er 780 moh og blir ofte kalt lillesøstera til vår egen STEN 905 moh. Kjempelott tur opp fra Leteng. Fin tørr sti. 1,3 km å gå og relativt bratt noen partier. Interessant område med mye geologi historie. Tang og skilt ble satt ut og da er vi igang med årets sesong. Kjempevær med god temperatur og uten insekter. Tusen takk til Bjørn Langleite som ledet gruppen på 11 stk trygt både opp og ned.

 Gruppen på 11 stk hviler ut på toppen. Ikke så god utsikt som på vår egen STEN, men vi ser både Tynset byen, Tron og Sølnkletten meget bra. Turen anbefales på det beste.

Pinseaften - turfolkets store DAG.

19.05.2018

Storfjellet er en flott topp men ikke blant årets Ti på topp topper. Men den er med på trippelen Sten-Baugsberget -Storfjellet.TI PÅ TOPP legges alltid ut for salg Pinseaften, dog litt avhengig av når den er i forhold til våren. Lørdag 19.mai legges årets materiell ut for salg på Bokhandelen. Du får da kjøpt klippekort og informasjonsark.Åres utgave av topper er meget bra mener vi med spennvidde fra Gloføken i Øst til lokale topper som bl.a. Kolletvola, Kollutvola,Korsberghøa, Fåsten og flere til. Løp og kjøp . God tur!

Opplev Alvdal.

16.05.2018

Foreningen Opplev Alvdal (tidligere Alvdal Aktivitet) ble etablert i 1999. Opp gjennom årene har det vært ulike driftsformer og varierende aktivitet. Foreningen drives på dugnad.

Formålsparagrafen: «Opplev Alvdal er et fellesorgan for de organisasjoner, institusjoner, bedrifter, offentlige organer og enkeltpersoner, som har interesse av å utvikle, produsere, markedsføre og selge varer, tjenester og opplevelser i Alvdal. Opplev Alvdal skal gjennom samling og koordinering av krefter og interesser, arbeide for positiv utvikling av medlemmenes næringer og interesser. Opplev Alvdal skal arbeide for forståelse, samarbeide og samhold blant medlemmene.»

Alvdal Turforening er medlem i Opplev Alvdal. Våre tilbud sommer som vinter sammen med mange gode lokale aktører er med på å gjøre nettportalen atraktiv og spennende.  Vi anmoder alle til å bidra med bilder og aktiviteter til enhver tid. Dette  vil gjøre portalen atraktiv for turister og andre som besøker oss. SAMMEN ER VI GODE I ALVDAL.  Se www.opplevalvdal.no.

Ved Haustsjøen - en av mange perler i Alvdal.

Direkte fra Thailand til Allmannstua.

15.05.2018

En av våre medlemmer Ola Hektoen Thoresen bor som kjent i Thailand i vinterhalvåret. Som trekkfuglerAllmannstua mai 2018. Vinterveden er i boks. flest er han nå kommet tilbake til Alvdal! 🦅Ola tok utfordringen på strak arm og stablet vinterveden på Allmannstua ! Kjapt og flott gjort Ola ! Han ser frem til Ti på topp sesongen som starter pinseaften Også takk til Nils Flaten og Jarle Tronslien som har hugget opp veden !.

 

 
 

Gjør din innsats med plukking av plast.

10.05.2018

Kast aldri plast i naturen!!

Plast som ligger kastet igjen i naturen er et stort problem. Særlig ille er det når søppel havner i vann og etterhvert i havet. Det ligger i vår formålsparagraf at vi skal verne om den flotte naturen vår.Vi anmoder alle i Alvdal å gjøre en ekstra innsats med plukking av plast i ditt nærområde. Vi vil ikke arrangere noen organisere fellesdugnader. Send oss gjerne et bilde fra din aktivitet. Lykke til. Vi viser forøvrig til FIAS AS sin hjemmeside for den som vil organisere sitt tiltak.

Flotte Tronsvangen med vår og mye fuglekvitter.

05.05.2018

Nydelig fuglesafari på Tronsvangen i efta. Med utgangspunkt fra Tronsvangen Seterhotell gjorde vi en liten runde i setergrenda. Fuglelivet er på topp nå i mai måned. Trekkfuglene er selvsagt kommet for lenge siden. I Alvdal er det 40-42 ulike arter hele året. I hekkeperioden og i sommerhalvåret snakker vi om totalt 190 arter. Fagmann var Bjørn Pettersen. Han bor  jo som kjent på Tronsvangen. Bjørn har store kunnskaper om fuglelivet  i Alvdal og det er en stor opplevelse å bli med ham på tur. Her er noen av fuglene vi hørte og så: Jernspurv,Sivspurv,Svarttrost, Buetrost, Bokfink, Kjøttmeis, Duetrost, Svarttrost, Løvsangeren, Gransangeren og Rødvingetrost. Totalt 10 deltakere som hadde en svært trivelig og interessant tur. Turen ble avsluttet med kaffe og ferske kaker i peisestua på Seterhotellet. Tusen takk til Bjørn som delte litt av sin kunnskap med oss og for gratis servering. Vi håper på flere slike turer ved senere anledning!

Tronsvngen på sitt beste; fuglekvitter, nydelig utsikt, godt vær og ikke minst dyktig informasjon fra Bjørn Pettersen.

Klart for ny sesong til toppen av STEN.

26.04.2018

TOPPEN AV STEN i ALVDAL.

Mens vi er midt mellom vinter- og sommersesongen: 
 
 
Klart for ny sesong på STEN, Nå begynner snøen å minske oppover mot toppen av STEN , 905 moh. Sten er og blir bygdas mest besøkte topp. I fjor satte som kjent BF Bygg AS opp en flott klokketårn, husk å ringe i klokka når du er oppe!
Har du  forøvrig behov for ny hytte eller ny bolig - ta kontakt med BF Bygg AS.
 
Ny bok med start 1.april er lagt ut!
 
God tur til STEN i 2018!  
 
 
 
 

Utfordrende start på prosjekt skogsbua i Hauståsen.

