Endelig sesongstart på skisesongen

15.11.2019

Allmannveien er et populært både sommer og vinter.15. nov 2019 ble datoen for sesongstart til sesongen 2019/2020!! Endelig vil sikkert mange si. Audun har gjort en god jobb.Tråkket alle hovedløypene på Østkjølen fra Sjulhusvangen. Kjørt både langs Kvebergtjønna,Allmannstua, skøyteløypa, Tylldalen og Nordpåsetra samt Tronsvangen. Brukt den nye slådden som vi kjøpte i fjor, forholdene blir "brukbare" dog ikke satt spor. Vi annmoder om sesongstart i helga.

 

Vårt kjøreopplegg for denne vintersongen er tilnærmet lik som før. Dette betyr at lysløypa på Steimoegga prepareres til hver efta de fire første dagan i uka. Plassen,Hamndalen/Strømmen,Finnbudalen og Østkjølen etter samme plan som i fjor. Vi prøver å være så rasjonelle som mulig for å holde kontroll på kostnadene, og vil derfor i perioder først på vinteren og utenom helgene vurdere å redusere prepareringa uten at det går utover totaltilbudet.

 

Offensivt årsmøte med løypemaskin investering

14.11.2019

Bilde fra åpningen av den gamle maskin i 2012. Bildet er tatt på Stemoegga Idrettspark. Foto: Alvdal midt i væla.Årsmøtet onsdag kveld  i går i Nordihaugan ble avholdt i en god tone. Ordinære årsmøtesaker fikk en rask og god behandling. Kveldens store sak "Prosjekt 2019-2020" ble grundig gjennomgått og vedtatt av forsamlingen på 29 stk. Det er en overvekt av positive argumenter med å ta det tunge løftet med investering i ny løypemaskin kontra å beholde den gamle gode. Ny maskin koster hele 2.600.000 millioner kroner. Salg gammel maskin, tilskudd fra Alvdal Kommune, Sparebank Stiftelsen Hedmark, Alvdal Idrettslag samt egenkapital og moms refusjon er hovedpunktene i finansiering. Det mangler fortsatt en god slump for fullfinansiering, slik en slipper å tømme alle kontoer til sesongstart. Det blir snart mulighet til å bidra, både loddsalg og spleis.no med mer er under vurdering. Nymaskina kommer i nyttårstider og har null - 0 - utslipp av Co2!! Vi er både stolte og ydmyke at vi i Alvdal får dett til. Så sant det kommer nok snø, lover vi gode skiforhold for alle turgåere i vårt store løypenett. Vi kommer med oppdatert info ang saken utover mot jul!

Bjørn og Bodil fikk endelig trimkasse på Bjønnåsen

13.11.2019

Elsker Bjønnåsen og stiene rundt forbi her. Nå kan Bjørn og Bodil også by på trimkasse her!

Årsmøte i kveld i Nordihaugan.
Overraskelse til Bjørn Langleite og Bodil Helene Bomann. 👏🏻 De har lenge ønsket seg trimkasse på Bjønnåsen på Østkjølen. Er det noen bjønn å se her? I dag overrasket vi med å overrekke ferdig trimkasse. Den er nok satt opp i helga 👍 Vi ønsker god tur - på fine merkede stier fra bygda 😍
 
 
 

2 mindre flaskehalser

07.11.2019

Alltid behov for rydding i våre løypeetraseer - heer er Per Arne Bjørn i sving på Østkjølen.VI FJERNER FLERE FLASKEHALSER! Vi er klare for preparering av skiløyper,det hadde vært flott med 20 cm snø på det gode underlaget vi har nå. Mens vi venter på snøen gjør vi utbedringer i løypenttet vårt. Denne uken er det fjernet tre og stubber rett innenfor Kjølhaugbua i Finnbudalen og det er igjen ryddet i løypetraseen mellom Nysetra og Sjulhusvangen - dette var jo en ny trase i fjor. Det er brukt gravemaskin fra Per Arne Bjørn Maskindrift. Ta deg gjerne en tur til fots i helga så ser du hva vi har gjort!

 

Det er før i høst også gjort en større utbedring ved Rundvangen,  jfr repotasje her på  www.turforening.no den 12.september 2019.

 

Driftsoperatør har kjørt gjennom alle løypetraseer med ATV for å sjekkke at alt "er i skjønneste orden" til sesongstart. Det vokser mye trær og kvister inn i  traseene. Det er viktig å ta unna grener etc slik at snøen kommer ned i skiløypa!! Ønsker du å ta gjøre en dugnads jobb med å ta ansvaret for en bestemt løypetrase så si fra til oss. Vi ordner med grensag mm.

KRAFTTTAK FOR GRUNNEIERAVTALER

31.10.2019

Arbeidsguta i sving på kontoret. Det er mye pappirarbeide med dette prosjektet, men sammen er vi gode! Litt arbeide hver kveld er oppskriften.
Styret har startet et stort prosjekt til alle grunneierne som omfattes av vårt skiløypenett på 130 km over hele Alvdal. Det viser seg at alle tidligere avtaler er ikke lenger gyldig på grunn av utgått dato eller eierskifte. Avtalen gjelder tillatelse til å vedlikeholde og bruke opparbeidet skiløypetrase til oppkjøring av skiløyper med snøscooter og løypemaskin.
Totalt berører vi ca. 400 ulike teiger med godt 300 ulike eiere. Vi erfarer at det er kun gode erfaringer med denne type avtaler. Grunneiere i Alvdal er veldig positive til vår virksomhet, dog så synes vi det er ryddig at det gis tilbud om en signert avtale som klargjør bruken. En god bunke med avtaler er utdelt denne uken, resten kommer kommende to uker. Vi håper på rask respons slik at vi kan bli ferdig med prosjektet kommende vintersesong. Bjørn, Johan Ragnar og Arne Helge er i arbeidskomiteen - se bilde!!

Klar til ny sesong ved Taubanehuken

28.10.2019

Flott turkasse med gradstokk i MalenaåsenMALENAÅSEN ER KLAR FOR NY VINTERSESONG 👍 Trimkassa er skrudd fast igjen, ny gradstok og ny trimbok på plass 👌🏻🎯 Tusen takk til Hallvard Skogli som tok jobben som vaktmester "tvert syl" ved forespørsel 👏🏻

 

Det er alltid behov for ulike vedlikeholdsarbeide ved våre tiltak og anlegg.

 

Kjempeflott turmål med bruk av Taubanehuken som god kvileplass med god utsikt til Sølnkletten ved klarvær. Det er god ovn her som varmer kalde fingre! 😊 Infotavle om Taubanen er veldig flott! Nesten skiføre her nå ⛷

 

God tur til Taubanehuken med tilbehør 👍

Jarle startet skisesongen

26.10.2019

Allmannstua 26. oktober 2018 - litt snø ., er nok best å gå på fotan for folk flest enda.Alvdal - Tynset Sport AS fyller 60 år i 2019JARLE TRONSLIEN 👏🏻💪 Ingen over eller ved siden av 👍 Jarle har sendt oss bilde fra sesongens første skitur - til Allmannstua ⛷Jarle er super entusiastisk i det meste, enten det er reiseliv,politikk, Trontoppen eller skigåing (f.eks)! Kjenner vi ham rett holder han det gående til siste rest av snø er borte langt ut i mai 💪👍Gode skiforhold , men det er fint å gå opp til fots til serveringa på Allmannstua søndag i morgen 🏃🏿‍♀️ Alt til turen din uansett årstid finner du hos vår mangeårige samarbeidspartner Alvdal Tynset Sport ! God tur 👍

Tanker langs en skogssti

19.10.2019

Hans og Aud Synnøve på benken ved Hauståsbua

Etter vår oppfordring har Hans skrevet dette:

Tanker langs en skogssti 

På stien opp til Høståsbua minner jeg meg stadig om salige Reidar Gjeltens visdomsord fra 70-tallet. Fra Sekkfurua ne’da Sjulhusvangen etter en lang dag på ski med opptil flere turen innpå Utsikten utbrøt han: - Jø’je meg så heldige vi er som får gå oppi her og væra så kjei’e.   

For etter en litt trasig periode med kreftbehandling på St.Olav og en hjerneblødning etterpå, var det befriende å kunne starte opptreninga att i begynnelsen av februar. Sammen med kona mi Aud Synnøve vart det å ta vegen oppover til Sjulhusvangen fatt, litt lenger for hver gang og i god tid før påske nådde vi målet om Sekkfurua.

Så var det å starte med lia opp til Høståsbua, og den 30. mai kom vi oss opp. Yr av glede og overskudd var jeg der 4 x på 4 dager i dagene fom 2. pinsedag.

Det var godt å kjenne at en var te’l.

Det har det blitt noen turer til opp tel Høståsbua og noen ganger på og over toppen, iflg n’ Johan Ragnar står navnet mitt i alt 19 ganger i boka.

Ingen tur har vært bortkastet. Det er så mange tanker en kan gjøre seg på en tur, både i skog og i fjell. Det som jeg liker best med turen til Høståsen, er å gå og filosofere over skogen, de mange informative plakatene og alt det du ser ellers. Jeg fryder meg over frøtrestillinger med fabelaktig gjenvekst, over gamle grøfter som forteller om at det her er gravd for å samle vatn til bassenget ned’a Kattmoen. Der skulle vatnet gi energi til industri nedafor.

Og ettersom bakkene blir brattere; å kunne ta i litt.

Og vel oppe på Høståsbua er det historia bak den som er verdt å lese og repetere nesten hver gang, for ikke å snakke om utsikten over Skurlaget fra benken nær toppen av Høståsen.

Jeg føler meg fristet til å utvide ordtaket til ‘n Reidar ovenfor slik: - Jø’je meg så heldige vi er som har Alvdal Turforening med ‘n Johan Ragnar og her ‘n Bjørn (Langleite) i spissen – så vi bl. a. får gå oppi lia her mot Høståsbua og væra så kjei’e.  

For ikke å snakke om alt det andre Alvdal Turforening steller i stand for oss.

Jeg sier tusen takk for turene – så langt.

Hans Sollid

Samisk inspirerte Eiemokoia leverte

06.10.2019

Eiemokioia_800x313 Nydelig forsmak på vinteren, og et flott sted er jo dette. Leiv Skare, mannen bak ideen og gjennomføringen og dagens vaktmester, fortalte om tanken og bruksområde for ei slik koie. Trivelig selskap rundt bålet med 13 turgåere pluss to familier som kom senere. Nøkkkel kan leies på Shell. En kjempedag, tusen takk til Leiv som turleder og fagmann.

Ettåringen vår har blitt et populært turmål

01.10.2019

Totusen navn i turboka på Hauståsbua i perioden 14. oktober 2018 til 1. oktober 2019. På bildet ser vi Arnfinn og Oddbjørn Digre som gjorde en svært god dudnadsjobb under restaureringa i 2018.HAUSTÅSBUA fyller 1 år den 14 oktober ❤️ Det har vært en suksess,vi passerte i går 2000 -totusen - navn i boka 👍 Spesielt artig er det at Sjulhustunet Barneskole benytter den ofte på sine utflukter 💪 i går var faktisk 1 klasse opp - mange og lange bakker for små føtter 👏🏻 Det jobbes med hugging rundt bua - dette er en kjempestor jobb som krever mye arbeide. ALVDAL Kommune v/ Landbrukskontoret jobber godt med forberedelsene - de er grunneiere😊 Hurra for Hauståsbua 👍

Kjempeflott sesongåpning på Allmannstua

22.09.2019

Dagens vertskap og vaskedamer; fra venstre Else Marie Espeland, Hallgerd Brandsnes og Randi GrueTopp høstvær og nydelige høstfarver for 54 gjester. Dagens vertskap Else Marie Espeland, Hallgerd Brandsnes og Randi Kuvås Grue gikk på med friske krefter og vasket mye av hytta før folket kom💪👏🏻 Alle satt utendørs - en sjelden flott tursøndag😍 Takk for besøket - også åpen neste helg👍

Allmannstua er åpen 29. sept, 13. okt, 20. okt og  27. okober. Søndag 6. oktober er det åpent for tufolket på Eiemokoia.

Har du anledning til det så hadde det vært fint om noen kunne bidra til å kaste inn veden som ligger ute ved vedskålen, og legge den inn.  Siste 23.sept. Nils Flaten har gjort jobben i dag!

 

Haustdalen i høstfarver

15.09.2019

Bilde tatt fra stien opp mot Kvitvola -flott utsikt mot Store Sølnkleetten med sine 1827 moh, Haustsjøen og Kjemsjøfjellet i forkant. Ta deg selv en tur hit så fåer du tesstet opp nildet er reelt.Høstsesongen vår er i gang for fullt,i dag med tilbud om servering på Eggestad hytta øverst i Sjølia på Haustdalen 😍 Vindfullt tidvis, sol av og på men grei temperatur 👍 Flere gikk opp fra Langsetra, andre kjørte helt frem🚗 Hytta har kjempeutsikt mot Sølnkletten og
Haustsjøen😊 Noen få tok turen opp til toppen av Kvitvola, her blåste det så hardt at det var krevende å stå oppreist 🌤 Førti gjester var innom, tusen takk til Liv Randi og Ivar Eggestad som hadde bakt 🎂, var vertskap og ga dagens inntekt til oss👍!! Tusen takk for en flott høstdag på vakre Haustdalen ❤️

Tylldølan fjerner flaskehalser

12.09.2019

Traktor må til for å fjerne store steiner i skiløypa ved Rundangen. Terje Redtrøen har egen traktor og har stor erfaring med slike jobber.Det er alltid noe å gjøre i skiløypetraseene våre. Det vokser godt i sommerhalvåret og det er stadig behov for å rydde tre og busker som vokser inn i skiløypa. Ved Rundvangen på Østkjølen  er det noen steiner som ligger midt i skiløypa og som kan ødelegge løypemaskina. Det har vært snakket om å få fjernet steinene, men det har dratt ut i tid da det er arbeidsomt å komme  dit med gravemaskin. Våre venner i Tylldalen har setervei fra bygda og kommer lettere til med traktor. Ved forespørsel til Terje Redtrøen i saken, gikk det ikke mange dagene før han fjernet steinene med egen traktor. Terje er en handlingens mann og resultatet ble meget bra. Vi lover gode skiløyper så sant det er nok snø. Tusen takk til  Terje!

Ny hjemmeside for www.turforening.no

11.09.2019

Daglig leder Rune Eng i DMT As til venstre, til høyre leder Johan Ragnar Eggen i Alvdal. I midten bilde av dagens hjemmeside pr 6. september.Vår tekniske leverandør av hjemmeside på internett, Duett AS har av strategiske årsaker besluttet å legge ned denne type tjeneste. De har vært veldig dyktige på dette. Dette betyr at vi må ta jobben med å velge ny leverandør med det arbeidet og kostnad dette er. Lokalt har vi DMT As som har stor kompetanse på området og det er naturlig å gå i dialog her. Det legges opp til en prosess der arbeidet må være utført før 1. jan 2020. Vi trenger tilbakemelding på hva en hjemmeside bør inneholde? Er dagens hjemmeside "god nok"? - noe som kan bli bedre? Send gjerne på turforening@alvdal.net

Spreke Bård først ferdig i 3 x 3 pluss 1

01.09.2019

Bård Randmæl i sitt rette element i turutstyr.HURRA FOR BÅRD RANDMÆL👏🏻

 

Han var første mann til å levere oversikt om at kravet til deltakelse i 3 x 3 pluss 1👍 3 x på Hauståsbua, Kvitvola og Sten pluss 1 gang bestigning av Tron var utført 💪 Allerede 12.
Juli var det unnagjort - vi er mektig imponert og gratulerer med innsatsen 🏃🏿‍♀️.Bård fylte 91 år i juli . Flere registreringer er kommet senere  men Bård var først !

 

Opplegget går frem til slutten av oktober 😊

Lang god tursesong på egen hånd

24.08.2019

Det er lett og fint å gå opp på toppen av Kvitvola.