21.04.2018

Gutta krutt - Svein Olav Nymoen og Tor Baugslien, her på Nymoen Sag og Høvleri.Det er endelig litt fremskritt i  prosjekt skogsbua i Hauståsen. Årsmøtet i november 2017 gikk for en restaurering av bua, men i en enklere form av en gapahuk eller lignende, dog slik at det historiske beholdes. Svein Olav Nymoen har tatt på seg jobben med tømmerarbeide.  Etter påske er det høvlet stokker for åser i taket og nye bunnstokker. Materialer for tak og gulv med mere er bestillt. Den store utfordringen med prosjektet er å få fraktet materialer og utstyr, og det å få komme seg dit. Vi har fått laget oss løype til bruk både for sommer og vinter. Det skar seg med oppkjøringen pga mye og råtten snø. Planen er å få kjørt opp materialer når snøen er borte og få gjort mye av tømmerarbeidet i juni måned. Det er å håpe at dette vil bli et flott turmål for de største ungan i den nye barneskola og for turgåere. Det jobbes også med finansieringa, transporten fordyrer mye. Relaterte artikler i vårt arkiv.  23 des 2014, 26.sept 2016 og 5.juni 2017.

Tryggere med 113 appen.

18.04.2018

113 appen

 

Vi anmoder om at du laster ned 113 appen fra nettet og din nettleser og legge den inn på mobiltelefonen. Forutsetningen er at du har en smarttelefon.

Når du bruker appen Hjelp 113, får nødsentralen automatisk  tilgang til posisjonen din og ser hvor du er. Dette krever at du har oppgiitt mobilnummeret ditt og at du har datatrafikk.

Selvsagt veldig kjekt å ha når du er ute i skog og mark. Like viktig er det i alle andre situasjoner, f.eks. hjemme, på veien, på jobb eller på butikken.

Strålende sesongavslutning på Allmannstua

15.04.2018

Flott og trivelig sesongavslutning på Allmannstua i dag. Når flua surrer i vinduene på Allmannstua er det vår i lufta! Sol fra klar himmel og varm vind lar seg høre! 40 gjester hadde vi, alle satt ue på verandaen. Totalt har vi hatt åpent hele 30 ganger siden 2.dag jul - en gang har vi avlyst pga kulden. Besøket i vinter har vært på det jevne og som i et normalår. Overskuddet av serveringen går i sin helhet til oppkjøring av skiløyper over hele bygda. Mange lokale kjente turgåere i dag, de fleste er stamgjester som er der stort sett hver gang vi har åpent. Vi tør allikevel fremheve med bilde Astrid og Bård Randmæl, bygdas SUPERTURPAR. Takk for alle besøk i vinter og velkommen tilbake neste sesong. Vi sesongåpner igjen i siste halvdel av september.

Allmannstua 15.04.2018 - Astrid og Bård Randmæl. De er svært ofte på tur - sommer som vinter!

Knalltur over Haustdalen til Grimsbu.

14.04.2018

Bilde fra Reinslia - Haustdalen i bakgrunn. Sroralknkletten helt bakerst.Vinterens siste fellestur fra Langsetra - gjennom vakre Haustdalen, over Reinslia til Stormoegga og siste etappen til Grimsbu Turistsenter. 16 km i et knallvær og fortsatt rikelig med snø. Vakre Haustdalen med TOPP utsikt til Storsølnkletten,TOPP utsikt mot Rondanetoppene og Snøhetta i den gamle taubaneløypa nord for Reinslia. Bedre tur kunne vi ikke fått, 6 stk ved start, 5 stk kom helt frem - en snudde I Sjølia. Godt med mat og drikke på Grimsbu Turistsenter! Takk til turleder Arne Helge Dahlen som tok de rette avgjørelsene hele turen, dette gjorde at vi kom trygt frem!

Offensive Shell stadig i utvikling.

11.04.2018

Hilde og Lars Martin foran Shell .

Shell eller Reidar M.Måna Servicesenter AS er en samarbeids partner som vi har hatt et tett og godt 

samarbeide med i mange år. Bedriften tråkker til med en rekke nye tilbud fra mars i år. Bedriften har nå investert i en hypermoderne vaskemaskin for biler. Det er også investert i flere tilltak og produkter i gatekjøkken delen. Shell har nå et større utvalg av pizza enn noen gang tidlligere.  Og ikke minst; Shell har døgnåpent til godt utpå høsten!

Gjennom samarbeidsavtalen kan vi bidra til via våre tilbud til å gjøre Alvdal til et hyggelig sted å bo og besøke.

Vi gratulerer eierne Hilde og Lars Martin med satsingen og er overbevist at dette blir knallbra! Vi var tilstede på åpningen forleden, gule flotte tulipaner er overlevert.

Vinterlig men flott vårlig skitur til Breisjøseter Turisthytte.

08.04.2018

Årets 2 dagers tur til Breisjøseter Turisthytte er vel i havn uten nevneverdig uhell. Denne gang hadde vi ikke været på vår side. Snøvær begge dager, noe vind lørdag og lavt skydekke søndag har vi ikke drømt om i en april tur, men det er slikt som skjer av og til. Noen kom allerede  fredag kveld ifbm årsmøte i Bresjøseter Venneforening, de hadde kjempetur inn med sol og gode lysforhold.

 

Det var så dårlig sikt i snøkaoset  lørdag at en snøscooter fra Breisjøseter  med bagasje og 2 deltakere  på hengeren bokstavelig bommet på målet - med 1 km! Kom helt ut av kurs etter elva Skjellåa og fikk stopp i snøhaugan i Høgspenten mellom mast  297 og 298 rett sør for Sølna. Det hele gikk bra etter henting av ny snøscooter. Lokalkjente Halvor var pilot og hendelsen vil  være nok en god historien  om verten og Breisjøseter!

Alle tok turen inn fra Atnaasjø kafe etter vinterløypa,10 km.,både  inn og ut. Koselig opphold på Bresjøseter med kjempegod 3 retters middag med påfølgende kaffe og bløtkake utover kvelden, samt kortspill og quiz. Frokosten på Breisjøseter er meget bra og må bare oppleves! Totalt har vi vært 21 deltakere i gruppen. Kun 3 stk med adresse på 2560, resten er utenbygdsmedlemmer fra oss samt deltakere  fra Folldal og Hamar med Omegn Turforening.

 

Breisjøseter tur har gått helt siden 1981.  Det blir garantert ny tur rundt påske neste år også!!Breisjøseter 8.april 2018 - mye snø er det i år.

Håper dere har fine turer i skiløypene våre

02.04.2018

Detaljerte betalingsopplysninger finner du også på fronten på hjemmesiden vår. Se under medlemskap.Som enhver bedrift eller forening er det stadig vekk oppmerksomhet om disse pengene og økonomien. Vinteren 2017-2018 har vært en kjempesesong med full fres fra 1. november. Med de snøforholdene vi har per  dato blir det nok skisesong ut april måned. Stort sett har det kommet litt snø flere ganger i uka etter nyttår, dette merkes godt på driftskostnadene våre på grunn av mye kjøring i de ulike traseene.