Selvbetjenings tiltakene UkAS STi,3 x 3 + Trontoppen, STOLPEJAKTEN ,TI PÅ TOPP, og flere Trimkasser i ulike traseer går sin gang, mange har tatt alle toppene og stimerkene. 💪'  Alvdal IL,o-gruppa kan tilby turorientering - frem til 24.september.

 

Tre på topp består av toppene  Kvitvola (bilde), Sten og Hauståbua. I tillegg må Tronfjell bestiges en gang.

 

Tilbudet går til medio oktober , materiell kan fortsatt kjøpes på Alvdateil Bok- og Papirhandel AS. God tur🏃🏿‍♀️👍😊

 

Det er god trafikk på Storsølnkletten (1827 moh) Siden ny bok kom opp på juni er det 400 navn i trimboka. 

Vardtjønna og hemmeligheter der omkring

18.08.2019

Spennende turterreng i Vardmoan NaturreservatHerlig tur i Vardmoan Narturreservat i dag for 10 glade turgåere. Turleder, kjentmann og "fagmann" var Leiv Skare. Nydelig turterreng med spennende geologiske formasjoner i ulik størrelser. Svært mye kvit reinsmose som er trivelig og lett å gå i. Turens vendepunkt Vardtjønna som er et sted som bare må oppleves.  En flott tursøndag.

Nytt turområde er nå klargjort

08.08.2019

Turskilt eksperten selv ute i felt - Bjørn LangleiteDa er det skiltet, merket og ryddet fra Klokkarhaugen, via Eiemokoia og Storbekktjønna, helt til Kjølhaugbua😃anbefaler og prøve denne runden. Lokalt heter jo området "Dokkan".

Takk igjen til Bjørn Langleite som hovedarkitekt og som har utført mye av arbeidet sammen med flere gode hjelpere.

Interessant kulturminne i Markbulia

08.08.2019

Leif Braseth kåserer ved det gamle kulturminnet. Nok en fin turkveld - i kveld til «Bågåstilling» i Marbululia i Einunndalen. Spennende kulturminne som kan være 700
-800 år gammelt 😍dette er et sted jegere gjemte seg og stod klar med pil og bue når reinen kom🦌 Turleder Leif Braset bidro med faglig info for 9 turgåere 🏃🏿‍♀️ . Turen ble avsluttet med hyggelig samvær og kaffe på Smedplass setra - Berit, Goro og Lars Einar Skarpsno 👍En veldig hyggelig tur 👏🏻🌸

Kjemeflott på Haustdalen

03.08.2019

Per Arne viser fre den gamle stekerovnen .

En trivlig tur på Langsætra i dag. Takk til Per Arne Henriksen som var med som guide og historiker. Per Arne har vært på sætra hver sommer sea han ble født, så 73 år. Da han var liten gutt var de ikke ned i bygda så lang som sommeren var og lekte seg med og i naturen. Fikk også se på en gammel bakerovn som det står att stenrester etter.

 

Vær og føre helt topp, totalt var det 14-15 stk som deltok på denne lille trivelige turen. Tiltaket var enb del av Haustdalsdagene 2019.¨

 

Takk til Brit Iren Stormoen som turleder.

Ingen ting er som en flott kveld i Tron

31.07.2019
 
Kjempekveld i Tron og botanisk vandring når været er så flott som kveld. Anders på kne for en lydhør forsamling.

KJEMPEFLOTT BOTANISK tur i kveld på Flattron😍 I god sommertemperatur med sol og fin utsikt over bygda vår og Sølnkletten og Rondane som bakteppe, gikk vi en liten runde fra «vannhuset». Her er det rikt blomsterliv, vi registrerte kjapt minst 50 ulike typer🥀 Fagmann var botaniker Anders Often, opprinnelig tynseting , nå ansatt ved Universitet ved Ås. Anders er meget god å høre på og har selvsagt enorm kunnskap om botanikk. En sjelden flott kveld for 13 deltakere 👍👏🏻

 

Kjempetur over Kvitvola som vanlig

25.07.2019

Alltid i godt humør og stadig på farten, Else Iren i sitt rette element

 

Årets kveldstur over Kvitvola ble en suksess for 22 turgåere i et fantastisk godt turvær😎 Som vanlig på turen; tørr sti, nydelig utsikt og triveligt turfølge👏🏻 Nytt serveringssted i år hos Else Iren Smedplass på Sveivang setra 👍 Topp setermat med god stemning. Turleder Johan Ragnar fikk "loset"alle trygt over. Takk til turgåerne for en trivelig kveld og ikke minst til Else Iren som tok imot oss og Mildrid Oddlien som assistent .

 

En flott sommerkveld over Kvitvola 😍

 

 

Alltid flott utsikt i Kvitvola til alle himmelretninger.

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 

 

Fortidsminne i Rødalen

21.07.2019

Fortidsminne er i forkant av bildet, ikke så lett å se. På facebook profilen i dag kan du se mere detlajer om stedet.Spennende aftentur til til et gammelt og ukjent fortidsminne  i Rødalen. 👍Med Ingveig Vangen som kjentmann og med stor kunnskap og interesse for Savalen området har totalt 9 stk besøkt stedet🏃🏿‍♀️. Litt uklart hva det egentlig er, samisk barnegrav eller kjøtt lager ( 96 x72 cm)?, eller noe helt annet ? Vi vet helt sikkert at det var samer i området på 1700 - 1800 tallet 🦌 Flere med mye kunnskap om sørsamer med , bl.a. Leif Braseth, Kisti Strøm Bull og Leiv Skare. Kort å gå , trivelig tur i både regn og mygg tidvis ! Mye gode faginnspill i kaffepausa. TAKK til Ingveig 👏🏻💪

Spennende gruvetur

17.07.2019

På tippen av den støste gruva i Plasslia -midt mellom Åsvangen og Litrøa.Veldig koselig og interessant «gruvetur» i kveld i Plasslia og i Gruveåsen ved Gammelsetra👍Vi har sett på forbrenningsovn for kalk ved Litrøa og 3 flotte gruver og kalksteinbrudd uta Åsvangen😍 Den ene gruva i Gruvåsen er fylt med søppel, gamle synder langt tilbake i tid 👎 Takk til Ola Nørdsti som kjentmann og «fagmann». 🏃🏿‍♀️Koselig kaffe avslutning på hytta til Astrid og Jon Eivind Utby ved Gammelsetra. 👏🏻 Inntekt fra salget ble gitt til oss - vi bruker pengene til fellesskapets beste - tusen takk ! Godt oppmøte med 19-20 deltakere. En SUPERKVELD som vi lever lenge på ! 😀😄

Stolpejakten 2019 går så det suser

15.07.2019

Disse to tar stolper over hele Hedmark, så langt i år er over 300 stolper funnet.Etter 3 uker er det mange som er ferdig allerede med årets jakt, mens mange har akkurat startet. Det er jevn god trafikk, på appen og stolpejakt.no ser du mye data om bl.a. stolpene i Alvdal,. Det er mange utenbygds som er med, bl.a. disse to på bildet fra Koppang, Erna og Kai Magne Andersen. Infoark finner du bl.a på Taverna, Shell, Sportn, Bokhandelen med flere. God jakt.

Ekstra gledelig i år at Nasjonalforeningen for folkehelse ved Steien Helselag  er med som samarbeidspartner.

 

Stolpejakten2019 - kart og informasjon

Kjempetur til Storkollen i Einundalen

14.07.2019

Glade turgåere på toppen av Storkollen.  En tur som de fleste klarer!

 
STORKOLLEN 1596 moh.😍 Kjempeturvær, rikt blomsterflora, svært lettgått, kjempeutsikt i alle retninger ,detalj kunnskaphistorie ved Ingvald Dahlen, trivelig turfølge for 7 turgåere🏃🏿‍♀️ Stødig turleder av Arne Helge Dahlen 💪Tang og skilt ble satt ut👏🏻 Start ved Gløtsætran - en går greit opp på to timer i roligt tempo. Du har noe å glede deg til når du skal til denne toppen ! God tur 😄
 

Kattuglehøe i Rondane

07.07.2019

Kattuglehøe ,flott tur i Rondane, rett ovenfor GrimsdalshyttaTykk skodde på Kattuglehøe da vi ankom Grimsdalen i dag tidlig, men den lettet innen vi inntok toppen. 4 stk. tok seg til topps på 1553 moh., totalt var vi 6 stk på turen Flott utsikt og etterhvert god temp, så til og med sola en stund. Totalt 10 km tur/retur og  godt 3 timer i roligt tempo. Tang og skilt på TI PÅ TOPP goppen er nå satt ut. Veldig hyggelig turfølge som avsluttet turen med et bedre måltid på Grimsdalshytta😃

Ingen ting er som en tur ned i Jutulhugget

07.07.2019

Jutulhugget på sitt aller beste - spennde sted å ferdes i.

 

Mye flotte turmuligheter har vi i Alvdal og omegn. Noe av det flotteste en kan få oppleve er en tur ned i selve Jutulhugget. Selv  "Høgget" som mange sier er jo fredet men det er lov til å gå nedi, plukke blomster med mere. Dagens tur for kun 3 stk var selvsagt veldig bra. Vi fikk se "det meste" av "det meste som finnes her. Her lukter det godt, mye blomster, spennede steiner og stubber, store flotte vridde trrær og mye mye mere!

 

Takk til Bjørn Langleite som turleder og  fagmann.

 

Bilde:  Under lauvekronene på et  av flere store ALMETRÆR på solsiden.

Krattskogen krever sitt vedlikehold

04.07.2019

Øvre Glåmgardsvegen -det gror veldig godt på slike steder - hugging må til.

Daværende samferdselsminister Liv Signe Navarsete åpner tur- og sykkelvegen offisielt. Bak f v Kari Ann Kristinasen og Erland Vingelsgard - begge Strømmen Kretslag. Johan Ragnar Eggen - Alvdak Tuyrforening og Arnfinn Negård - daværende leder i Hedmark Senterparti

 

Viktig arbeide i dag på Glåmgardsvegen. Tur- og sykkelvegen gror ned av løvskog som spruter opp fra alle kanter. Vi har startet med rydding av krattskog både i veibanen og i vegkanten slik at den flotte utsikten opprettholdes! God start, arbeidet fortsetter etter Livestock helga. Vi har behov for hjelp til tiltaket, håper at mange stiller når vi spør! Glåmgardsvegen ble åpnet i juni 2007 av daværende samferdselsminister Liv Signe Navarsete. Prosjekt Glåmgardsvegern er et fellestiltak mellom Strømmen Kretslag og Alvdal Turforening. Statens Vegvesen delfinanserte utbyggingen. På bildet øverst i dag Erling Vingelsgard t.v. og Hans Einar Utgard til høyre. Prosjektleder i dag og videre er Erland Vingelsgard. Bilde nederst: Åpning av Liv Signe Navarsete - lokale representanter bak.

Eremitten på Svartbekkjølen

03.07.2019

Ikke lett å finne - Eremitt koia på Svartbekkjølen. Blir imponert når en kommer hit. God tur.Flott og kald kveld til Eremittkoia på Svartbekkjølen. Start fra Gammelsetra , herfra 45 min i rolig tempo. 🏃🏿‍♀️Eremittbeboeren var her i 3-4 sommersesonger midt på 80 tallet. Det han bygget var imponerende med teknisk høy standard. 👏🏻Artig å se og vite av. Turleder og kjentmann Leiv Skare 👍 Alltid flott her, mye spennende geologi og flott kulturlandskap.Turfolk klager sjelden på været, men 7-8 grader og småregn i juli for 12 turgåere håper vi det blir lenge til neste gang vi får oppleve 😊

Dokkan - sentrumsnært turområde

01.07.2019

"Valleråkjølen -rett ovenfor brua øverst i lia rett ved veien finner du et godt utgangspunkt for turer inn i turområdet "Dokkan"."

Nå er vi i full gang med å skilte, merke og tilrettelegge hele Dokkanområdet, med karttavler oppsatt på flere start/parkeringspunkter (Klokkarhaugen, Valleråkjølen, Aumdalen og Kjølhaugbua)

Bildene: Info/kartavle og skilt satt opp på Valleråkjølen.

Hovedregien bak tiltaket er selvsagt vår skilteksperet Bjørn Langleite.

Ny bru over Skridubekken øverst i Breisjølia

28.06.2019

Gutta boys - Olav Morønning til venstre og Ivan Granrud. Fotograf var sjefen selv Leiv SkareDet er den siste uka gjort en god jobb i Beisjølia i Sølndalen. På stien mellom Flatsetra til Beisjøsetra på vestsiden av Breisjøen sør for Ryphuset er det bygget bru over Skridubekken. Her har det vært litt vrient å komme over bekken. Bresjøseter Turisthytte har kjørt restmaterialer fra bårbrua ved Steimobua. Det er Leiv Skari som har vært hovedarkitekt bak prosjektet, godemedhjelpere har vært Olav Morønning og Ivan  Granrud. En kjempejobb av alle sammen!

Prosjekt ny løypemaskin 2019-2020

26.06.2019

Nysetra på Østkjølen i  april 2019 - her med demonstrasjons maskin fra Antra.Løypemelding 27.juni ⛄️⛷.Elendig skiføre i alle traseer, det er kun på den store snøfonna ved Kvislå i vestfjella det er skiføre nå 🏄‍♂️👍 Status prosjekt ny løypemaskin 2019-2020: Det er gitt tilsagn om tilskudd fra Alvdal Kommune på kr. 100’ og Sparebank Stiftelsen Hedmark kr. 350’. Dette er kjempebra og vi er ydmyke og takknemlige for dette 😊Vi har også en mulig kjøper av gammel maskin til en grei sum. Ny maskin koster kr 2.550’ inkl. mva. MEN vi er ikke i mål på noen måte med finansieringa. Styret vil etter ferien jobbe mer med saken og evt. vurdere tiltak som kan gi ytterligere kroner til saken. Per dato ber vi alle brukere av skiløypene sist sesong, inkl. påskeløypene, som ikke har betalt kontingent og/eller støtte til skiløyper, om å bidra med sin del til fellesskapet. Saken oppdateres i september måned. God sommer 😎

En robust 25 åring.

23.06.2019

Koselig ved starten av naturstien - nyddlig kulturlandskap her.Vi  har i dag markert at Natur- og kulturstien Langodden-Rønningen-Storfjellet er 25 år. Stien eies på papiret av Østkjølen Utmarkslag, det er vi som har hatt drifts- og vedlikeholdsansvaret i alle år. Stien er i god stand, men det er ønskelig at flere bruker stien! Grete Langodden hadde ideen til tiltaket, det ble delvis gitt offentlig støtte. En del av stiens innhold, dyregravene 11 stk totalt, er ved prøver antatt å være 2200 år gammel!! Spennende poster om jernblester,hulder (sagn), geologi,botanikk, kølbotn,,dyregraver og kølmiler. Tusen takk til Grete for  interessant foredrag fir åtte fremmøtte. God fagtur på egenhånd.

Helene åpnet STOLPEJAKTEN 2019

21.06.2019

SHelene åpnet årets StolpejaktTOLPEJAKTEN 2019 er åpnet fredag ved Kommunehuset👍 Helene Gulløien stod for åpningen 😊 for ti fremmøtte ! 40 stolper i området på Steia og videre oppover lia. 🏃🏿‍♀️Info med kart på butikker og bensin stasjonenene. Arrangør er vi sammen med Alvdal IL , orienteringsgruppa . Samarbeidspartner er Steien Helselag 😍 God Stolpejakt !

Midtsommerkveld på Høgåsen med bløtkake

20.06.2019

Høgåsen 19. juni - et flott sted, kort å gå fra bilvei

For 3 gang har vi avholdt et TOPP arrangement under torsdagen i Midtsommerdagene. Toppen var Høgåsen på Haustdalen. Vårt husorkester Kåsenkarene - Egil Skarpsno og Magnar Tronsmoen  sørget igjen for nydelig musikk med gitar, fløyte og sang. 18 stk tok turen opp, detmble samlet inn kollekt til muskerne. Nydelig bløkake ble servert av Brit Iren Stormoen og Gerd Marie Øien. Kaka smakte  helt TOPP. Litt småsurt trekk i lufta. Vel hjem var alle enige om at dette hadde vært en flott kveld.