 

Påsken er ekstra ressursrevende for oss på grunn av preparering av alle påskeløypene  i seterdalene.  Preparerte skiløyper hører med i det moderne friluftsliv i påsken. I år er vi ekstra heldig med kjempevær og skiløyper som står perfekt.

Vår økonomiske ryggrad er en stor og aktiv medlemsmasse og/eller bidrag til skiløyper. Vi håper at alle brukere av våre tilbud bidrar. Du kan også støtte oss via GRASROTANDELEN. Ettersom påsken har gitt oss både kjempevær og skisporene har vært helt topp håper vi på flere ekstra bidrag til vår virksomhet.

Vi har også VIPPS: 510793 

Gode påskedager på Allmannstua

01.04.2018

Allmannstuaq 1. april 2018

Påsken 2018 er over på Allmannstua. Det har vært åpent hver dag fra Palmesøndag til 1.påskedag. Besøket har vært veldig bra med samlet over 700  gjester med skjærtorsdag og langfredag som toppdager. Vi tjener gode penger på serveringen som går i sin helhet til oppkjøring av skiløyper over hele bygda. En betydelig del av gjestene er turister som oppholder seg i bygda i høytiden. TUSEN TAKK til frivillige som bruker en dag som vertskap i løpet av vinteren. Uten vertskap selvsagt ingen åpen Allmannstua. Det er givende å være vertskap, gjestene er blide og mange gode samtaler.

Vi sliter med betalingsløsningen VIPPS pga dårlig kommunikasjon. Har du kompetanse hvordan vi skal løse utfordringen, ta kontakt med oss.

Allmannstua har åpent 2 ganger til i april, både 8. og 15.april.

Ferdigsmurte skiløyper fra i dag

01.04.2018

Illustrajon -løypemaskina på Savalisen for kort tid siden.Som et prøveprosjekt ut sesongen har vi gleden av å tilby ferdig smurte skiløyper. I tett samarbeid med vår maskinleverandør Kasebohrer vil løypemaskina vår gjøre snøen ferdig smurt for aktuellt føre. Det er bare å sette skiene i sporet og du oppdager umiddelbart at gli og feste er helt på topp og vel så det.

Styremedlem Nils Flaten har testet ordningen og er over seg av positivitet.

Løypene på Østkjølen får først det nye tilbudet.  Allerede 1. påskedag er vi igang. Har du spørmål eller klager og ros  til den nye ordningen er det bare å gå inn til vertskapet på  Allmannstua (også åpent i dag) God tur!

Tidenes påskevær igjen

31.03.2018

Sølndalen med gode skispor!

Påska 2013 var meget bra,vi skrev den gangen her på hjemmesiden vår at dette var tidenes påske. I år tar vi sjansen igjen på det samme. Per påskeaften kan vi notere oss for tilnærmet ei hel uke med knallsol. I motsetning til for 5 år siden er det i år mye kaldere om natten og mye mere snø.

Alle våre løyper er per dato i kjempegod stand med blåføre i trikkeskinneløyper. Mulingens litt  hardere i løypene i Savalen området da det var noen få varmegrader i lufta under kjøringen. Totalt er det 130 km med skiløyper alt inkludert. Fortsatt god påske.

Bålbrenningstur til 20 i stil

28.03.2018

Etterhvert som en god tradisjon; Kosetur i Aumdalen eller Svartbekkjølen i påska. Denne gang falt valget på det flotte området ved Illmyrkletten.Her er det spennende terreng med mye flott kulturlandskap og delvis fin gammel furuskog.  Kun en god km å gå hver vei til den flotte bålplassn til turleder. Hyggelig samtale ved bålplassen med vekt på miljøsaker og internasjonale politikk.. Svært godt vær, sol og nydelig skiføre, men en liten trekk fra vest var det. Kun 4 deltakere, turens varighet i godt to timer. Tusen takk til Leiv Skare for ide, regi og gjennomføring.

Koselig ved bålpassen.

Alltid noe å se når en er ute, mange spennende buer.Nydelig terreng i Alvdal Vestfjell!!

"MÅNESKINNSTUR" TIL BREISJØSETER

27.03.2018

Kveldens tidligere annonserte måneskinnstur ble framflyttet og ble i stedet en flott solskinnstur til vakre Breisjøseter. Årsaken er at kulda fortsatt ikke slipper taket og med under -20 mandag kveld, samt -27 på Breisjøseter tirsdagmorgen vurderte vi kveldens tur som en kald fornøyelse. Av praktiske hensyn angående transport ble dagens tur gjennomført t/r Sølensetra - Breisjøseter med start ca. kl. 15.00 for 3 turdeltagere. På Breisjøseter ble vi som alltid godt mottatt med fantastisk god servering, bl.a. med årets nyhet "Ylve-Alva-Vinja rundstykkene" som er verdens beste og som vi kan anbefale. Breisjøseter er en perle, og med slike forhold som det er på dagtid nå MÅ dere legge turen hit. Trikkeskinner fra Sølensetra helt inn til Flatsetra, og gode løyper fra Stråsjøen til Breisjøsetra. Dagens turdeltagere var ihvertfall veldig fornøyd med dagens tur, og vi ønsker vertskapet på Breisjøseter og alle andre GOD PÅSKE.

 20180327_175211 (2)  20180327_184400 (2)

Glimrende jubileumstur gjennom vakre Rødalen.

25.03.2018

Hele 35 stk tok turen gjennom Rødalen i dag. Foruten en ordinær påsketur var turen annonsert som JUBILEUMSTUR. DNT - Den norske Turistforening er 150 år i 2018. Via lokallaget av DNTer det gitt bidrag til turlaga i regionen, som igjen er anmodet om å gjøre gratis arrangementer til folk flest.Turens lengde er på 18 En god parole, det stemte godt på turen.km med stort sett oppkjørte løyper. Felles skyss til startpunkt på Stubsjøen. I endepunktet Gardvikåsen og i den nye store gapahuken var det deilig servering av vertskapetr Turid Voll og Else Helen Lillestrøm.Tusen takk  kjempegod servering. Tusen takk også til turlederne Erik Fido Westgård og Arne Helge Dahlen.

 

Flott terreng i Rødalen.Gapahuken i Gardvikåsen - må oppleves.

Stinn brakke (Gapahuk) i Taubanehuken.

23.03.2018

Vellykket dag i Taubanehuken i dag på Malenaåsen. Folk strømmet  til fra mange kanter på ski, noen kom også til fots.Det ble servert deilig varm trøndersodd med rundstykker samt kaffe og deilige wienerbrød. På noen timer  ble det 120 navn i boka! Vær og føre var bra.

Inntektene fra salget går til taubaneprosjektet. Planen er å sette opp 2 bukker med kibber og kabel som Nydelig sted - Taubanehuken på Malenaåsen. viser hvordan taubanen mellom Alvdal til Folldal fungerte.Taubanen gikk frem til 1967. Se mere informasjon om taubanen ifbm. tur 11.juni 2017 på Vissmannskletten.

Bak privat prosjektet står flere svært driftige karer med Stein Vardenær og Anders Dølhaug i spissen. Kjenner vi gutta rett så begynner det å skje en del praktisk utover sommeren og høsten. Vi regner med at det tas kontakt ved behov for finansiering og dugnad.

Snart påske, med mange gode tilbud fra oss.

22.03.2018

Påsken i år lover svært bra, først og fremst på grunn av mye snø og lovende værmelding. Vi planlegger å ha alle våre ordinære skiløyper  oppkjørt.

 Info om skituren :Skitur palmesøndag 25.mars       

Savalisen fra Sivilosen til Finktrøvangen er preppa.Kjørt opp i Lomsjødalen men vi kommer ikke rundt om Pustuthaugen og opp mor Vesletjønna pga svært store snømengder. Vi ber om forståelse for dette. Det er kjørt opp fra Sandlihytta et stykke. Vi jobber med alternativer videre

 • Det er preppa i Gardvikåsen og innover til Strålbergsetra. Ny Løypa er oppdatert på skisporet.no
 • Vi kom ikke rundt de ordinære løypene på Lomsjødalen  pga mye snø , svært krevende å komme seg igjennom og mye bruk av diesel. Vi ber om forstråelse . Vi vil prøve å kjøre løypene med snøscooter , vi kommer tilbake når dette har skjedd.
 • Åsan rundt og Haustdalen rundt med Reinslia er preppa. Skisporet.no er oppdatert med ny løype i ved Vissmannstjønna, oppdaterte signaler med rett farve.
 • Østkjølen preppes fredag 23.mars.
 • Sølndalen er tenkt kjørt igjen mandag.

Saken oppdateres videre utover mot palmehelga. 

AlvdalTurfor påsken 2018jpg

 

Fotokonkurranse 2018.

21.03.2018
Minner om fotokonkurransen i samarbeid med Alvdal fotoklubb.
Det er åpent for alle til å kunne delta.
Tema er natur, sommer som vinter. Innleveringsfrist 15. mai.
Bildene blir juryert av Alvdal fotoklubb, og de tre beste bildene vil bli premiert med gavekort. Vinneren vil i tillegg få printet ut bildet i stort format!
Bildene sendes til alvdal.foto@gmail.com
Kontaktperson: Bjørn Langleite 982 55 965 Fotokonkurranse 2018

Innerblink igjen på Norengvangen.

18.03.2018

Flink familie. Familien Noreng. Fra venstre Frank, Marianne,Oddveig og Arne. Tusen takk for en flott dag.Hyggelig dag på Norengvangen på Hamndalen under dagens servering. Nydelig turvær, topp skiløyper , knallgod og trivelig servering for godt førti gjester . Kjempeflott utsikt mot Tron og Strømmen grenda. Lenger nord ser en flott Fåset grenda og Tynset sentrum - godt på feil side av Tron ! Takk til 3 familier i grenda som ordnet med kaker og ikke minst hele familien Noreng : Frank , Marianne,Oddveig og Arne som holdt hus og sørget for serveringen . Det er 4 gang de har servering på hytta si. Dette er frivilligheten på sitt beste til alles glede og nytte 👍🇳🇴

Hyggelig med økning i Grasrot prosenten.

16.03.2018

grasrotandelenKongen har i statsråd vedtatt ny forskrift om Grasrotandelen gjeldende fra 1. januar 2018. Forskriften innebærer at en større del av spillinnsatsen nå øremerkes til frivillige lag og organisasjoner.

Målet med å utvide Grasrotandelen er å sikre enda bedre økonomiske kår for frivilligheten.  Gjennom Grasrotandelen får folk mulighet til vise sin støtte til det idrettslaget eller den foreningen som ligger deres hjerte nærmest. Satsen er nå økt fra 5% til 7% av spilleinnsatsen. For oss er dette en hyggelig økonomisk nyhet. I praksis  betyr dette flere tusen kroner pr år. På  fronten av vår hjemmeside kan du til enhver tid se hvor mange spillere som støtter oss og hvor mye inntekt det er opptjent. I Alvdal er det flere gode grasrot mottakere, oversikt finner du på Norsk Tipping sin hjemmeside.

En gave som varmer Allmannstua.

13.03.2018

reidar moldstadVi har fått en sjelden og flott gave til Allmannstua fra Reidar Moldstad. En kjempestor sekk med SNERTE til oppfyring! Av barken på bjørkeved skjærer Reidar av små flak som brukes i ovnen når opptenning skal skje.

Dette er en kjemeflott gave som vil vare lenge på Allmannstua. Vi har som kjent 2 ovner.

Sammen med kona Bodil bor Reidar på et lite flott småbruk på Bellingmo.Rett ovenfor RV3 med flott utsikt til Urlia på andre siden Glåma. Skiløypa fra Urstrømsetra og Kvebergsvangen går jo som kjent til Moldstad. Bodil  - 83 år gammel - går på ski flere ganger i uka innover mot Trosttjønna og Stortorvet. Løypa ble nykjørt til Moldstad nettopp i dag.

Reidar slit litt med pusten og går ikke lenger på ski. Han jobbet i flere tiår som murer i bygda og var en meget dyktig fagmann. Han er nå i sitt 89. år og koser seg hver dag på bruket. De har et stort fuglebrett med massevis av fuglebesøk.

Vi sier tusen takk for gaven. Uttrykket "HEL VED" er helt rett for Reidar!

 

Siste sportsandakt med Kari prest under familieskidagen.

11.03.2018

KKari Prest får takk av leder i AT Johan Ragnar Eggenari «Prest.» Holte har hatt Sportsandakt i en generasjon på nye og gamle Allmannstua . Nå sier hun at nok er nok , hun går over i pensjonistens rekker til høsten . Avslutningen ble markert med gaver fra AT - blomst og bilde fra skistua . Topp vær og løyper i dag , 100 gjester. TINE serverte deilige smaksprøver , takk til Torbjørn Morten Løkken .TINE natursti fra Sjulhusvangen - 22 leverte klippekort. 5 vinnere uttrukket .