DRØMMEDAG I ALVDAL VESTFJELL. ❤️

16.06.2019

Hele gruppen minus fotografen posterer villig. En kjempeflott topp og ikke minst et kjemeflott område.Utsetting av Ti på topp post på Skarven i Tegningdalen.Lang tur på 23-24 km i en fantastisk natur for 11 turgåere. God temperatur med noen korte varme regninnslag 😀 Imponerende steingjerde på Tegningsetran - hvordan klarte en å bygge dette ? Start i Aumdalen (Kjølbekkdalen) og mål i Dølbekken.🏃🏿‍♀️Takk til turleder Johan Ragnar som guidet folket trygt gjennom hele dagen - ingen gikk i noen dyregrav denne helga !  OBS! .Tang og skilt tas ned 15 aug pga reinsdyrjakta.

Trimkasse på toppen av Tron 1666 moh

16.06.2019

Du må ikke bli svimmel når du ser på bildet, det er på toppn av TRON ja. Vi har lagt bilde på skakke for å teste deg, og på grunn av tekniske årsakeer.

 

TRIMKASSE - nå også på toppen av Tron 1666 moh. Kassa står som du helt sikkert forstår på vestsiden av det høyeste topp punktet. Vi viser til vårt tiltak 3 x 3 topper (Hauståsen, Kvitvola og Sten) der Tron må bestiges til fots en gang, og de 3 andre toppene 3 ganger hver i løpet av sesongen. Vi ønsker god tur, det er alltid en TOPP TUR til toppen av TRON!

OBS! For å være kvalfisert til å delta i trekningen må en selvsagt gå opp på egne bein men det tillates skyss ned igjen for å ta vare på legger og knær!

Supertopp i Sølndalen

09.06.2019

Storkletten - flott topp i Sølndalen Alvdal Vestfjell med god utsikt mot Storsølnkletten, Mjovasskletten, og Breisjlen for å nevne noe av den ser fra denne toppen. På bildet gruppen på 10 som villig lot seg fotografere.Tur til Storkletten i Sølndalen i dag. Ikke den høyeste toppen, men fenomal utsikt i alle retninger.3 timers tur fra Nyhussetra i roligt tempo og ei god kvileøkt. På hjemturen tok vi en stopp ved setra til K. O. Furuli, der Johan Ragnar fortalte litt om fangstanlegget med mange dyregraver mellom Brennvola og elva Sølna. Takk til 10 deltakere for trivelig tur og Arne Helge Dahlen som stødig turledeer!

Tur- og sykkelorientering

07.06.2019

Turorientering 2019 - både på sykkel og på føttene. 33 poster i skogen og 10 poster på sykkel .Variert pinsemeny for turfolket; "Ti på topp" og "Ukas sti" er i full gang, materiell kjøpes på Bokhandelen 👍🎯

Fellstur til Storkletten 1 pinsedag- kort tur for folk flest - Sølndalens beste utsikt!?😍

 

Pinseaften legger Alvdal IL, o-gruppa årets turorientering ut for salg på Alvdal Sport, det er både tur- og sykkelorientering for kr 200.🏃🏿‍♀️🚲.

 

Andre selvbetjente tiltak kan være en tur til Eiemokoia eller Hauståsbua 😍

 

GOD PINSE! 

Ukas sti 2019

02.06.2019

Øykletten - et av mange flotte turområder i AlvdalFra mandag 3. juni kl 10.00 lanserer vi  tiltaket "Ukas sti 2019". Materiell fås kjøpt på Alvdal Bok- og Papirhandel AS for kr 200, inneholder infoark med klippekort samt 10 farvekart. Bli  bedre kjent i nærområdet ved å delta i UKAS STI 2019. På hver sti finnes et stikryss med en bokstavkode, som registreres hvis en ønsker på klippekortet. Hver mandag lanseres en ny sti med kode. Alle åpnede stier står åpen frem til 30 sept. Tanken bak tiltaket er å vise frem deler av det srtore merkede tursti nettet og at turfolket skal bli bedre kjent.

 

Flott i nærmiljøet - fellestur til Klettan.

02.06.2019

En an mange flotte nærområder - Klettan i Dokkan - retning Aumdalen og DølbekkenFlott tur til Klettan i dag. Litt ukjent for mange, men et av de fineste områdene i Alvdal. Dokkan byr virkelig på et idyllisk turterreng. Takk til turleder Bjørn Langleite som guidet 16 deltakere på tildels gjengrodde stier. Heldigvis blir stiene oppmerket, noen er allerede merket og skiltet. Et område å anbefale😀👍

Sommer- og høstprogram 2019 er klart.

30.05.2019

Vårt sommer- og høstprogram 2019.

 ENDELIG,vil sikkert mange si, sommer- og høstprogram er kommet og er utlevert alle bygdas postkasser! Utenbygds medlemmer over hele landet har det i sin postkasse rett over helga,  4-5 juni.  Men allerede nå kan du lese hele programmet på www.turforening.no!
 
Vi er sikker på at du finner noe som en vil finne interessant, det er "haugevis" med tiltak og arrangementer. Tiltak "ukas sti" starter opp 3. juni.
 
 
Ha gode turer i skog og fjell i sommer og høst!
 

Prosjekt Huståsbua er ferdig

26.05.2019

Med trevirke fra Alvdal Skurlag ble bua kjempeflott synes nok mange!

 

Mye flott informasjon om skog finner du nå langsetter stien opp fra Kattmoen til Hauståsbua og videre ove toppen og ned mot RV2 og garswb Utgaarrd.

Flott dag på Hauståsbua, kald vind, sol og regn i en flott miks i den lune flotte skogen for 50 besøkende😍. I dag har vi markert åpning av 14 informative natursti plakater fra Kattmoen laget av det Norske Skogselskap👍.Takk for økonomisk tilskudd fra Alvdal kommune -barne- og ungdomsmidler. Kvilebenken på toppen av Åsen er også inviet! Billig sjokolade fra skistua ble solgt - det er mere igjen! Prosjekt skogsbu er nå endelig ferdig💪 Det gjenstår hugging av skog for å få bedre utsikt, dette er et stort prosjekt som krever mye forarbeide. Alvdal Kommune som grunneier vil ordne dette i løpet av året - flott gjort. En trivelig dag på Bua vår 😀 Over 1100 navn i turboka siden åpningen 14 okt i fjor👏🏻 God tur🏃🏿‍♀️

 
 
 
 

Våre gode samarbeidspartnere - Per Arne Bjørn Maskindrift

24.05.2019

En av mange dyktige maskinentrepenører i Alvdal - Per Arne Bjørn i Alvdal. Ordner det meste i graving, transport ig snøvbrøyting.

TROFAST SAMARBEIDSPARTNER fornyer samarbeidsavtalen med oss . Maskinfirma Per Arne Bjørn. Ansatte får gode trimtilbud som Ti på topp og gode skiløyper med mere 🏃🏿‍♀️💪 Bra for ansatte og samfunnet😍 Felles formål blant annet med å gjøre Alvdal til et atraktivt og hyggelig sted å bo og besøke . Per Arne Bjørn i dag i sving med å bygge nye boliger for BF bygg AS i Brenna 👍

Arbeidshester uten motor

21.05.2019

Tre mann drar og skyver tralla med materialer, 2 mann sørger for pratinga! Helt til høyre Arne H Dahlen som har bursdag hvert år den 21. mai.I kveld har vi gjort en veldig god dugnad. Til det store skiltprosjektet vårt har vi fått opp ei stor karttavle ved Eiemokoia og stolper til 3 skiltpunkter oppe i Grøvola og Høgkletten samt Doktortjønna.  Mye tunge bakker oppover mot Eiemokoia når en har mange kilo på reindsdyrtralla, men det gikk. Kjempevær hele kvelden. Nå er alle skiltene her satt ut så nå blir det kjempeflott å gå flere ulike turrunder. Tusen takk igjen til  Bjørn Langleite som ledet dugnaden.

Kvilebenk på Bjønnåsen

20.05.2019

En fint område og topp - Bjønnåsen. Her skal det visstnok være mye bjønn .....derfor navnet Bjønnåsen. Kanskje er det noen bjønnhi her?Mange fine utsiktspunkter i mange traseeer er det over hele bygda. Det er mange som kviler seg på benken på Sten ser vi, det er godt å sitte å beundre utsikten. Det er nå også kommet en liten fin benk på Bjønnåsen, åsen rett nord vest for Kvebergstjønna på Østkjølen. Høyde over havet er 921 meter. På toppen går det fin merket sti både fra Kvebergsvangen og Humla. Det er også hugget her slik at utsikten er blitt helt topp!  Takk til grunneier Olav Nyeggen. GOD TUR!

Havern på Tynset i regnvær

19.05.2019

Havern på Tynset er en av våre TI PÅ TOPP poster i år. Ikke så god utsikt som vår egen STEN med 905 moh, men flott tur opp til toppen er det.Sesongens første fellestur har gått av stabelen i dag, nemlig til Havern på Tynset. Toppen ligger rett sør øst for Tynset Sentrum og boligområdet Haverslia.Ser toppen godt fra Tynset Sykehus. Kjør opp til Skistadion øverst i boligfeltet, herfra 2 km opp til skistua og derfra 1 km til toppen på gode merkede srtier. Tilbakerute kan være å gå rett ned til skistradion igjen. Fin runde 4,5 km, varighet 3 timer med kvile i lett tempo. Dagens fellestur hadde kun 3 deltakere i lett regnvær. Tang og skilt er satt ut. God tur til Havern !!

17 mai på Sten

17.05.2019

G17 mai 2019 - 12 turgåere + 9 hunder deltok i flaggheisinga kl åtte. Strålende vær!RATULERER MED DAGEN😍Mange på 2 og 4 føtter på Sten. Flagghesing kl 08.

17 mai 2019 flagg

10 på topp 2019

16.05.2019

Styret i Alvdal Turforening er klare til den store klassikeren - TI PÅ TOPP

 
 

10 på topp 2019 ❤️ Materiell selges på Alvdal Bok - og Papirhandel fra torsdag 16 mai ! Første fellestur er søndag 19 mai til Havern på Tynset . I år med topp nr 380 !!!! GOD TOPPTURER 🏃🏿‍♀️💪🏃🏿‍♀️

 

Fugletittertur i snøvær

05.05.2019

Tronsvangen Seter - flott utsikt over Alvdal, i dag så vi også mange fugler.På Tronsvangen i aften for 6 deltakere. Været det store samtaleemnet selvsagt,snøbyger og regn men ikke vind 💪 alt turvær har sin sjarm! 😍 Alle 6 trosteslag så vi. Svarttrost, Måltrost, Ringtrost, Gråtrost, Rødvingetrost og Druetrost. Vi så en hel flokk med Ringtrost og det er svært sjelden🦅 Vi avsluttet med kaffe og nylagde kaker inne på hotellet - veldig triveligt👋 Tusen takk til Bjørn Pettersen som fagmann. Bjørn har store kunnskaper om fuglelivet i Alvdal , totalt er det registrert 190 forskjellige ulike fugler! Takk til Bjørn🏆

Endelig riktig navn på Kvitvola

04.05.2019

En av mange flotte topper i Alvdal - Kvitvola på Haustdalen.,Våres nye skilt er da på plass på Kvitvola eller Storkampen som er navnet på nye kartverk.

Toppen har i år fått trimkasse med bok, og er blant turmålene i "Trippelen 3x3 + 1". Opplegget går ut på at man må besøke Sten, Hauståsbua og Kvitvola 3 ganger hver, samt 1 tur på Tronfjell med varighet t.o.m. 30 oktober. De som fullfører opplegget sender mld til Johan Ragnar (turforening@alvdal.net eller mob 95 87 39 07) for registrering, og er dermed med i trekning av gavekort. Vi håper mange blir med, og ønsker gode turer i variert og flotte turområder.

Ha gode 3 x 3 topp turer. 

 

Kort tid fra vinter til sommerføre

28.04.2019

Høgåsen er en topp som passer alle uansett alder og form. Utsikten er veldig bra både mot Tron og Storsølnkletten

EN PÅ TOPP - VINTER. Vinterens arrangement er over - bok og kasse er tatt ned. Høgåsen 992 MOH. Totalt 44 navn i boka. Gavekort kr 992 - middag for 4 stk på på Gaia verdi kr 992 - vinner ble Hallvard Skogli. Flott topp - kjempeutsikt i alle retninger 🇳🇴☀️Vinter her i påska - i dag snøbart og kjempevær😍. Heldig vi som har ulike årstider og som skifter fort!⛷🏃🏿‍♀️

Er du klar for TOPPTURER?

22.04.2019

Sten - med sine 905 moh og sin gode sti og flott utsikt på toppen, et svæty populært turmål i Alvdal.

Vi går direkte fra vinter- til barmarksesong. Vi vil også i år ha tilbud om ulike TOPP turer. 10 på topp blir "på vanlig måte". Tre x 3  topp - årets topper er Sten,  Hauståsen. og Kvitvola. 2 første toppene kan tas fra dags dato, Kvitvola først fra 15.mai.

Tur opp til STEN 905 moh er en klassiker i Alvdalssammenheng og er den toppen som er mest besøkt. Ny bok er lagt fra 1. april og "kampanjesesongen" går frem til 1. november. Vi håper også i år at totusen navn blir skrevet i boka.

En på topp - Høyåsen ved Gammelsetra på  Haustdalen går frem til 1.mai.

HA GODE TOPPTURER. 

 

Sesongslutt på Allmannstua

21.04.2019

Allmannstua skjærtorsdag i år. Kjempeflott vær og god utsikt.Med serveringa i dag 1. påskedag for kun 17 gjester kan vi trygt si at vintersesongen er ferdig. Totalt har det vært åpent hele 31 ganger siden 2.dag jul. I tillegg var det åpent 4 ganger i fjor høst. Det har også vært åpent på Norengvangen,Aumdalssetran, Haustdalen samt Langsetra ,1 x på hvert sted i vår regi.

Vi takker alle som har besøkt oss og ikke minst alle flinke vertskap. Uten vertskap blir det ingen servering!

Solrik påsketur til Eremittkoia

17.04.2019

Bålbrenning med svidde pølser, en sikker påskevinner.Særdeles flott skitur i dag på Svartbekkjølen. God temperatur, bare sol og godt skiføre for kun 4 stk. Turen gikk til Eremittkoia med start fra Aumdalsbakkan. Alltid mye å se hver gang vi er her på tur, denne gang så vi Fuglekongen med sine 6-7 gram som er Norges minste fugel! Eremittkoia er en imponerende sak selv om den nå begynner å bli slitt. Koselig bålbrenning med gode svidde pølser! Turleder Leiv Skare var uheldig på hjemturen og fikk smerter i den ene foten sin etter å ha falt i en bakke. Vi fikk testet beredskapen med telefon til 113. Snøscooter kom med fagfolk og det hele gikk  kjempebra. Tusen takk til Lturleder Leiv Skare for en flott tur nok en gang og takk for topp hjelp fra 113 teamet med snøscoter fra Røde Kors og Alvdal Brannvesen.

INGEN TING SOM SLÅR HAUSTDALEN DA❤️

14.04.2019

Hytta til Helga og Håvard Steigen i Haustdalen, en av mange flotte steder i området.Kanondag med sol☀️,vindstille, gode skiløyper og godt skiføre -bedre kan det ikke bli 👍 Den nye skiløypa rundt sjøen ble perfekt ⛷ Mye folk ute, og godt besøk på hytta til Helga og Håvard Steigen med 60-70 gjester. 🥤Vertskapet gir overskuddet av serveringa til oss, flott gjort👋, pengene går til fellesskapet og løypekjøring ! Vi sier tusen takk 😀 En superdag og bedre start på påska kan en ikke få🐥

Påsken 2019

13.04.2019

Fra Østkjølen på langmyra utenfor Allmannstua.Vi er kjempeklare for påske og sesongavslutning for snø og vinter. Vinteren har vært forholdvis kort, det var først i slutten av november det var skiføre. Vinteren har vært litt vrient for oss med litt lite snø og mye vind. Alle tradisjonelle påskeløyper er tråkket i seterdalene og hytteområdene. Skitur gjennom Rondane må utsettes til senere på grunn av lite snø stedvis. Palmesøndag er det åpent for servering i Haustdalen. Allmannstua er åpent hver dag fra Palmesøndag til og med 1. påskedag.  Vi kjører opp igjen alle påskeløypene hvis det kommer mere snø, følg oss på skisporet, facebook og her på hjemmesiden. Vi ønsker god påske.