Kjell Ove Tronsmoen,Emilie Ø.Trøan, Benedicte H. Bergseth,Malene Strømshoved, Guri G. Livoll.

⛷! Kari fikk sin tradisjonelle snøscooter tur om Rundvangen og Tronsvangen ! En superdag👍💪🏆

Torbjørn Morten Løkken lokal laget i TINE  delte ut deilige smakebiter.Snøscooter kjører Audun Eggset - steller pent med Solveig Øynes og Kari Prest Holte på Tylldalsutsikten.

TO NYE GODE SAMARBEIDSPARTNERE.

08.03.2018

Det er tegnet 2 nye samarbeidsavtaler med to bedrifter i Alvdal ,Einar Østby As og Alvdalsstolpen AS. Hovedpunkter i avtalen er at gjennom  bl.a. våre tilbud skal Alvdal være et hyggelig sted å bo og oppholde seg, bedriftens ansatte har tilbud om helsefremmende tiltak det har for den enkelte, bedriften og samfunnet .Den enkelte bedrift blir positivt omtalt med muligheter for mersalg for sine produkter. Alvdal Turforening på sin side får en økonomisk vederlag til delfinansiering av sine tilbud med vekt på løypepreparering som er veldig ressurskrevende.Vi takker for inngåtte avtaler og håper det vil være til felles glede og nytte. Andre gode samarbeidspartnere; se total oversikt på vår hjemmeside.

Alvdalsstolpen - meget solid bedrift på Plassen. Her med daglig leder Tommy Stormoen.Einar Østby AS -solid bedrift på Steia. Her ved daglig leder Line Morønning.

Vi har ryddet i turforeningens repotasje arkiv.

03.03.2018

arkivDet er gjort en opprydding i vårt arkiv for repotasjer/artikler i og rundt vår virksomhet. Alle artikler eldre enn siste årsmøte i november i fjor er flyttet over til ARKIV fanen nest nederst på frontsiden.

Totalt per 1.mars er det 740 ulike artikler i en periode over godt 10 år. Interessant er det å ta en kikk i arkivet for den som liker slike saker. Omfanget sier vel mye om en stor og variert aktivitet over mange år!

Klabb og babb med navn på Østkjølen.

03.03.2018

Tylldalsutsikten i Alvdal. Kinsesåsen i Tylldalen. Toppen ligger i Tynset Kommune.Det er satt ut over 440 skilt på Østkjølen, helt fra Trontoppen til Jutulhugget. Skiltene er satt opp både i typiske sommerstier,veideler, sykkelstier,topper og i skiløypene. Noen små glipp har det blitt med, det er uungåelig.På Tylldalsutsikten (noen kaller den også  Tjønnåsen) - der trimkassa står og hvor over firetusen skriver navnet  i trimboka sitt i et normalår, har det blitt en feil. Våre venner i Tylldalen kaller toppen KINSESÅSEN, vi har ved en glipp brukt Kinseåsen (uten s). I tillegg har vi brukt hermetegn. Vi beklager feilen og vil rette dette i løpet av våren.

KINSESÅSEN  betyr iflg gode kilder i Tylldalen at dette var et sted hvor en kunne høre kirkeklokkene i bygda. Vi vet også at tyskerne hadde en kjempestor kikkert på KINSESÅSEN som ble brukt under siste verdenskrig. Fra toppen hadde en god utsikt østover, Tron og vestover. Foto: Erland Vingelsgård/Alvdal Midt i væla.

Hodelamperennet avlyst på grunn av kulde.

01.03.2018

Solan avlysninKveldens hodelamperenn ifbm åpningen av Solan Gundersens Vinterleker måtte avlyses. Iskaldt med gradestokk godt på 20 tallet gjorde at avgjørelsen sa seg selv.

Kjedelig at kuldegradene kom akkurat denne uken. Solan Gundersens Vinterleker går som planlagt med oppstart fredag.

VERTSKAP ALLMANNSTUA

26.02.2018

Vi retter stor takk til alle dere som hjelper til som vertskap på¨Allmannstua. Uten god hjelp fra frivillige hadde ikke dette tilbudet vært mulig å opprettholde. Vinterferien er akkurat over, og godt over 400 besøkende har vi registrert på Allmannstua. Dette synes vi er bra, når man vet hvor spennende det har vært å følge våres fantastiske idrettsutøvere i OL på samme tid. Det helt store vinterferie-været uteble vel også for det meste, men noen flotte dager var det. Lørdagens vertskap på Allmannstua var trofaste og gode hjelpere gjennom en lang årrekke, Anita og Magne P. Nerli med kjempe gode kaker.

Magne P (2)

Rikelig med snø i vinter.

24.02.2018

Mye snø i vinter, til glede og besvær.

Vi "sliter"med mye snø i enkelte traseer. Vinteren 2018

er nok den mest snørike på flere 10 år. Det er tråkket jevnt

og trutt i de fleste løypene ut fra kapasitet,bruk og økonomi. Driftskostnadene på løypemaskina har vært over budsjett så langt.Vi har hatt flere reperasjoner av dekk samt elektroniske feil . Tusen takk Almeks  AS og Roy Spigseth for meget rask og god service. Forholdene har vært glimrende siden første del av november etter det vi kan bedømme.  En løypetrasë - Lomsødalen rundt med Vesletjønna og Savalen pluss Nausterdalen ble ikke grunntråkket før vinterferien på grunn av store snømengder. Dette er en stor jobb over flere timer med betydelig bruk av drivstoff.  Vi satser imidlertid på å få dette gjort til påsken.

Brukerne av løypene er stort sett flinke til å betale, vi anmoder ALLE  brukere til å bidra til fellesskapet.

Torbjørg Bjørn med tur nummer 600 i ONSDAGSTUREN!

24.02.2018

Imponerende og flotte prestasjoner i ONSDAGSTUREN. Tiltaket gleder mange , deltakelsen er meget god og har vært en suksess for Alvdal Pensjonistforening, LHL Alvdal, Alvdal Revmatikerforening, Alvdal Helselag og Alvdal Turforening.I ONSDAGSTUREN denne uken ble TORBJØRG Bjørn notert med tur nr 600!!!

En utrolig prestasjon som vitner om energi og tålmodiget

over mange år!Onsdagsturen fyller 14 år i juni. Torbjørg med

gul jakke på bildert. Onsdagstur general Kåre Dalen i midten,

til venstre Jan Løkken som fylte 80 år. Jan har over 300 turer! Bilde: Alvdal Midt i Væla.

Gode dager på ALLMANNSTUA.

22.02.2018

ALLMANNSTUA PÅ EN GOD DAG.Allmannstua er åpen hver dag i uke 8 - den såkalte vinterferieuken. Totalt er det åpent ÅTTE ganger. Serveringa foregår på dugnad - det er svært positivt. En god del av besøket er vinterferie gjester - vårt tilbud er vel et av få direkte rettet mot de som er ER PÅ FERIE I ALVDAL.  Besøket er på det jevne hver dag, vi håper å komme på et snitt på minst 60 stk .All inntekt fra serveringa går til skiløype ppreparering over hele bygda. Totalt er det godt 13 mil som skal holdes vedlikehold over hele bygda innenfor de økonomiske rammene vi disponerer. GOD VINTERFERIE TUR TIL ALLMANNSTUA.

Vellykket skiteknikk kurs i lysløypa.

13.02.2018

Mandag 19.februar kl 18.30 på Steimoegga Idrettspark ble det avholdt et enkelt skiteknikk kurs. Tilltaket var i samarbeid med Alvdal Idrettslag, skigruppa.

Tanken er dette skal være et grunnkurs uansett alder,form og erfaring.

Vi delte inn i små grupper avhengig av den enkeltes behov og ønske. Klassisk og skøyting.

Varigher en liten time, litt hva som ønskes. Ingen deltakeravgift

Totalt var det 12 deltakere. Tusen takk til instruktørene Astrid Dæhlie og Anne Berit Gjermundshaug.

skiteknikk kurs 19.feb

Vinterens store utfordring - bestigning av Høyåsen.

09.02.2018

høyåse 2018

Om sommeren har vi 10 PÅ TOPP, dette er vår store klassiker. I vinterhalvåret har vi EN PÅ TOPP. I år er toppen Høyåsen på Østkjølen, 913 moh. Du ser toppen fra øverste P plassen på Øvre Kvebergvangen. Herfra er det tråkket med truger og det er skispor opp til toppen, avstand ca 1,00 km. Alle som tar turen opp og skriver sitt navn i boka er med i trekning av et gavekort stort kr 913.

GOD TUR TIL HØYÅSEN.

 

 

Kaldt i bygda, godvær i høyden.

04.02.2018

TOPP SKIFORHOLD PÅ GAMMELSETRA     GAMMELSETRA FEB 2020

i dag. Minus 13-14 grader i skiløypa, klar blå himmel!

Britt og Olav Magne med jentan sine bød på god

servering på Samuelshaugvangen. Rolig dag med 30 gester,

Noen gikk på ski , noen kom i bil. TUSEN takk til familien

Samuelshaug som ga dagens omsetning til oss.

Bilde; f v AT  leder Johan Ragnar, Britt og Olav Magne.

Gammelsetra er en av mange flotte setergrender på

Haustdalen. Der er spesiellt flott her i sommerhalvåret

med frodig seterlandskap og mye beitedyr.

 

 

TRIVELIG KVELD I TAUBANEHUKEN

01.02.2018

Selv om været ikke viste seg fra sin beste side, og månen forsvant i snødrivet ble gårsdagens "måneskinnstur" likevel av den hyggelige sorten. God temperatur såvidt på minus, samt god stemning og topp servering og varme av vertskapet i Taubanehuken. For de som ikke har vært her, er dette flotte stedet verdt et besøk. Spesielt godt egnet og populært  for barnefamilier, hvor mulighetene er gode for å kose seg med f.eks. grilling av pølser. I løpet av året vil Stein Vardenær og Anders Dølhaug igjen gjenreise to taubanebukker med kibb her, slik som det var dengang taubanen gikk fra Folldal til Alvdal. Vi gleder oss til dette prosjektet blir ferdig. Da stedet er godt egnet for organisert servering, håper vi på flere arrangement her gjerne med bedre vær. 20180131_194114

TURTIPP - KOM DEG UT DAGEN

24.01.2018

I forbindelse med søndagens "KOM DEG UT DAG" var det natursti med TURTIPP fra Sjulhusvangen til Allmannstua. Vi fikk inn bare 3 innleverte svar, noe som nok skyldes at det var litt i det kjøligste laget. Derfor vil vi igjen bruke "Turtippen" ved en senere anledning, trolig på familieskidagen 11. mars. Men av de 3 besvarelsene var det en som hadde 12 riktige i kategorien for barn, og det var Hedda Ledang. Vi gratulerer Hedda, og en liten overraskelse vil komme til deg!turtipp

Vinter- og vårprogram 2018 er utsendt.

11.01.2018

Vårt sommer og høstprogramm 2018 er nå utdelt til alle husstander i Alvdal       Program 2018 er nå klart - vinter og vår. Flere program finnes også på Alvdal Sport og Alvdal Bok-og Papirhandel AS.

og alle våre medlemmer og støttespillere over hele landet.

Selve programmet pluss giro innbetalings blankett finner du til venstre på hoved hjemmesiden vår. God lesing og god tur!

Skiløper i godt driv.

Trekningsresultater Romjulstrimmen 2017.

04.01.2018

Sesongens Romjulstrim er avsluttet og vi har foretatt trekning i kveld. I år for 34. gang, så dette er blitt en fast juletradisjon i Alvdal. I år var det 28 stk som leverte klippekort.Romjulstrim 2017. Trekning har skjedd. Takk til alle for god innsats.. Vinnere ble: Marsipangris: Sarah Berget Strypet, Tanja Holt, Hallstein Strypet, Magnvor S. Nilsen

Ryggsekk: Grete Karin Inderberg

2 stk  1/4 ferdig vakummpakket griser fra Neslund Slaktegris: Per  Kristian Lundin og  Benjamin Holt.

 

Vi gratulerer vinnerne og takker alle deltakerne for god innsats.

Bilde: Trekningsutvalget v/ Nils Flaten og Johan Ragnar Eggen sørget for at alt gikk riktig for seg. Hunden Sakco deltok også men var mest ivrig etter julekakene. Uttrekker var Elisabeth Flaten.

En utrolig bra prestasjon - 500 onsdagsturer!

03.01.2018

Det settes stadig nye rekorder i Onsdagsturen. Dagens rekord er meget sterk med 500 ONSDAGSTURER.Vi skriver femhundre turer!! Jarle Bråten har klart kunststykket. Torbjørg Bjørn har også passert 500 turer i fjor. Onsdagsturen er et  Jubilanten Jarle Bråten til venstre - sjefssekretær Kåre Dalen til høyre.fellesarrangement med Alvdal Helselag, Alvdal Revmatikerforening, Alvdal Pensjonistforening, LHL Alvdal og Alvdal Turforening. Alltied kl  10.00 på Taverna. Kåre Dalen har vært fast "daglig leder" i alle år, 13 års bursdag i juni måned for tiltaket. Vi gratulerer Jarle Bråten med en fantastisk prestasjon.