Våre gode samarbeidspartnere - Alvdal-Tynset Sport AS.

10.04.2019

Else Iren og Stein - foran den flotte butikken på Alvdal

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE - Alvdal-Tynset AS. Til friluftsliv og sportsaktiviteter må en ha godt turutstyr 💪 Det øker tur- og idrettsgleden. Sport’n har alt du trenger for din aktivitet - uansett årstid! Til påsketuren har de alt - enten du går på ski ⛷, til fots 🏃🏿‍♀️ , eller sykkel🚲. Stikk innom for gode tilbud og ikke minst en trivelig samtale👍🐥
(På bildet: Else Iren Smedplass og Stein Halvorsen)

 

Alletiders førpåsketur til Breisjøseter

07.04.2019

Kjent bilde fra Breisjøseter Turisthytte, søndag 7. aprilFlott helg igjen på  Breisjøseter Turisthytte 😍 Tradisjonell fjelltur som alltid er en suksess 👋 Noen gikk fra Statsbuøien og noen fra Dølbekken, totalt 11 stk fra vår gruppe. Til middag var det over tjue stk. Mat og opphold som vanlig helt topp! Lørdag med knallvær med god temperatur. ☀️Søndag mye vind , i Sølnsjødalen og Kvislåfløyet blåste det 13-14 m/s rett i mot, så her var det full konsentrasjon💪 Det er greit med snø i fjellet⛷ så påsken er reddet 👍

Vinterens største begivenhet - nå kommer EL-skia

01.04.2019

Turforenings leder Johan Ragnar Eggen er kjempefornøyd med de nye el-skia. Han gikk runden fra sin bolig ova Steia og helt ned til Moldstad med retur over Urstrømsetra -Kvebergsvangan-Allmannstua - Rundvangen-Nysetra og hjem over Sjulhusvangen på nøyaktig 55 minutter uten å bli nevneverdig svett.

VINTERENS STØRSTE BEGIVENHET – NÅ KOMMER EL-SKIA.

En godt holdt hemmelighet for allmennheten, men lenge godt kjent i skikretsen er at fra i dag kommer El-skia på markedet! Turgeneralen i A-T, Johan Ragnar Eggen var blant de mange inviterte som var på visning og fikk demonstrert nyskapningen sist uke. Han sier at han trodde ikke sine egne ører av det han fikk fortalt, da telefonen ringte fra Alvdal – Tynset Sport. Han var også av de som takket ja til prøvetur med skiene. Og full med store øyne og lovord karakteriserte han skituren omtrent som å konfirmere seg på nytt. Skiene er innebygd med flere tusen mikro-sensorer i såla. Man starter skituren som om går på helt vanlige ski, men etter hvert som sensorene varmes opp starter el-motoren som føles som at skiene flyter over skisporet. Det antydes at man går 3 ganger så langt på samme tid som man ville gjort med vanlige ski. Skiene er noe kortere enn vanlige ski, dette rett og slett for at det går så fort og for at man skal klare å svinge med di. Etter endt tur kobler man de til i en vanlig stikkontakt og de  er ferdig oppladet etter ca. 20 min.  Det er Fischer som er først ute, og det er skivilingeniør  Carl Fish jr.  som har utviklet metoden. Skiene vil ligge på en utsalgspris på 7999. kr., men sportsforretningene kan ta opptil 2 år gamle felleski i innbytte mot en pant på 1500 kr., for de som ikke har vært helt fornøyd med disse. Disse igjen vil bli videresolgt i Sverige hvor det er stor mangel og etterspørsel etter. Vi håper snøen holder til påske, og tipper at også vi får se mange El-ski i løypene våres framover.

Herlig skitur til Veslemarsjøn

31.03.2019

VeslemasjøenB.HERLIG SKITUR TIL VESLEMARSJØEN i dag for 6 stk, 20 km t/r ⛷Det er vår i lufta, sola varmer av og til☀️, tørr og bløt snø i et sant kaos, snø skavler i ulike størrelser og vind fra nord vest i delvis harde kast,men innenfor grei sikkerhet. Vi snudde på setran på Veslemarsjøen ,for mye vind å gå helt inn til Sauebua. 👍Fascinerende vær med slik vind i god sikt, vi blåste hemmatt ved vind i ryggen. Nydelig terreng her, vi satser på ny tur neste år! Takk til Solveig Østhus som dyktig turleder👋

Våre gode samarbeidspartnere - Alvdal Graveservice AS

27.03.2019

Eiiere og en del av de ansatte. fra venstre Morten, Kristin og til høyre gunnøegger og daglig leder Karl Vidar.Våre gode samarbeidsapartnere - Alvdal Graveservice AS. Vi har hatt et godt samarbeide på flere områder over svært mange år. Alvdal Graveservice har nå skiftet logo, for bl å vise at tidene forandrer seg og at bedriften fylte 30 år for to år siden! I dag har de en rikholdig maskinpark der alt innen graving, transport, masseflytting og snøbrøyting ordnes raskt og riktig! Bedriften er en av mange i bygda som er innovative og legger vekt på å utvikle kompetansen på flere plan både i maskiner og ansatte. AGS ble årerts bedrift i Alvdal for få år siden - se bilde. Vi synes det er flott at de tar samfunnsansvar med samarbeid med oss og frivilligheten. Sammen med mange andre aktører blir Alvdal et hyggelig sted å bo og oppholde seg for både ansatte i bedriftene og innbyggerne!

Nok en kjempesterk prestasjon i Onsdagsturen.

27.03.2019

frode_strypet_onsdagstur

Frode Strypet føyer seg inn i rekken av ivrige onsdagsturgåere og forrige onsdag nådde han hele 250 onsdagsturer.  Frode Strypet fikk overrakt kopp for sine 250 onsdagsturer av Inge Rune Wahlstrøm - den nye Onsdagstursjefen. Han er nummer 35 i rekken som har oppnådd 250 onsdagsturer.
 Til sammen har fem personer gått over 500 onsdagsturer og Strypet ble nummer 35 som har gått 250 onsdagsturer. Siden oppstarten for snart 13 år siden har til sammen 400 personer gått minst en onsdagstur.

Vi gratulerer til Frode og alle som hver onsdag møter opp på Taverna kl 10.00

Flott søndagstur til Gråsjøen

24.03.2019

Knallvær i morgentimene, her ved Korsbergriset. Tron i bakgrunnen.

 

Søndagstur til Gråsjøen fra Dølbekken i Vestfjella⛷,kun tre stk startet, flere var redd vinden fra Hustadvika kom til oss og meldte avbud. Tilnærmet vindstille hele dagen, 👋små vanskelige skiforhold med skavlet og lite hold i snøen 😊. Kun ei rype med fjær så vi ,ei heller spor etter rein 👍 Dagens tur var første av flere søndags turer frem til påske, neste helg er det skitur til Veslmarsjøen fra Gardvikåsen .😍

5 års jubileumet snødde nesten ned

17.03.2019

5 årsjubileumet på Norengvangen, Hamndalen, snødde nesten helt bort ☃️ I går var det sol fra blå himmel og nykjørte skiløyper.Tung snø i morgentimene ,som også har sin sjarm, gjorde at folket holdt seg i godstolen, kun 20 gjester. Slik er det noen helger, en kan ikke ha finvær hver helg da😃 TINE ved lokallaget med representantene Helene Skare Tangen og Torbjørn Morten Løkken serverte deilige smaksprøver fra utvalget sitt. Løp og kjøp på butikken 👍 Tusen takk til vertskapet Arne Noreng med datter Marianne Noreng som stod for serveringa! De vil gjerne ha servering igjen neste år 💪👍 Takk igjen for en trivelig dag på Hamndalen og Norengvangen 😍

   Norengvangen på Hamndalen 17.mars 2019Gode smaksbiter fra TINE

VÅRE GODE SAMARBEIDSPARTNERE - Alvdal Innkjøpslag SA

13.03.2019

ADe ansatte ved Innkjøpslaget foran den fine butikken sin.lvdal Innkjøpslag Sa fornyer samarbeidsavtalen med oss. Som de selv skriver " Vi setter stor pris på det arbeidet turforeninga gjør for bygdefolket både sommer og vinter. Det er noe Alvdal Innkjøpslag og våre medlemmer ønsker å identifisere seg med".
Vår ønske med en slik avtale er bl.a. at ansatte i bedriften skal kunne få tilgang til gode trimtilbud hos oss med de fordeler det har for den ansatte og bedriften samt bidra med økonomisk tilskudd til løypekjøringa.
Alvdal Innkjøpslag har en kjempeflott butikk på Plassen Industrifelt. Her får du kjøpt det aller meste, til hus og hage, til fjellturen din og mye mye annet. Stikk innom og ta en prat med Arne, Per Arne eller Kjell Ove.

Sola stadig høyere på himmelen!

09.03.2019

På myrene nedover mot KløftvangenMARS - DEN FLOTTE SPENNENDE MÅNEDEN. ☀️

 

Uten de ordinære skiløypene som preppes hele vinteren prøver vi å gi et tilbud i seterdalene og hytteområdene til vinterferien og Påsken så langt vær, kapasitet og økonomien tillater det.

 

I dag har Olav Strypet med sønnene Anders og Henning på vegne av oss kjørt med snøscooter og sporsetter strekningen Gardvikåsen - Rødalen - Kløftvangen 💪

 

Bra med snø, sol fra klar himmel og kjempespor!👋

 

Vi lover gode skiforhold fremover mot påska og i påskedagene, men er selvfølgelig avhengig av gode snøforhold!

 

 

Flott trugetur til Hauståsbua

03.03.2019

Innendørs på Hauståsbua. FLOTT STED!!Dagens trugetur til Hauståsbua ovenfor Alvdal Sentrum "Steia" ble historisk for kun 4 deltakere. Det er første gang vi arrangerer trugetur opp til bua og første gang vi kan stikke innom et sted for å varme og spise nista vår. Det er flott "trugesti" opp fra Kattmoen. Etter mildværet  i senere tid er det fin hold i snøen for  denne type trurer. 

Vi anmoder om å prøve å gå på  "snowshoes". Dagens trugeutstyr er veldig bra og lette å gå på.  Alvdal-Tynset Sport AS  har gode tilbud i flere ulike typer og prisklasser.

Hurra for Therese

24.02.2019

Allmannstua 24.feb 2019

HURRA FOR THERESE. Flott avslutning på ei god vinterferieuke. Kjempevær og godt skiføre, i dag med over 80 gjester og totalt nesten femhundre i løpet av hele uka på Allmannstua 👋 Ekstra stas i dag med Therese Dalen som fikk snøscooterskyss opp til Allmannstua og Tylldalsutsikten. 💪Therese har hatt hjerneslag og klarer ikke per dato å komme seg opp selv! En kjempedag for alle sammen😍⛷

 
 
 

Helt topp med Solan Gundersens Vinterleker

21.02.2019

Flott start på hodelampe rwnnwt.

Solan Gundersens Vinterleker arrangeres i år  for 21. gang! Det er vår samarbeidspartner Alvdal Idrettslag som er arrangør av lekene. Det er konkurranser i Sandegga både fredag, lørdag og søndag. På sletta er det et stort telt hvor hvor du kan kjøpe deg kaffe, saft og kaker mm. Vi anmoder om at du tar deg en tur i løpet av dagene.

Som før om åra har vi også i år vært teknisk arrangør av hodelamperennet som gikk av stabelen rett etter åpningen av lekene. Ungene går en liten runde på sletta og bortover mot Moanbrua. I år var det 55 unger med noen voksne som deltok. Alle fikk deltakerpremie fra Synnøve Finden. Solid samarbeidsparter med Synnøve Finden.Vi sier tusen takk for flott deltakelse og flotte premier fra Synnøve Finden. Fredag 22. februar er det kombinert hopprenn kl.10.00, kl.16.00 er det kombinert langrenn. Lørdag starter konkurransen kl.10.00 med spesielt hopprenn. Søndag kl.10.00 er det spesielt hopp for lag. Foto: Alvdal Midt i væla.

 

 

 

 

Ny løypetrasé i Haustdalen

16.02.2019

Skispooret feb 2019.jpgDet er laget nye løypetrasé i deler av løypa i Haustdalen. Hytteiere ønsker å kunne bruke bilveien i Sjølia for å kunne komme frem til hytta si. Den nye skiløypa går på utsiden av bilveien, krysser bilvegen inni lia og over Vissmannsbekken på ny bru, for så å gjøre en runde ned mot hyttene. Se kart på www.skisporet.no eller ta deg en skitur i området. Skiløypa over Reinslia ,gamle Folldalsveg og på vestsiden av Haustsjøen er som før.

Det er Haustdalen Vel som som står bak prosjektet, vi har merket løypa og har fremtidig driftsansvar. Det vil bli skiltet i området på sikt.

Godt bidrag til løypekjøringa

12.02.2019

Fra venstre Olav Magne Samuelshaug, Jan Inge Gjermundshaug og Audun Eggset. Alle godt fornøyd med den nye løsningen. Vi har inngått en avtale for i vinter med varm garsjeplass for traktor og løypemaskina vår med TRONFJELL Eiendom AS i lokalene som de nå eier på gamle Jonstad Auto. Her kan vi ved behov få kjøre inn utstyret for å få tint av snø som legger seg i løypemaskina. Dette er GULL verdt for oss og sparer utstyret mye for unødvendig slitasje. KJEMPEFLOTT av Jan Inge Gjermundshaug og TRONFJELL Eiendom AS at vi kan få ti til dette!

Alltid triveligt på Haustdalen

10.02.2019

Rabbe - hytta til Wenke Furuli på Midtsetra.Nydelig ski- og turdag på Haustdalen og Midtsetra i dag. Nykjørte løyper og mye snø gjorde dagen perfekt. Godt besøk med 75 gjester på hytta til Wenke Furuli. God omsetning med kr 3.100 - vertskapet var Wenke og Line. Vertskapet gir dette til oss, vi sier tusen takk. 👏🏻Vi lover å bruke pengene til fellesskapets beste! Til uka starter vi med kjøring i seter- og hytteområdene, blant annet Haustdalen. ⛷😍 (Foto: Jan Sagplass )

SMÅKALD KOM DEG UT DAGEN

03.02.2019

KOM DEG UT DAGEN 2019

KOM DEG UT DAGEN arrangeres 2 ganger hvert år - en gang om vinteren og en gang om sommeren.
Dagens arrangement  ble en relativ kald fornøyelse selv om sola etterhvert kom opp på himmelen.
Dagens TUR TIPP hadde totalt 12 poster  og med to spørsmål på hver post( et barnespørsmål og et for voksne) med start ved Sjulhusvangen og opp til Allmannstua.
 
Kun 7 leverte svarark, disse ble trukket ut med  gavekort på Allmannstua som premie: Petra Skovro Bjørsagård og  Emma Stormoen-Lillestrrøm  for barn og  Nina & Mette for de voksne.

EN PÅ TOPP - VINTER

01.02.2019

EN PÅ TOPP 2019 Høyåsen 

Vi har også i år et vintertopp tilbud, Høgåsen 991. m.o.h. ved Gammelsetra på Haustdalen. Toppen kan bestiges fra flere kanter, men her er det  ikke kjørt løyper  så noe tungt og basket kan det være. Truger er en god ide og det er heller ikke langt å gå. På toppen er det satt ut trimkasse med bok og alle som skriver navnet sitt i boka er med i trekninga av middag for 4. stk., på Solan Kafe verdi 992. kr. gitt av Gaia. Varighet t.o.m. søndag 28. april. God tur ønskes til alle som tar turen til denne flotte lille toppen med god utsikt.

Måneskinnstur på sitt beste

18.01.2019

Taubanehuken er en råflott gapahuk som blir benyttet hele året . Her ligger det ved og den er gratis å benytte. Rett ved siden av er det byygget en orginal på over 2 bukker av den gamle Taubanen fra Folldal som ble nedlagt i 1967.Sesongens første arrangement var kveldens måneskinnstur i Taubanehuken i Malenaåsen på Plassen. Kjempeflott måneskinn i et nydelig kaldt vintervær med nykjørte maskinspor. Det var ingen gunn til å tenne hodelampa underveis!

Servering i Taubanehuken. Her var det godt og varmt og tid til en hyggelig prat. Lite folk ute i det fine måneskinnet, 15 stk tok turen innom.

Tusen takk til Astrid,Anne Berit,Gerd og Olav Magne som ordnet det praktiske med serveringa.

Vinter- og vårprogram 2019 er klart

09.01.2019

Alvdal Turforeniung -program 1 halvår 2019.Vårt vinter- og vårprogram for  2019 er klart. Ligger her på hjemmesiden vår, dette gjelder også giro for innbetaling av medlemskontingent og/eller støtte til  skiløyper og løypemaskin. Folderen blir utdelt til alle husstander i Alvdal Kommune. Alle medlemmer og bidragsytere utenbygds landet over som har bidratt de siste årene får den tilsendt i posten i løpet av få dager.

Vi håper du finner mye interessant turstoff i programmet. Merk at i år kan du også betale medlemskontingent og andre bidrag på eget Vipps nr 548833

 

God tur og god lesning. 

Årets Alvdøl 2018 trakk ut Romjulsvinnerne

07.01.2019

Knut Harald Nesmoen Skogli til venstre på bildet og årets alvdøl 2018 trakk ut årets Romjulsvinnere. Leder Johan Ragnar Eggen til høyreÅRETS ALVDØL 2018 Knut Harald Nesmoen Skogli fikk det ærefulle oppdraget. Totalt 30 innleverte klippekort, i år for 35. gang! Trekning overvåket av Nils F. og Johan Ragnar E. Disse vant: 2 stk 1/4 gris leveres des -19: Randi Gjelten og Max Narr (slektning fam. Holt), sekk: Erik O. Gjelten. Marsipangriser: Raymond Holt, Linda S. Nilsen,Else Marie og Inge Espeland, Erling Steigen.
Vi takker for god innsats og spesiellt til Neslund Slaktegris As (www.neslund.no) som sponsor av deilige produkter.

Trivelig møte i Finnbudalen

05.01.2019

Litt småiset var det i skiløypa, men det stoppet ikke disse to

 
 

Alltid spesiellt med første løypemaskinturen

04.01.2019

OLAU - her i sving ved Tronsvangen SetergrendSesongens første løypemaskintur med OLAU foregikk 2. januar. Da ble lysløypa på Steimoegga Idrettspark tråkket og forholdene ble meget bra. Det er i går tråkket med løypemaskina både på Åsan rundt med Litrøa samt Finnbudalen. I dag er det kjørt på Østkjølen med Tylldalen. For løypemaskinpilotene er sesongens første tur noe helt spesiellt og en merkedag i jobben. Det markerer starten på sesongen som vi alle håper skal bli lang og snørik. Men det trengs minst et skikkelig snøfall til før vi kan kjøre mer med løypemaskin.

Forrykende vindfull start på 2019

01.01.2019

Flagget pekte rett sørover, skikkelig nordavær. Tore, Triko og Erling Steigen stilte seg villig opp i vindkulene på Allmannstua i dag.FORRYKENDE NYTTÅRSSTART på Allmannstua i dag. Siste servering ifbm jule- og nyttårsfeiringa. Skikkelig styggvær hele dagen, sjelden det blåser slik her. Men alt vær har sin sjarm, det er bare å kle seg 💪👍. 6 stk tok turen opp, totalt har det vært to hundre gjester i løpet av høytiden. Flagget sto rett ut og det knirket i tømmeret ...! Ei stor gran ved Gildevangen hadde blåst rett over løypa. Det har kommet flere cm med snø, lover bra for vinteren.

Takk til Tore og Erling Steigen med hunden Triko som villig stilte opp som fotomodeller.👍

 

 

Vi ønsker alle lesere et riktig godt nyttår.

Bli med å sette rekord for Tylldalen

28.12.2018

Rundvangen, kaasa står ved serterhusene 3 meter fra skiløypa.

Våre turvenner i Tylldalen har også sin form for Romjulstrim. Her skal de kun skrive navnet sitt i 3 ulike bøker plassert på 3 steder. En av disse er Rundvangen.Vi anmoder alle turgåere på Østkjølen i romjula og første uka på nyåret å gå innom og skrive navnet sitt. Det hadde vært veldig artig å "preppe" boka med sidevis med turgåere fra Alvdal. Det hadde vært en fin nyttårshelsing og en skikkelig positiv overraskelse til tylldølan. For å få srtørst mulig overraskelse har vi sperret denne artikkelen her på  hjemmesiden og på vår facebook profil for lesere hjemmehørende på adresser 2510 Tylldalen. Vi håper at Tynsetinger ellers klarer å holde kjeft for en gangs skyld. Gode turer til Rundvangen!

Vi ønsker ALLE en riktig god jul

23.12.2018

Året 2018 har vært et godt turår på alle måter. Akiviteten har vært stor og bruken av våre mange tilbud sommer som vinter er med på  å gi ekstra turglede til både store og små. Det er å håpe at vi kan gi  trivelige skitilbud i  jule- og nyttårshelga. Vinter- og vårprogram 2019 kommer rett på nyåret. Vårt program i jula er:

- Allmannstua er åpen 2. dag jul og hver dag i nyttårshelga   (30.des.,31.des. og 1.jan.

- ONSDAGSTUREN onsdag 2.dag jul kl 10.00

- Skiløyper hver dag, info her på siden og facebook hver dag

- Romjulstrimmen. I år for 35. gang!

Klipppekort her: Romjulstrimmen 2018 

Klippekort får du også gratis på Dæhlie, Shell, Sport'n , Bokhandelen, Sekkfurua Sjulhusvangen,  Allmannstua samt i trimkassene.

Julebilde 2018 er tatt fra Hauståsbua i Hauståsen rett ovenfor Alvdal Sentrum.

 

 

Søstrene feirer jul i Hauståsbua

22.12.2018

Hauståsbua i juledrakt - også med stjerne i vinduet.

Disse to koser seg rått i Hauståsbua

Stillheten og julefreden er i ferd med å senke seg over Hauståsen og "nye" Hauståsbua. Søstrene Johanne (blå genser) og Ragna (strikketøy) feirer julehøytiden her, og takker alle som har vært med for å gjenskape dette flotte stedet. De ønsker GOD JUL og håper at noen stikker innom dem i jula!!

  Kanskje kommer julenissen på besøk.Julenisse jenta utendøs i Hauståsen - vanker ofte sammen med julenissen.

Nytt løypeprepareringsutstyr som julegave

16.12.2018

Audun studerer det nye utstyret ved legendariske sekkfurua ved SjulhusbangenJulegaven til oss selv er åpnet i dag , ny slådd og sporsetter til snøscooteren! 🏎Test tur med pilot Audun Eggset Sjulhusvangen til Allmannstua. Ser bra ut ,vi prøver å skaffe oss litt mere kunnskap om den nye redskapen . Tanken er at den skal avlaste løypemaskinen i perioder . Tusen takk til Sparebank Stiftelsen Hedmark som ga oss et tilskudd på 25 tusen av en total kostnad på kr 45 tusen . 👋 Begynner å bli bra med snø nå , men vi håper på et skikkelig lag til jul. Hurra for Ann Kristin G og Marit B J som fikk den store æren å bli de første som prøvde skiene med nytt sporutstyr!⛷☃️🤶🏻

Lokale gode praktiske turgaver

14.12.2018

GAVER JULEN 20018

 JULEGAVE TIPS 🎅🏻 Meget kjekt på turer i skog og fjell. Dunpose til mobilen anbefales - Nils og Johan Ragnar har fått erfare dette....⛷ Holder mobilen din varm og øker muligheten til kunne bruke mobilen i en vanskelig situasjon.
Turkoppen er lett og holder på varmen med tekst på : I left my Heart in Alvdal ❤️.
Kartet omfatter hele Alvdal Vestfjell, fra Atna til Atndalen og Folldal. Kartet er av plast og tåler mye juling av regn og vind.Ca 1550  kvadratkilometer.  Alt kan kjøpes på Alvdal Bok - og Papirhandel.God tur - med riktig utstyr.
 
 
Det er viktig å støtte lokalt næringsliv, du får det aller meste lokalt i Alvdal. God jul når den tid kommer.
 
 

Så ble det endelig skiføre

09.12.2018

Kjent sted for skifolk i Alvdal, Tronavangen Setergrend med flott utsikt mot sentrum og Alvdal VestfjellSøndag 9.desember. Kommet brukbart med snø 👍, driftsoperatør Audun Eggset 👋tråkket i morgentimene med snøscooter (ikke GPS visning)løypene på Østkjølen! ☃️Sjulhusvangen - Allmannstua - Kvebergsvangen - Rundvangen (mye vind her) - Tronsvangen(bilde). Bilveien er selvsagt nybrøytet til Sjulhusvangen og Nysetra 🚜Hurra, da er vi i gang. Den fine kalde årstida! 😍

Populær gåtur til Hauståsbua

02.12.2018

                                                               

MANGE HAR BESØKT HAUSTÅSBUA. Siden åpningen

14. oktober har nå rett under 500 stk skrevet navnet sitt i turboka. For mange har det vært første gang, likeså gått Hauståsrunden for første gang. 🏃‍♂️Vi tror en gåtur i området er med på å øke turgleden👍 Rydding av skog utenfor bua vil skje neste år, likeså turbenk på «Viewpoint Hauståsen» pluss flere turfremmende tiltak! GOD TUR - fortsatt fint å gå opp😊

 Hauståsbua 2. des 2018

  
 
 

Offensivt årsmøte i Bjerkepuben.

30.11.2018

Triveligt og offensivt årsmøte onsdag kveld 28. november i Bjerkepuben på Steia. Greit oppmøte med 33 stk. Årsmelding og regnskap ble enstemmig vedtatt. Likeså budsjett,innkomne saker samt valg for neste år.Styrets forslag til handlingsplan ble også vedttatt, herunder prosjekt ny løypemaskin 2019-2020. Dette er et langsiktig prosjekt hvor styret trenger hele året med å prøve å skaffe  nødvendig finansiering. Ny maskin i dag har en pris på Nkr 2,40 mill. Garasje for løypeprepareringsutstyret er også nødvendig, kom gjerne med forslag. Utdeling av 10 på topp tegninger ble gjort,rekordstor oppslutning i år. Møtet ble avsluttet med flotte bilder av Audun Lutnæs i Urørt ski- og sykkeleventyr. Audun legger tilrette og selger bl.a. turpakker med innslag av sykkel, god mat og drikke,overnatting og flott natur. Hans firma har også god kompetanse påt turer til Georgia. Takk for et  flott  årsmøte til alle som deltok.

Hele styret ble gjenvalgt enstemmig. Her i dyp konsentrasjon.

 

 

Årsmøte innkalling  2018

Årsmelding 2018 - Alvdal Turforening

Regnskap og balanse 2018 - Alvdal Turforening

Budsjett 2019 - forslag 

Årsmøte 2018 - innkomne saker fra medlemmene

Regnskap 2018 - Rapport fra revisorene 

Medlemskontingentens 2019 -forslag 

Årsmøte 2018 - innstilling fra valgkomiteeb

Handlingsplan 2019 

Prosjekt ny løypemaskin  2019 - 2020

Årsmøtereferat  28. nov  2018.

FLOTT TURTRASÉ OVA SKURLAGET NÅ

25.11.2018

Den nyw traseen rett ova Skurlaget.

 Vi har sist uke finpusset litt igjen i turtraséen her, styrtregn hadde laget noen stygge høl. Skiløype og sommersti, skiløype opp til Kvebergsvangen og hele nettet på Østkjølen. Sommerstid merkede stier helt ned til Jutulhugget og helt opp til Tron toppen, hvis du vil 💪Nok å ta av for Sjulhustunet barneskole og for allmennheten⛷🏃‍♂️👍 Takk til Alvdal Kommune og Gjermundshaug Anlegg for å få til praktiske gode løsninger til allmennhetens beste og ikke minst positive grunneiere Erik Nesteby og Ole Johan Utgaard 👋

 
 
 

Forandringer i skiløypetraseen på Haustdalen

20.11.2018

Solid bru - tåler vekten av gravemaskina på 15 tonn.Haustdalen Vel, en nyoppstartet forening i år, har planer om å tilby brøyting av bilveien fra Langsetra og innover Sjølia til hyttene ved Stortjønna.  Det jobbes også konkret og godt med å tilby strøm på hyttene kommende år. Som en konsekvens av vinterbrøytetilbudet må skiløypa legges om. På seinhøsten er nye løypetraseer hugget og ryddet med gravemaskin. 

Ny bru over Vissmannsbekken er laget (bilde). Alt gravearbeide er gjort vederlagsfritt av lokale bedrifter, Tronfjell Maskin, Gjermundshaug Anlegg og Bjørn Valråmoen. Det er kjempebra jobbet.

Vi har merket traseen med staur - det er helt nødvendig for å finne frem ved store snømengder.  Det er per dato ikke avklart hyppigheten på løypeprepareringen utover det som har vært kjørt de siste sesongene. Det må også jobbes med finansieringa.

 Det blir spennende å prøve nyløypa utpå vinteren.

 

 

Vinteren lar vente på seg

17.11.2018

Tylldalsutsikten i Alvdal, Kinsesåsen i Tylldalen.

Bilde fra Tylldalsutsikten/Kinsesåsen/Tjørnåsen. 👍 Meget kjent turmål  vinterstid, firetusen navn i boka i en normalsesong. I nabobygda Tylldalen heter toppen Kinsesåsen. God utsikt fra toppen i alle retninger, under siste verdenskrig hadde tyskerne en kjempekikkert her som overvåket trafikken i nærområdet. Ny bok i kassa er lagt ut og vi er så avgjort klar til ny sesong ⛷Men vi mangler snø.... og det er som kjent kjekt å ha når en skal gå på ski💪 Driftsoperatør har besiktet alle løypene(130 km) trær og kvister er ryddet bort i traseene.I fjor på denne tiden hadde vi hatt skiføre i 3 uker, vi krysser fingrene og håper på snø kommende uke.God turhelg😍

Rekordmange stolpejakt jegere

09.11.2018

Varaordfører Mona Murud er en av mange som har deltatt i årets Stolpejaktr i AlvdalStolpejakten 2018 er nå avsluttet. 20 stolper på Plassen og 20 stolper på Steia ble en suksess, vi har fått flere positive tilbakemeldinger. 👋Mange deltakere i år, 661 stk og hele 13902 stolpebesøk! 👍Medarrangør Alvdal IL, o-gruppa. Vi trekker ut noen uttrekkspremier, kunngjøres i vinter-vårfolder 2019! Om det blir Stolpejakt neste år vet vi ikke. Tilbudet er jo gratis og vi er avhengig av ekstern finansiering.Takk til alle deltakere for kjempegod innsats 🏆💪

 
 

Vinnere i trippelen 3 x 3 er klare

05.11.2018

Trippelen 3x3. Vinnerne er klare.

TRIPPELEN 3x3. 3 topper besteget 3 x hver. Sten,
Baugsberget og Storfjellet. 25 stk klarte kravet. 3 gavekort er trukket søndag kveld og disse vant gavekort på kr 1.000: Irene Kveberg,Bodil Bomann og Valborg Ligård. Hurra og gratulerer til vinnerne og alle som deltok. Ekstra Hurra for Bård Randmæl - 90 år - som også tok alle toppene 3 x! Nytt opplegg neste år - kom med forslag på topper! Bilde. Bjørn og JR med STOR symbolsjekk.
 