(foto fra Alvdal Midt i væla)

 

 

Startet det nye året med SUPERMÅNE.

02.01.2018

Vi har hatt en aktiv periode siden 1 dag jul med flere tilbud. Romjulstrimmen startet 1.juledag og går frem til 3. januar. Onsdagsturen går hver onsdag hele året kl 10.00 på Taverna. Vi har preppet løyper etter beste evne til tross for mye snøvær og noe  maskinproblemer. Allmannstua har vært åpent 4 ganger i høytiden med godt besøk samt i kveld 2.januar med måneskinn. Veldig bra måne etterhvert kveld iflg. ekspertene er den i januar så sterk at den ble kalt SUPERMÅNE. Kveldens tur på Østkjølen var fantastisk med godt månelys. Mye turgåere innom på Østkjølen, 80 navn i boka men det var nok ikke alle som fikk skrevet seg inn. Medregnet åpningsdagene i Romjula har vi hatt over trehundre gjester innom. Mange positive hendelser siste dager, en ekstra takk til Terje Redtrøen fra Tylldalen som kastet seg rundt 1.dag nyttår og frisket opp løyper med snøscooter både på Østsiden av Tylldalen samt på vestsiden av Tylldalen, dvs Østkjølen. Takk  for en flott SUPERMÅNE kveld på Østkjølen.

Sjeldens sterkt måneskinn, selv på januar måned. Her mellom Rundvangen og Tylldalsutsikten, foto Arne Helge Dahlen.

Stin brakke på Allmannstua - mye over 80 navn innom. Hele 1 stk fra Tylldalen I L. tok turen opp. Foto; Erland Vingelsgard, Alvdal Midt i væla.Terje Redtrøen - handlingens mann. Litt lite bilde men det er kin av tekniske årsaker.

Fascinerende styggvær på 2. dag jul og sesongåpning.

26.12.2017

Etter å ha ha ventet på snøværet i mange dager kom det ei skikkelig værkule i dag med snø og vind.I løpet av få timer kom det 15 cm med snø med mye vind i snøkastene. Selv om vi kjørte med løypemaskina i morgenDe kom seg greit opp fra Sjulhusvangen, Hallgerd og Odd Bjarne Brandsnes med barnebarnet. timene for å ta vare på snøen, stod ikke løypene lenge.Vi tror de aller fleste synes det var helt greit med "styggværet" , så avgjort sin sjarm på sin måte i kjente trakter. Sesongåpningen på Allmannstua fikk besøk av 42 gjester,som var over forventingene været tatt i betrakning. Allmannstua har også åpent 3 dag jul, nyttårsaften 31.des , 1 dag nyttår og tirdag kveld 2.januar med SUPERMÅNE.

God jul i hi og heim - fra nissen på Kvebergsvangan.

22.12.2017

Alvdal  Turforening ønsker alle sine lesere en riktig god jul og et godt nytt år.

Vårt program for jule- og nyttårshelga.

22.12.2017

Alvdal Turforening ønsker alle en hyggelig jul med noen av våre aktiviteter.

-Allmannstua er åpen 2. og 3.dag jul, nyttårsaften og 1. dag nyttår. Åpent tirsdag kveld - SUPERMÅNE. 

  - Romjulstrimmen. I år for 34.gang. Klippekort på Allmannstua, bomkasse Sjulhusvangenm sekkfurua , klippekort finner du også her: Romjulstrimmen 2017 - klippekort med informasjon. 

-ONSDAGSTUREN. Som vanlig onsdag Taverna kl  10.00.    -Vi kjører skiløyper hver dag ved behov fra 2.dag jul. Se www.skisporet.no

Endelig ET KART over hele Alvdal Vestfjell.

19.12.2017
nytt kart sølnkletten 
JULEGAVETIPS! Nytt kart over hele Alvdal Vestfjell ! Råflott turgave ! Selges på Alvdal Bok- og Papirhandel.
Tidligere har en måtte bruke hele 4 kart for å få med seg hele Alvdal Vestfjell. Teknikken endrer seg til det bedre og nå får du hele området fra Atna i sør, Sollia i Vest, Folldal i nord og Alvdal i Øst på et laminert kart som tåler både vind og bløte.
Dette er helt topp for turfolket, den perfekte julegave til alle som liker fjell og natur! God tur med nytt kart!
 
 

Mere skiløyper klar til jul.

15.12.2017

I efta er Finnbudalen tråkket for første gang i vinter                                 Finnbudalen på sitt bilde. Riktignok et arkivbilde, men forholdene er veldig bra. Jula lover godt.

 lmed løypemaskin fra "grustakbommen"og helt inn
 til Aumdalsetran. Flatt, flott natur, gode skispor,
 bra med snø, dyrespor, godt for helsa. 7,5 km.

 God tur!                                           

Historisk dag på Østkjølen.

08.12.2017
 HISTORISK DAG på Østkjølen i dag kl 13.05! Den nye skiløypa mellom Nysetra til Sjulhusvangen erFredag 7.desember. Bilde er tatt av løypemaskina for føste gang på den nye skiløypa mellom Nysetra og Øvre Sjulhusvangen. Ca 1,30 km. preppa for første gang med løypemaskin. Sjåfør: Audun Eggset. Årsaken til omlegginga  er at veglaget har valgt å vinterbrtøyte helt frem til Nysetra.Greit med snø i området , gode skiforhold. GPS kart med  sporlogg blir korrigert. Kun Østkjølen som blir prioritet i helga.. Hele løypenettet  kjørt innom alle P plasser og skøyteløypa er kjørt. God prøvetur!
 

GRISEHELDIGE Romjulsdeltakere.

07.12.2017

Da er hovedpremiene fra ROMJULSTRIMMEN 2016 levert ut, to kvarte griser flott partert og pakket Bente Måna ble torsdag fikk torsdag kveld 7.des levert av Nils Flaten fra Alvdal Turforening en råflott gevinst fra Romjulstrimmen. Berit Gjelten får sin gevinst også. Grratulerer begge to  vel fortjent. fra NESLUND SLAKTEGRIS. De heldige vinnerne som ble trukket er Berit Gjelten og Bente Måna.