 

Solid samarbeidspartner endrer strategi og logo

02.11.2018

alvdal sportAlvdal-Tynset Sport har byttet kjede fra G-sport til Stadion, pusset opp begge butikkene og omprofilert seg. Dette markeres med to butikker på Alvdal og Tynset fulle av gode tilbud. Begge butikkene åpner fra mandag 5.november kl 07.00 og holder på hele uka.Se egen kundeavis.

Alvdal Tynset Sport As og vi har hatt et langvarig samarbeid over flere 10 år. Sport'n selger gode turprodukter som kan brukes i våre tilbud hele året. Vår oppgave er å rette til rette for gode turtilbud sommer som vinter.

Det er selvsagt viktig å handle lokalt Ringvirkningene av et lokalt sterkt nærlingsliv tjener vi på alle sammen i det lange løp. Vi gratulerer Alvdal Tynset Sport!

 

Ferdig med arbeidet på Huståsbua før vinteren

02.11.2018

Hauståsbua 31. okt - spade og kost er hengt opp. GOD TUR.Etter 3 mnd jobbing og 500 timer dugnad avslutter vi jobbinga på denne siden av nyttår på Hauståsbua! Etter åpninga 14 okt har vi nå fått ryddet og brent vrakrester og vedrester - dette var en mye større jobb en vi trodde👍 Spade og kost er hengt opp for rydding på trappa. Til neste år vil vi sette opp en enkel vedskåle og hugge noe for å bedre utsikten. Vi håper at bua blir benyttet for den som vil inn å varme seg! God fornøyelse 😀

Vinteren kom 5 dager forsinket

30.10.2018

Allmannstua 30. olkt 2018 - sesongens første snøfall.

5 DAGERS FORSINKET SESONGSTART I ÅR MOT 2017. Fra ikke ukjente JARLE TRONSLIEN har vi mottatt dette bildet og SMS i dag kl 16.12! 👍⛷Jarle avsluttet sesongen oppå Østkjølen oppunder 17 mai i våres  og var først igang igjen på ny sesong 💪🏆 Hurra for Jarle , vinter og snø og ALVDAl 😍
I fjor ble det kjørt skiløyper fra siste dager på oktober og kontinuerlig utover vinteren. I åri avventer vi med  prepping ned snøscooter til det er blitt kaldere i luften og kommet mere snø.  Det er driftsoperatør som tar avgjørelse om når og hvor.

Den fine kalde fine tida - med besøk på Allmannstua

28.10.2018

Ludo på Allmannstua - hyggelig for både store og små.Den fine kalde tida før jul er noe spesiellt for den som liker å ferdes i naturen. Vi er heldige som har ulike årstider - alle med sin sjarm! Varme sommerdager er vel det de fleste drømmer om i mørketiden, mens andre synes våren er årets høydepunkt. Oktober er ekstra flott synes mange, ofte med tåke nede i bygda og sol i høyden. I går lørdag var det drømmevær med sol fra klar himmel. I dag søndag var det meldt  sol og kaldt men det slo ikke til dessverre. Allmannstua var åpen for siste gang i dag før tradisjonell sesongåpning 2. dag jul. Godt besøk med 52 gjester. Lett og fint å gå opp nå med fin hard  bakke. En par minusgrader var det. Folk koste seg innendørs med fersk gjærbakst, varm saft og kaffe og ikke minst en god samtale med andre gjester.  Ungene underholdt seg med ulike spill som blant annet Ludo. En flott søndag.

Måneskinnstur med hodelampe

24.10.2018

Inger og Solveig ved start på Blårykjølen.MÅNESKINNSTUR til Urdskardskampen med start fra Blårykjølen i kveld. Heller dårlig med fullmåne men helt vindstille hele turen.👍Sosialt og trivelig med mye turprat underveis🏃‍♂️Nydelig te med sjokolade på toppen med kongeutsikt over sentrum👋 Solveig og Inger med turleder Johan Ragnar hadde en perfekt kveld og tur !😐

Nytt medlem i 500 Onsdagsturer klubben

24.10.2018

Åsmund til venstre kan motta sin premie for 500 timer, ONSDAGSTUR sjef  Inge Rune Wahlstøm til høyre.

Onsdag gikk Åsmund Samuelshaug sin 500. onsdagstur og ble den femte til å nå milepælen! En fantastisk prestasjon og gratulerer.

Åsmund  fikk onsdag det gjeve beviset på at han har gått 500 -femhundre-onsdagsturer. Satt litt i perspektiv vil det si at han har gått hver onsdag hele året i nesten 10 år. Tatt i betraktning at onsdagsturen startet i juni 2005, så er dette en stor prestasjon.

Åsmund Samuelshaug er den femte som har oppnådd 500 onsdagsturer. Tidligere har Inge Mortensplass, Torbjørg Bjørn, Kåre Dalen og Jarle Bråten nådd milepælen.  

Trippelen 3 x 3

18.10.2018

Kjent topp for turgåere flest i Alvdal - STEN 905 moh.

TRIPPELEN 3 x 3 går mot slutten,frem til 1.nov. Sten - Baugsberget - Storfjellet. 16 stk er registrert på alle 3 toppene p d. Klarer vi 20? Gi gjerne Bjørn Langleite beaskjed når du har vært på alle 3 toppene tre ganger. Har du registrert deg? 3 gavekort a kr 1.000 trekkes ut 👍🏃‍♂️😍

 

Spesiellt gledelig er det at mange har tatt turen opp til Storfjellet. Stien er blitt sterk fra veibommen til Kebergsvangan. Vi har inntrykk av at dette er en relativ ukjent topp for mange turgåere.

STEN er fortsatt godt besøkt, vi håper å nå 2000 navn i boka siden oppstart 1. april.

Vi ønsker gode TRIPPEL TURER! 

Emma og Nora åpnet Hauståsbua

14.10.2018

En veldig flott og vellykket åpning av bua. Kjempeflott høstvær og mange tok turen opp, vi antar 140 stk. Jon Ola Kjølhaug åpnet med en flott sang «Landevei»-lengselen til Alvdal. Leder Johan Ragnar Eggen fortalte om prosessen fra vi mottok bua i gave fra Astrid Sørhuus Mellesmo til dagens resultat.
Takk til de som har gitt midler samt gode tilbud på varer og tjenester. Flotte ord fra Emma og Nora (se talen vedlagt) som åpnet og klippet over snora. Vi håper at bua skal bli et flott turmål for ungan ved Sjulhustunet Barneskole og allmenheten i fremtiden. For den som vil gi et bidrag til prosjektet kan VIPPS nr 538893 eller bankkonto 1895.44.22050 brukes.En historisk dag! 😊

Emma og Nora fikk æren av å klippe snora, de var også de første som skrev navnet sitt i den nye turboka son nr 1 og 2.

Her ser du talen til Nora og Emma.Mye folk under åpningen og i løpet av dagen.

Øker turgleden med mere skilt

10.10.2018

Skiltsjef Bjørn i sitt rette element - her med flere tavler

Flere karttavler er underveis, bl.a. på Strømmen og Flattron. Som den ivrige turgåer har observert, er mange skilt og infotavler kommet på plass i sommer. Skiltprosjektet avsluttes før jul, finansieres av Gjensidige stiftelsen og Hedmark Fylkeskommune. Bjørn L. er i sving både seint og tidlig, det blir kjempeflott. Strømmen, Baugsberget og Hauståsen er nå snart ferdig. Gammelsetra, Midtsetra og Langsetra tas før snøen kommer er planen. God tur  

Fantastisk høstdag i Malenaåsen

07.10.2018

Stein Vardenær tv og Ander Dølhaug th - driftige karer er mennene bak taubaneprosjektet.En fantastisk fin dag ved Taubanehuken på Haustdalen. Der har ildsjelene Stein Vardenær og Anders Dølhaug no fått rest opp stolper og to originale kibber som er funnet nå den siste tida, den ene ble faktisk funnet i Glomma og den andre nedi Sagdalen ned mot Grimsbu. Super jobb karan har gjort. Til neste å kommer det opp info tavler og prosjektet får sin offisielle åpning. Takk til Arild Alander som fortalte veldig bra om historien rundt taubanen som ble lagt ned i 1967.Nesten 100 personer tok turen til gapahuken i det fine været i dag og alle koste seg stort med kaffe, kaker og kjøttkake på gaffel.Inntekt  til taubaneprosjektet. En herlig og informativ dag🍁☀️Tilnærmet likt den oriignale taubanen mellom Folldal og AlvdalTaubanen var 34 km, hadde 4 vinkler med mannskapshytte  (Grimsmoen,Sagbekken,Reinslia og Vinkel 1 i Sølndalen). Taubanen som var den lengste i Nord-Europa når den ble bygget først på 1900 tallet, hadde 333 bukker og kisen ble fraktet i hele  820  kibber som hver rommet 330 kilo med kobber- og svovelkis.Strøm ble hentet fra Egnunnfossen hvor kraftlaget  fikk bruksrett fra gardene Einabu og Strålberg. Driften foregikk over en lang periode, fra 1907 til 1967.På den tiden var dette litt av et industrieventyr og et kjempeprosjekt ut fra datidens ressurser.

 

Nå er vi blitt grunneiere

05.10.2018

Anders Jensen tv og Hallvard S. til høyre. Fagfolk på hver sine felt.

HAUSTÅSBUA har fått grensepåler i dag, det følger med ei lita tomt med. (gnr 10 bnr 76) Anders J i Alvdal kommune har stått for oppmålingen.Eiendommen ble skjøtet over til oss i desember 2014, det er først i dag at tomten er blitt nøyaktig oppmålt på grunnlag av gammel skyldforretningssak. I dag også  har Hallvar S, Hans Einar U og Bjørn L har stått for oppsett av doen - godt jobba . Johan Ragnar E fikk den tvilsomme æren av å åpne den. På sikt må det også settes opp en liten vedskål . Vi er snart klare for åpning søndag 14 okt . Vi ønsker god turhelg- husk Malenaåsen og taubanen søndag

(søndag 7.oktober er ikke Allmannstua åpen)

Eierløs kvilebenk har blitt utbedret

29.09.2018

Flott benk og utsikt ikke minst. Benken må prøves! På gamle Reinslia Taubanestasjon, midt på grensa mellom Alvdal og Folldal, er trematerialet på hvilebenken skiftet ut og har fått et strøk beis på toppen Den gamle var pinneråtten. Benken er eierløs, festet fast med bolter i betong og den er helt sikkert fra taubanen mellom Folldal og Alvdal som ble nedlagt i 1967. Benken og ikke minst stedet er så avgjort verdt et besøk. Her kan du ha en turdate sammen med turfølget ditt eller en trivelig folldøl. Den har plass til 18 pers. Vi, sammen med våre turvenner i Folldal Turlag, har bekostet oppussingen. Kanskje burde det også her vært satt opp ei turkasse slik at turmålet blir registrert?! God tur og god kvile

En svunnen tid med fløterhistorien i Glåma

23.09.2018

Det er noe helt spesielt nede ved Glåma rett sør for Barkaldfossen.Spennende tematur til gamle fløterminner rett sør for Barkaldfossen synst i bygda. Her er det tydelige minnesmerker i form av ødelagte fløterbåter, kvilebu og ikke minst egen fløtardo som var av flere doer som ble satt ut langsetter Glåma, til bruk kun for fløtere ! Det gamle naustet med båt fra Hårdnes båtbyggeri er i god stand! Mye historie fra Annar Avlesen og andre kom frem. Jørgen Streitlien deltok også , han var med i fløtinga fra 1957 og noen år. Fløting i Glåma ble avsluttet i 1969. Det vises til Olav Hårdnes sitt hefte «.Tømmerfløtarens Minnealbum», selges på Bokhandelen og Historielaget Fredriks Gave , kr 150! Turen ble avsluttet med besøk på Barkald skole - som skal bli flyttet til Sjulhustunet . En trivelig tur for 26 stk i samarbeid med Historielaget Fredriks gave  Tusen takk til turleder Annar Avlesen.

Råsterk sesongåpning på Allmannstua

23.09.2018

Flott sesongåpning på Allmannstua for 47 gjester. Damene har igjen gjort en kjempejobb med vasking av kjøkkenet, sovefløyen og restauranten. En røyskatt tror vi har vært på kjøkkenet og her var det ikke pent. Men med skraping og grønnsåpe ble det kjempeflott igjen Nøkkelen til Allmannstua som bruker å henge i vedskålen er forsvunnet i løpet av sommeren, hvem kan ha tatt den? Se over lommer i klæstøyet ditt hvis du har vært der i sommer, evt noen tips i saken! Tusen takk igjen til vaskedamene våre - Hallgerd , Else Marie og Randi Takk for nydelig kaffe og gode kaker  

Kjente vaskedamer og vertskap på Allmannstua . Randi Grue til venstre , Else Marie Espeland i midten og Hallgerd Brandsnes til høyre.

Flott høst søndag i Sølndalen

16.09.2018

Vertskap og eier av Flatbua - Randi FlatenNydelig tun er det ved FlatbuaMeget trivelig tur i dag til skogsbua i Sølndalen - Flatbua som den heter på folkemunne Ligger rett inna garden Sølna .Nydelig vær med sol,
bua ligger i en nydelig skog. I en 10 års periode fra 1944 var det her aktivitet med tømmerhuggere som lå i bua hele uka. Stall for hester var det også . Det ble hugget tømmer innover hele Sølndalen. I dag er buene restaurert og brukes til jakt og fritid . Dagens eier Randi Flaten fortalte spennende historie om stedet .25 stk tok turen innom. Nydelig kaker og kaffe fra Randi 👏 Hun ga hele overskuddet av serveringa på kr 1.030 til oss. Tusen takk , vi lover å bruke pengene til fellesskapets beste . En trivelig dag i beste Sølndalen!

Til topps med Tronfjell Opplevelser

15.09.2018

Ingen ting er som en flott dag på toppen av TRONTOPPEN.

Etter søknad til oss har styret i Alvdal Turforening i styremøte i april  enstemmig vedtatt å bevilge femtusen kroner som tilskudd til utsiktsplattform på Trontoppen.

Styret er av den oppfatning at en utsiktsplattform har en stor verdi for Alvdal og hele regionen. Selv om de aller fleste nok vil bruke bil opp, så er det svært gode turmuligheter til fots og på ski . Vi har mye skilt og tavler i området og dette vil bli utvidet etter en nærmere plan.  TTV vandrer (Tron Topp Vandrer) med materiell på norsk, engelsk og tysk. Dette opplegget vil vi  tilby igjen fra neste år. Når du toppen til fots fra Tronsvangen er du da autorisert turgåer!

Utsikten på Trontoppen er fenomenal på gode dager. Dette styrker turgleden og er svært god reklame for alle de flotte fjellområdene i hele regionen. Slik vi har forstått det vil det nye utsiktspunktet åpne i 2019.

Vi hadde også i 2012 planer og ønsker om å lage til en utsiktsplattform på Tron. Årsmøtet den gang var usikker på prosjektet, og det hele strander både på tekniske løsninger og ikke minst økonomi. FLOTT at saken nå er ordnet da!!

Kjekt med planker å gå på

09.09.2018

Bjørn i sitt rette element - klopping på ei mye oppå Østkjølen. Bjørn gjør en kjemejobb med alle stiene .Vi har et stort og variert stiløyepenett i barmarksesongen.Det er de siste årene merket og stedvis ryddet gamle ferdselsveier som var iferd med å gro igjen. På Østkjølen er det satt ned flere hundre skilter. Baugsberget og Sten med Strømmen er også godt skiltet.Neste sted med skilting blir Haustdalen med Gammelsetra. Mye av finansieringa skjer via Hedmark Fylkeskommune og Gjensidige stifelsen.

Flere steder er det bløtt og myret der stien går. Her legger vi på planker slik at det blir lettere å passere. På bildet er skiltsjefen vår Bjørn Langleite akkurat ferdig å kloppe ved Høyåsen på Kvebergsvangan.

Vår sti- og skiltekspert Bjørn er stadig ute på nye oppdrag. Det er alltid noen stier som bør ryddes for kratt og skog! Gi beskjed til oss hvis du kan bidra sammen med andre for å gjøre en jobb for allmennheten. Vi har lager for materiell som kan brukes til klopping i bløte stier. Kjenner du til en sti som bør kloppes, ta kontakt med Bjørn Langleite (mob 982 55 965) eller Johan Ragnar Eggen (mob 95 87 39 07) eller mail: turforening@alvdal.net så kan vi finne ut hva vi sammen kan få til.

Flott gave fra glade musikanter

06.09.2018

Flott forestilling var det med Anne Nørdsti og gutta boys.Vi fikk denne mailen i dag:
«For noen år siden (red merk
06.09.2015) spilte Anne Nørdsti sammen med Jon Erik Gjelten , Gunnar Ness , Tore Reppe og Olav Kjernmoen en konsert på Sten.Det ble innsamlet en kollekt i et norgesglass fra tilhørerne som ble honorert musikerne. Glasset har stått på «hylla» i flere år nå og vi synes Turforeningen fortjener disse penga bedre enn oss. Så derfor gir vi kr 3.000 i gave til Alvdal Turforening for at vise at vi setter pris arbeidet som blir nedlagt for allmennheten.»
For Anne og gutta
Olav Kjernmoen


Vi sier tusen tusen takk for gaven fra Anne Nørdsti og gutta. Vi skal love å stå på for gode frilufts tilbud sommer som vinter så langt krefter,økonomi og frivilligheten ønsker det Alvdal skal være et trivelig og spennende sted å bo for bygdefolk og tilreisende !
(Bilde fra konserten i sept -15)

Kjempetur i Sivilla Kultursti

02.09.2018

Trivelig og interessant tur med fagmann Per Hvamstad. Elva Sivilla har betydd svært mye for bosetting og aktivitet ved Strømmen. Stien starter ved Engstrøm Metallfabrikk og går langsetter elva med en par krysninger. Rett nedenfor brua inn til Sivilmoen var det kraftverk med dam og turbiner, helt øverst var det spinneri, fargeri, garveri, mettallfabrik samt sag og kvernhus. I nedre del var Strøms hytte anlagt i 1723, seinere var det her sag, høvleri, og kraftverk. Hele ruta har flotte informasjonspunkter og beskriver svært godt en helt annet tid for både to og trehundre år siden! Det beste er selvsagt å ta seg en egen tur i området. Dessverre er det ingen brosjyre som gir en enkel oversikt, vi regner med at Strømmen Kretslag fikser dette til neste år. Kjempeflott vær, 25-26 deltakere underveis. Trivelig avslutning med kaffe og sveler i Sivillsara Barnehage. Tusen takk til kretssjef Else Lillestrøm som turleder og ordnet med deilig grats servering og ikke minst historiker Per! Takk også til Malene og Ane som sang visa om Sivillsara på den øverste brua! En kjempeflott tur og opplevelse!

Flott og triveligt å vandre langs gamle kulturminner langs Sivilla, her ved den nederste brua.

Overskudd til å dele - Sparebank1 Østlandet.

28.08.2018

Stor glede av å få en slik fin gave.

Stor stas for Alvdal Turforening i kveld i Terningen Arena på Elverum. Utdeling av gavemidler fra Sparebank Stiftelsen Hedmark. Stiftelsen er den klart største eier av banken - Sparebank1 Østlandet. Etter søknad i våres fikk vi kr 25.000 til løypepreparerings utstyr for snøscooter. Kjempebra , det kommer svært godt med . Utstyret koster over kr 40.000 - resten må vi finansere på annen måte. Vi planlegger å preppe noe mere løyper med snøscooter, og særlig tidlig på sesongen. Lenge til snøen kommer, følg med oss utover høsten. 🎯👍Tusen takk til Stiftelsen . Bilde: Bjørn L og Johan Ragnar E med Kristin Bjørnstad fra stiftelsen !

Koselig med åpen seter på Vardsetra

26.08.2018

TRIVELIG MED ÅPEN SETER på Vardsetra og Klokkarhaugsetra i dag. Vardsetra er en av mange flotte setergrender i Sølndalen. Tips: se boka til Per A. Bergebakken "Setrer i Alvdal Vestfjell". Vardsetran Været var blandet med både sol og regn, sola skinte da de fleste var på vei hjem. Enb trivelig dag.(Hvalsetran som de fleste vel sier) består av 3 setrer ; Klokkarhaugen, Klokkertrøen og Grågarden. Flott turområde her med nydelig skog og mye kvitmose. Vardmoan Naturreservat er nærmeste nabo. Fint utgangspunkt for fotturer til Vesle- og Storskardet samt Høgkuven. Erling S. foretok en historisk tilbakeblikk på eierforholdene på alle setrene. Ektefelle til Erling, Grete Marie er eier av Klokkarhaugsetra i dag. 30 gjester, de fleste kom i bil og noen kom på El sykkel. Innkommet på serveringa går til fellestiltak i AT. Tusen til Erling Steigen og søstera Hege Tronshaug for nydelig servering, varme på peisen og trivelig selskap!

Skogsbua i Høståsen under restaurering

15.08.2018

Fornøyd gjeng akkrat ferdig med dagens kveldsøkt.Endelig er vi i gang med restaurering av skogsbua i Høståsen. Nytt gulv og åser både oppe og nede er skiftet av tømmermester Svein Olav Nymoen Denne uken har vi fått på tak. Veranda,ovn og Alvdal Royal mm kommer før åpning 14 oktober 2 kvelder har vi hatt dugnad og sålangt har 7 mann vært i sving. Bua blir kjempebra og supert turmål for allmennheten og ikke minst elevan på Ungdomskola og den nye barneskola!

Nok en MEGET STERK prestasjon i Onsdagsturen

08.08.2018

Inge Olav til venstre får sin meget velfortjente plankett etter 500 onsdagsturer!!

Det er bare vinnere i ONSDAGSTUREN. Inge Olav Mortensplass gikk sin tur nr 500 - femhundre - !!! i Onsdagsturen forrige uke. For å sette prestasjonen litt i perspektiv innebærer deltakelsen at  Inge Olav har gått hver onsdag, året rundt, i ti år! Meget godt jobba!

 Onsdagsturen startet opp i juni 2005. så det betyr at det ikke er veldig mange onsdager Inge Mortenplass har «skulket» den ukentlige trimturen i regi av LHL,Alvdal Turforening, Alvdal Revmatikerforening og Alvdal Pensjonistforening.

De andre som har nådd denne milepælen er Torbjørg Bjørn (622 turer), Kåre Dalen (606 turer) og Jarle Bråten (522 turer). Det  er en rekke artikler om ONSDAGSTUREN her på hjemmesiden vår. Se arkivet vårt og artikkel fra 24.2. 2018.

STOR GRATULASJON TIL INGE OLAV! 

 

 

 

Trivelig vandring langs Hausta

04.08.2018

Et flott turområde sommer som vinter - Haustdalen.Fin tur fra Langsætra, nedåt Hausta (Alvdal's svar på Rhindalen  uten vinranker)og oppover langs idylliske Hausta tæ Haustsjøen og tilbake i dag. Trivlig tur og følge, 15 stk. tilsammen

 

Turen var vårt bidrag i årets Haustdalsdager, i år ble årets dager arrangert for 11. gang.  Den store aktiviteten med salgsboder og salg er på festplassen nedenfor  Langsetra. Haustdalen er et av mange flotte turområder i bygda vår. Haustsjøen er et kjempeflott fiskevann.  Om vinteren er det kjempegode skiløyper her fra vinterferien  og utover.

 

Tusen takk til Brit Iren Stormoen som dyktig turleder.

Populært med stolpejakten

01.08.2018

Stolpr nr 23 - ligger på P plassen ved Kommunehuset Nyborg.

Årets STOLPEJAKTEN går så det griner. Med 20 stolper både ved Plassen Skole og Alvdal Sentrum er det totalt 40 stolper å velge mellom. Ved Plassen skole ligger stolpene relativt tett mens det er noe lenger mellom stolpene på Steia. Deltakelsen har sålangt vært meget bra, de fleste registrerer seg som "app bruker". Målsettingen om 10.000 stolpebesøk mener vi er oppnåelig. Gå inn på www.stolpejakten.no for å registrere deg, alternativt hent deg infobrosjyre med kart på bl.a. Alvdal Sport, Bokhandelen,Taverna,Aukrustsenteret, Gjelten Bru Camping med flere.

Tiltaket er gratis og går frem til 1.november. Tiltaket er i samarbeid med Alvdal Idrettslag, orienteringsgruppa.God stolpejakt.

Fotokonkurransen sist vinter.

30.07.2018

Da er juryeringen av Alvdal Turforenings fotokonkurranse "Ut på tur sommer som vinter" utført. Dette skjedde i juni måned. Vi viser til tiltak nr 22 i vinter- og vårpogrammet vårt.
Vinneren ble Gunhild Ledang med ett flott skiturbilde.
På annenplass kom Bodil Bomann, og på tredje igjen Gunhild Ledang.
Gavekort pålydene kr.800,- pluss print av bilde i A3-format venter vinneren. De andre to plasseringene, henholdsvis kr.400,- og kr.200,-  Ha alltid med deg kamera når du er ute på tur. På hver tur er det alltid spennende objekter som dukker opp.

Fotofraf Gunhild Ledang.

 Fotograf er Bodil Bomann.Fotograf Gunhild Ledang.

 

 

Reåpning av Tronsvangen Natursti - i Olav Langleite sine fotspor!

23.07.2018

I kveld har vi hatt reåpning av Tronsvangen Natursti. Stien er opprinnelig fra 1993. Vi har hatt ansvar for vedlikehold og markedsføring. Tidvis en del benyttet,  men behovet for oppussing har etterhvert blitt større og større. Botaniker og naturelsker Olav Langleite var mangeårig turforeningsmedlem og som sammen med bl.a. botaniker Olav Gjærvoll bygget opp naturstien. Olav Langleite døde i januar 2017. Det var et sterkt ønske fra arvingene at midlene etter begravelsen skulle gå til ny Tronsvangen Natursti. Bjørn Langleite har gjort en kjempejobb med oppussing og nedsetting av nye skilt med mere. Stien starter ved grinda til Tronsvangen Seterhotell. I postkassen ligger det info folder. Bjørn guidet 12 deltakere med stor kunnskap om gruvedrift og botanikk. Tidlig i år, mange blomster var ferdig blomstret for .Tusen takk til Bjørn og familien Langleite.

 Deler av Olav Langleite sine etterkommere: Fra venstre Ole Oskar, Bjørn, Andrine, Emil og Trond helt til høyre.

 
 
 
 

Nok en flott Breisjøfestival.

22.07.2018

Stille før stormen....lørdag 16.00Breisjøfestival nr 6 er arrangert i helga av vår samarbeidspartner Breisjøseter Turisthytte. Kjemegod temperatur hele helga uten eneste regnbyge. Litt sterk vind lørdag kveld men det varte ikke veldig  lenge. 220 festivalpass ble solgt noe arrangøren er tålig fornøyd med. Breisjøseter er åpent frem til medio september.

Kjempeflott geoligitur i Aumdalen.

18.07.2018

KJEMPEFLOTT geologitur i Aumdalen. Ide, regi og turleder Leiv Skare! Nydelig turvær i flott moreneterreng. Klare tydelige spor etter smelting av isbreer i flere tidsperioder. Mange flotte dødisgroper og spylerenner i ulike størrelser. Mye annet spennende så vi, bl.a. et revehi! Særdeles trivelig avslutning på Stormosetra med deilig gjærbakst og kaffe. 12 deltakere. Tusen takk til Roar og Anne Marit Stormoen på setra! En kjempekveld!

Godt å gå i og se på - moreneterreng Aumdalen i Alvdal!

Flott tur til BUSTEINEN.

15.07.2018

Trivelig og flott tur til BUSTEINEN nedenfor Markbulidammen.Godt og varmt med 25 -27.grader og helt vindstille.Turen ble også arrangert i fjor, da holdt vi på å drukne i regnværet, i år nesten for varmt! Heldigvis kort å gå på den gamle anleggsveien. Kvalifiserte prøver viser at her har det vært aktivitet rundt år 500! Det antas at det ble brukt som skjul og overnatting for jegere på vei til og fra Einnunndalen. Tusen takk til Leiv Skare som turleder og som oppdaget dette fantastiske stedet. Totalt 9 deltakere. Stjerneavslutning på Smedplass setra hos Berit og Lars Einar Skarpno litt lenger opp i lia. Flott sted med god servering, nydelig utsikt og ikke minst trivelig selskap.

Alle bør ta seg en tur til Busteinen, med glede over naturens under igjen.

Fantastisk kveld på Savalen.

11.07.2018

FANTASTISK båttur til Skolholmen på Savalen. Nydelig sommerkveld, dette var Alvdal på sitt aller aller beste! Vi ble kjørt ut med båt fra Finktrøvangen, på Skolholmen serverte Finktrø damene deilige vafler, songrøt og kaffe. EN SUPERKVELD, bedre kan det ikke bli. Hele kvelden var en sterk naturopplevelse! 45 stk med stort og smått. Tusen takk til Else Helen, Tove og Else samt båtførerne Geir Inge og John!

Savalen på sitt aller beste -her fra Finktrøvangen.

 

Trippelen 3 x 3.

07.07.2018

Storfjellet - flott topp med topp utsikt!

Vi minner om vårt NYE  tiltak i år. Trippelen 3 x 3.

TRIPPELEN 3 x 3 . Baugsberget, Sten og Storfjellet. Du må altså bestige hver topp 3 ganger frem til slutten av okt - se vårt arr Nr 28 i programmet .

 

Til orientering er det tusen navn i boka på Sten per dato siden 1.april.

 

 

Det  trekkes 3 gavekort a kr 1000 blant alle som har totalt 9 toppturer. Ryktene sier at allerde er det minst fire stk som har klart kravet.

 

 Ha mange gode turer

Kongetur til Langhøa.

01.07.2018
Ny kjempetur - denne gang Langhøa i Einunndalen , 1490
Moh . ‍ Siste Ti på topp satt ut for i år.
 Megabra vær, 5 timer i rolig gange med kviler ! 13 stk pluss Luna 🐕.Utsikten herfra er enorm , kanskje den beste i Einunndalen. Proffe guider Erling S og Arne H D Avsluttet med bading i elva og ikke å forglemme deilig servering på Romsdals setra. Terningkast 6 .
Langhøa i Einunndalen. Kjempetopp som du bare må bestige.
 

Historisk sykkeltur-for aller siste gang.

30.06.2018

Historisk sykkeltur rundt skytefeltet i Dovrefjell og Sunndal Nasjonalpark - for siste gang ! 🚴🏻‍♀️Mandag starter arbeidet med å rive opp både bruer og veier i det gamle skytefeltet. Trist at dette skjer men det er bestemt på høyeste hold på regjeringsnivå . Rikelig med moskus på hele turen men ingen gikk til angrep 🐂Kjempevær hele dagen med 25-27 grader . 😎Vi storkoste oss hele dagen og brukte lang tid 👋😍. 45 km - 10 stk med .Turen arrangert sammen med Folldal Turforening - ekstra arr. som ikke stod  i vårt program. Turleder Johan Ragnar -godt kjent etter mange turer her!

Siste turen på skytefeltveien på Dovrefjell.

 

Gloføkkampen (OBS OBS)- kjempeflott utsikt!

27.06.2018

Gloføken_450x600Viktig melding-lytt på radio-dvs les her !!» Vedr 10 på topp Gloføyken, topp Nr 10. De fleste vil gå fra Johnsgard Turistsenter . Det er merket til Gloføkkampen, tang og skilt er også satt ut her (1326 moh) ( og ikke Gloføken 1357 moh ) Det er merket helt til toppen Gloføkkampen .

 

Årsaken til at vi har "flyttet" fra Glofløken til Gloføkkampen er at dette et en mye bedre Utsiktstopp enn Gloføken og ikke minst et mere naturlig turmål i dette området. Dessverre var vi ikke klar over dette når vi gjorde plukket ut  toppene rett før jul i fjor.