Se tidligere artikkel her på hjemmesiden  7.jan  2017. Praksisen er slik at grisen leveres ut før jul året etter. Fra 25. desember i år er det ny ROMJULSTRIM. Hovedpoenget er selvsagt at vi kommer oss ut etter all god mat, men ekstra motiverende må det være med muligheten for å vinne delikat Neslund gris. Bli med, mer info kommer etter hvert. Tusen takk til  Neslund Slaktegris som samarbeidspartner.

 

Trivelig og konstruktivt årsmøte.

30.11.2017

Egil Skarpsno og Magnar Tronsmoen i Kåsaen med gode toner under årsmøtet vårt på Søberg Gård. God mat fikk vi selvsagt fra Maren på Søberg Gård.

Alle papirer tilhørende årsmøtet onsdag 29.november på Søberg Gård finner diu  under. Referat fra årsmøtet vil foreligge her på siden senest 10.desember. Årsmøtet var godt besøk med 28 fremmøtte. Årsmøtet gikk greit med mange gode vedtak.Styret fikk mange arbeidsoppgaver å jobbe med i det kommende året. Takk til Kåsen kara for god underholdning.

   1.  Årsmøte innkalling 2017 for Alvdal Turforening

   2.  Årsmelding 2017  - Alvdal Turforening

   3.  Regnskap  og Balanse 2017

VÅRE Gode samarbeidspartnere    Alvdal Turforening 2017 Samarbeidspartnere. 

  4. Revisjonsrapport 2017

  5. Kontingent og  handlingsprogram 2018 - forslag til årsmøtet

  6. Budsjett 2018 - forslag

  7. Valg  2017  - forslag fra valgkomiteen

  8. Inkomne saker årsmøtet 2017

  9.  Årsmøte referat 2017

Se flere artikler i vårt arkiv!!

29.11.2017

Vi har over 740 artikler liggende  her. ARKIV - se i fronten  venstre side på hjemmesiden vår!

 

skisporet3
Temperatur
nok
ut.no
facebook6
bt
grasrotandelen135
yr 
opplevalvdal3
slutt2 

venstre øverst 

Lørdag 4. august. Rhindalen på Hustdalen.

28.07.2018

Vi starter på festplassen kl 12.00. Vi går en liten tur ved elv Hausta.Fint her, kalles ofte den lokale Rhindalen. Passer for alle aldre - varighet en god times tid. Turleder er Brit Iren Stormoen, mobil 480 85 285.

Årets TOPP TUR i Rondane.

25.07.2018

Lørdag 28.juli. Oppmøte Dørålseter kl 08.30. Se vårt arrangement nr 18.

I fotspora etter Olav Langleite.

22.07.2018

Onsdag 25, juli. Oppmøte ved Tronsvangen Seterhotell kl 18.00. Vi reåpner deb gamle Tronsvangen Natursti. Velkommen.

Geologitur onsdag 18.juli 2018.

16.07.2018

Avreise Steia ved  banken kl  17.00

Turleder og kjentmann Leiv Skare, mobil 995 78559

Finnbudalen og Aumdalen har mange spennende turområder med spor etter istiden. Leiv Skare tar oss med til "lille  Jutulhugget" ikke  langt fra setra i Aumdalen. Her  skal vi se på hvordan is og vann  herjet, og hvordan resultatet ble. Leiv  har en egeb evne til å se det store i det små.  Vi går  ikke  langt, turen passer for alle aldre.

Vi avslutter med kaffe og  kake på Stormosetra.

En liten flott  sommerkveldstur!

Velkommen

Alvdal  Turforening

Kveldstur over Kvitvola.

11.07.2018

Tradisjonell Kveldstur over Kvitvola fredag 13.juli. Påmelding til Alvdal Sport eller turleder Johan Ragnar Eggen, mobil 95 87 39 07. Vær og føre lover meget bra!

Historisk sykkeltur på Dovrefjell.

27.06.2018

Folldal og Alvdal Turforening inviterer  til:

DOVREFJELL 2014 – Kopi_800x600

Historisk sykkeltur på Dovrefjell. 

  

Lørdag  30. juni 2018. 

Oppmøte Hjerkinn ved Snøheimvei  bommen  kl 11.00 

Turleder: Johan  Ragnar Eggen, mobil 95 87 39 07 

  

Vi sykler Skytefelt vegen – 45  km. Rute Hjerkinn – Geitberget – Vålåsjøhøa- Grisungvatnet – Grøndalen  Svånådalen – Haukberget og ned igjen til Hjerkinn,  totalt  45 km.

Turen har blitt arrangert  flere ganger siden årtusen skiftet , men dette er siste gang. Miljødirektoratet har bestemt å føre de gamle skytefelt veiene i Svånådalen og Grøndalen tilbake til  naturen. Mandag 2. juli rives brua over  Grøna og området er da ikke lenger tilgjengelig for  sykling. Det  gamle skytefeltet legges inn i Dovrefjell Nasjonalpark.

Dette er en tur som passer  for alle aldre. Vi bruker  4-5 timer på turen inkl kviler. En må ha terreng sykkel. Det er garantert å få se moskus.   En kan også legge turen om  Snøheim, men da blir turen 6 km lenger.

Ta med vindtett  tøy og rikelig med mat og drikke. Turen går i nydelig natur  som bare må oppleves.

Turen har ingen deltakelse kostnad. DNT  fyller  150 år , og alle turforeningene i fjellregionen har alle fått en stor jubileumsgave

Sykkeltur til Langodden 24.juni.

21.06.2018

Vi minner om sykkeltur til Langodden Gard søndag 24.juni. Du kan også kjøre bil helt fren. Servering i stabburet mellomkl 12.00  til kl  16.00. Se midtsommerprogramet eller vårt turprogram for sommer og høst.

DEN LENGSTE DAGEN.

20.06.2018

Konsert  på DIVLE, rett  ovenfor Åsvangen på Åvangen.Minikonsert av Kåsen-Karan  kl 21.00. Kollekt til musikerene. Ta med egen kaffe og kaker.

Fellestur til Gloføken.

15.06.2018

Søndag 17.juni. Avreise kl  09.,00 ved banken. Se  programmet vårt. Dette blir spennende - en flott tur er dette! Turleder er Johan Ragnar Eggen, mobil 95 87 39 07.

Fellestur til TI PÅ TOPP - Blanktjønnvola!

09.06.2018

Ny tur søndag 10.juni til Urstrømsetra  og Blankvoltjønna. Oppmøte Steia kl  11.00  for samordning av skyss. Kort å gå, en liten hver vei. Urstrømsetra er åpen for servering så vi håper mange tar turen opp!