 

Gå inn til resepsjonen på Johnsgard og de forteller deg hvordan du kan kjøre et lite stykke oppover lia! Kjempetopp - du har nok aldri vært på en topp med så flott utsikt 👍😎god tur og avslutt med servering på Johnsgard!

Nydelig sykkeldag til Langodden.

24.06.2018

Som en del av årets Midtsommerdager i Alvdal er det i dag blitt avholdt sykkeltur til Langodden gard. Langodden er en typisk gard for vårt distrikt med skogbruk og mjølkeproduksjon.  Garden har i tillegg en stor campingplass med 6 flotte  høystandard utleiehytter. Og for en dag det ble! Deilig sommervær med perfekte sykkelforhold. Særdeles trivelig på Langodden med deilig kaffeservering og rabarbra saft fra egen hage servert med eget kaffeservise.  Flott hage i et flott gardstun. Åpent også i begge de gamle stabburene, det eldste er datert til år 1804.  Gardsmuseet er veldig bra og må oppleves. Greit besøk med godt 30 gjester som koste seg i sola. Langodden gard er tidelt Norsk Kulturarv sitt kvalitertsmerke Olavsrosa som blir tildelt for høy kvalitet som har sitt grunnlag i den norske kulturarven. Se www.langodden.no. for mere spennende informasjon. Tusen takk til vertskapet Grete Karin og Leif.

Sykkeltur til Langodden og videre sørover til Bellingmo og Barkald med Jutulhugget (21  km fra Steia) er en tur som anbefales. Flatt og fint på gode veier i et nydelig kulturlandskap. Alvdal Turforening har ansvar for drift og vedlikehold. GOD TUR!

En flott sommerdag på Langodden Gard med god servering i et flott kulturlandskap.

Årets lengste dag feiret med konsert på Divle.

21.06.2018

Konsert på Divle - et flott sted. Ta deg en tur hit - du kan kjøre nesten helt frem - kun 300 meter å gå.Årets lengste dag torsdag 21.juni - med konsert med Kåsen-Karan på Divle ova Åsvangen på Plassen. I fjor på samme dag på Baugsberget var det i meste laget med mygg, i år slet vi med rimelig kald nordavind - uten mygg . Gode låter fra Magnar og Egil  de holdt det gående i en god halvtime til tross for kalde fingre etterhvert !  26 fremmøtte, 5-6 varme grader .....utsikten fra Divle og Åsvangen har bygdas klart beste seterutsikt  . Vi gleder oss allerede til neste års konsert - kom gjerne med forslag på sted . Magnar foreslo Sølnkletten men det blir vel heftig da....!

Trivelig sesongavslutning med BLI KJENT I NÆRMILJØET.

19.06.2018

Bli kjent i nærmiljøet 18.juni- denne gang til Geitkletten.

Siste nærmiljøturen denne våren.Hele 16 tobeinte og 2 firbeinte ble med da turmålet var Geitkletten ved Steilangsætra.Denne setergrenda er kanskje litt ukjent for mange, du tar av fra Folldalsvegen ca 5 km nord for Dæhlie butikkn på Plassen. For 15 av oss ble turen litt lengere da Nøstervola dukka opp for undertegnede.Tusen takk til alle som har bidratt til at de 4 nærmiljøturene denne våren har vært helt perfekt.😀

Else Helen og Brit Iren tar gjerne imot forslag på nye turmål til neste sesong.Det øker turgleden når vi blir kjent mange steder i bygda vår!

Kjempeutsikt på Gloføkkampen -men ikke i dag!

17.06.2018

KJEMPEUTSIKT PÅ GLOFØKKAMPEN - men ikke i dag ! Meget flott tur til Gloføkkampen i dag .Ti på topp skilt er satt ut i, vi har flyttet skiltet til det naturlige topp punktet lengst sør på 1326 moh . (Se kart under )Tåke på toppen uten vind og insekter, null sikt men sin sjarm !! Enorm utsikt nede i lia mot Femund og Langsjøen! Solid og trivelig kjentmann med Jan Ola Johsgard. ‍Nydelig middag på Johnsgård Turistsenter. En kjempetur som blir husket lenge for 6 stk og Bliktsen Gled deg til turen til Gloføyken.

På toppen av Gloføkkampen. Du går opp fra Johnsgard Turistsenter på godt to timer i roligt tempo. Ta av til hyttefelt Gloføyklia vest, kjør opp mot jordet, ta til venstre og parker der turstien begynner. Herfra meget godt merket helt til topps.

Her ser du turruta - OBS hold til venstre når du kommer opp i sadelen mot toppen.På turen ned fikk vi se den ENORME utsikten østover. GLED DEG TIL TUREN!!

En sagende god åpning av stolpejakten.

15.06.2018

Stolpejakten 2018 åpnet årets Stolpejakt med utradisjonell metode. Måtte ha assistanse med å holde stolpen.Varaordfører Mona Murud fikk æren av å åpne Stolpejakten. Hun både sagde en stolpe og scannet stolpe Nr 5 - buske på Plassen skole . 16 fremmøtte fikk både info ark med kart og dagens lovde gave som var en eske med friske pastiller! Vi håper på minst 12000 stolpebesøk i år . ‍Medarrangør er Alvdal Il . O-gruppa. Hedmark fylkeskommune og Gjensidige stiftelsen sørger for finansieringa av dette gratis tilbudet. På butkkene,Shell, Gjelten Bru Camping, Taverna  og Turistinformasjonen kan du finne infoark som er kjekt å ha.Tiltaket går frem til 1. november. Totalt er det 40 stolper delt på Plassen og Steia   (foto : Alvdal Miv AS -Tore Rasmussen)

Ferdig med første steg for Hauståsbua.

15.06.2018

Hauståsbua juni 2018Første steg med restaurering av skogsbua i Hauståsen er endelig i gang . Driftsoperatør Audun Eggset har nå snart kjørt opp alle materialer mm . Transporten er krevende og Audun har gjort en kjempejobb.  Planen var å transportere opp materialer med snøscooter rett etter påske før kjøreløyve gikk ut, men den varme været  gjorde dette umulig. Stedet der bua ligger kan godt karaktiseres som «der ingen kunne tru at nokon kunne bu«. Selve tømmerjobben starter utover sommeren med tømrer Svein Olav Nymoen . Det er ønskelig å gjøre en god del på dugnad i samme periode. Dette blir spennende

Det er nå merket til bua fra Sjulhus og den nye barneskola. Søndag 14.oktober blir det fohåpentligvis en liten åpningssermoni!

Alltid koselig med bli kjent turer.

11.06.2018

Trofaste Bli kjent i nærmiljøet deltakere på tur igjen.

 Nærmiljøturen i kveld gikk til Bjørnåsen på Østkjølen.Vår trofaste turvenn Ivar, med May,Brit Iren og undertegnede tok turen.
 
Neste mandag og siste nærmiljøturen vår i år går til Geitkletten ved Steilangsætra.Bli med hvis du ikke har vært der😀😀👍
 
 
 

Kort og rask vei til Blanktjønnvola.

10.06.2018

God kloppet sti fra Urstømsetran og over bløtmyran de første to hundre metrene.

 Trivelig  tur til Blanktjønnvola i dag. Ny ti på topp post klar. Kort å gå fra Urstrømsetra til toppen,1 km i luftlinje. Vi kjørte bil helt opp til Urstrømsetra, bratt opp men veien er bra den.Mygg angrep ved starten ved setran men vi lar oss ikke vippe så fort av pinnen ! Turleder Bjørn Langleite viste oss noen planter i Innerenglia, det er meget frodig her. Stien opp fra Urstrømsetra til hovedstien mellom Barkald til Kvebergsvangen er nå kloppet i myra. Avslutning med deilig servering på Urstrømsetra. 21 stk var med. Takk til Elin Strypet for serveringa og Bjørn som turleder. God temp og noen få regndråper underveis. 👍🎯🏃‍♂️
 

Enestående gave fra Narve Sevilhaug.

09.06.2018

Narve i sitt rette element på Solbakken Omsorgsheim i Alvdal.ENESTÅENDE GAVE FRA VÅR ALLES NARVE SEVILHAUG . Alvdal Turforening har denne uken fått en gave fra Narve på hele kr 35.000!! Han sier han vil gi gaver når han enda lever. Narve er 93 år og er i god form til tross for noe redusert hørsel ! Vi er ydmyke og meget takknemlige for gaven. Vi lover å forvalte pengene til fellesskapets beste . I samråd med Narve offentliggjøres saken på Facebook  og her på hjemmesiden vår ! Hjertelig tusen takk Narve !

Fra sommervær til kald nordavær på Bli kjent tur.

04.06.2018

En av mange flotte skilt i Alvdal.

Sommertemperatur i går på turen til Rundhaugen.

På kveldens "Bli kjent i nærmiljøet" tur til Hølfurua på Såttan fra Kattmoen fikk vi erfare at været skifter fort i norddalen. Distansen er 2,8 km hver vei. Bitende kald nordavind opplevde vi, men på Såttan med sin skog og tørre sti meg god utsikt gikk det greit. Stien på Såttan har en lang historie, langt tilbake var den en del av DNT sti  fra Alvdal Vestfjell til Femundsmarka. I dag er det en populær sti som mange benytter. 6 deltakere møtte opp i kveld.

 

Det er ny tur både 11.juni og 18.juni. Oppmøte banken kl 18.00. Takk til Bli kjent tursjefene Else Helen og Brit Iren.

Sommertur til Rundhaugen den 3. juni!

03.06.2018

Rundhaugen 3.juni . Flott topp!

 NYDELIG topptur til Rundhaugen. Med start fra Strandbu fra 1923 og over Bellingmo brua fra 1913 var det 4,5 km til topps og 400 høydemeter. Ti på topp skilt og tang ble satt opp.Kjempevær uten insekter  med 25-26 varme grader . Den gamle seterveien opp Urlia blir snart borte, her er det ikke mye trafikk. Takk til Johan Ragnar som sikker veiviser .19 turdeltakere i løpet av turen
 
OBS; Pga reinsdyrjakta med start 20.august blir skilt og tang tatt ned før denne dato.
 

Sommer og høstprogramm 2018.

02.06.2018

Alvdal Turforening - forside 2018_423x600Vårt sommer- og høstårogram for 2018 er nå klart. Utdelt alle husstander i bygda og utsendt til alle våre utenbygds medlemmer landet rundt. Vi håper du finner vårt program interessant og spennende.

 

Merk: Det kommer 2 arrangementer til:  Lørdag 30. juni (antageligvis, ikke bestemt dato endelig) Historisk sykkeltur på Dovrefjell - før Ringveien blir tilbakeført til naturen.  11.august - Solformørkelse i Alvdal kl  10.33 til kl 11.33 - hos Jochen Schuster - mere info senere.

 

God fornøyelse og god tursesong! 

Flotte turdager i Sierra Nevada.

29.05.2018
 Årets langtur til Sierra Nevada i Spania startet med en topptur til Mulhacen på hele 3479 moh . Det ble en lang tur på 9,5 timer, 24 km med start på 2.100 moh. Bratt og varmt på god sti. Både Sigurd, Ketil, Marian og Anita kom opp, Johan Ragnar stoppet på 3000 moh, lungekapasiteten er enda ikke iorden etter rundkastet i Sølnkletten . En kjempedag uten uhell😃, trygt følge med lokal guide. Avslutter turen med sol og svømmebasseng på hotellet i Capileira👍🏃‍♂️👌🏻🏊🏻‍♂️ . Her bodde vi i 2 netter.
Turens andre del var sykkeltur ved solkysten "Costa del Sol". Vi bodde 2 netter i byen Almunecar. En kort tur en ettermiddag og en langtur neste dag. Langturen ble utfordrende med stigning på 1100 meter og 53 km.I samråd med guiden vår valgte vi en tøff rute som vi brukte over 6 timer på. Godt og varmt var det i alle motbakkene men det gikk relativt greit.
Årets langtur gikk over 5 dager og må så avgjort betegnes som meget vellykket for kun 5 deltagere. Ingen uhell og god stemning selvsagt på hele turen. Fly ned til Malaga og herfra med buss østover. God kvalitet med gode hoteller,mat og leie av lokale guider på utfuktene. Tusen takk til alle deltakerne som gjorde turen så vellykket.
 
På toppen - etter 1100 meter med stigning. Sierra - topp tur
 

God start på BLI KJENT I NÆRMILJØET.

28.05.2018

Velfortjent kvile ved bua ved Urdskarskamptjønna.Også  i år har vi tilbud om BLI KJENT I NÆRMILJØET turer. Første tur i dag tilUrdskardskamp tjønna. Nydelig  vær har vi hatt for 3 deltakere. Kort å gå - en liten time i roligt tempo hver vei. Mandagene 4.juni, 11.juni og 18.juni har vi slike turer å tillby.

Dette er turer som setter lave krav til god form, vi går roligt , hver tur har maks 2 timers varighet.

Oppmøte kl 18.00  ved banken hver mandag. Kontaktpersoner og turledere er Else Helen Lillestrøm mobil 908 21 509 og Brit Iren Stormoen , mobil 480 85285.

 

God tur i nærmiljøet. 

Topp TOPP tur til Kollutvola.

27.05.2018
Topp tur i bokstavelig forstand😊bildet taler for seg. 18 turfanter inkl. fotograf og turleder tok turen til Kollutvola i Veslesølndalen i Alvdal Vestfjell.  Her var det flere generasjoner, den yngste som var med var 6 år, mens den eldste fyller 90 år i løpet av sommeren. Forøvrig historisk grunn, mange flyslipp her under krigen. Ola Nørdsti var med og delte mange gode historier fra området i eldre dager, oppvokst på setra et steinkast fra toppen. Takk også til Leiv Skare som lærte oss en del om floraen i området, samt om hva enkelte planter ble brukt til i tidligere tider. På tilbaketuren geleidet Ola Nørdsti oss langs den gamle seterveien til Neslund. Takk til alle deltakere for en minnerik tur😁

Nydelig både tur, vær og terreng på Kollutvola.

Rett til topps - med Fåsten!

20.05.2018

TI PÅ TOPP for 37 gang og topp nr 370. TI PÅ TOPP er vår store klassiker. Det er noe meget symbolsk i det å klatre til topps. Årets sesong ble startet med fellestur til Fåset i Tynset Kommune. Toppen er 780 moh og blir ofte kalt lillesøstera til vår egen STEN 905 moh. Kjempelott tur opp fra Leteng. Fin tørr sti. 1,3 km å gå og relativt bratt noen partier. Interessant område med mye geologi historie. Tang og skilt ble satt ut og da er vi igang med årets sesong. Kjempevær med god temperatur og uten insekter. Tusen takk til Bjørn Langleite som ledet gruppen på 11 stk trygt både opp og ned.

 Gruppen på 11 stk hviler ut på toppen. Ikke så god utsikt som på vår egen STEN, men vi ser både Tynset byen, Tron og Sølnkletten meget bra. Turen anbefales på det beste.

Pinseaften - turfolkets store DAG.

19.05.2018

Storfjellet er en flott topp men ikke blant årets Ti på topp topper. Men den er med på trippelen Sten-Baugsberget -Storfjellet.TI PÅ TOPP legges alltid ut for salg Pinseaften, dog litt avhengig av når den er i forhold til våren. Lørdag 19.mai legges årets materiell ut for salg på Bokhandelen. Du får da kjøpt klippekort og informasjonsark.Åres utgave av topper er meget bra mener vi med spennvidde fra Gloføken i Øst til lokale topper som bl.a. Kolletvola, Kollutvola,Korsberghøa, Fåsten og flere til. Løp og kjøp . God tur!

Opplev Alvdal.

16.05.2018

Foreningen Opplev Alvdal (tidligere Alvdal Aktivitet) ble etablert i 1999. Opp gjennom årene har det vært ulike driftsformer og varierende aktivitet. Foreningen drives på dugnad.

Formålsparagrafen: «Opplev Alvdal er et fellesorgan for de organisasjoner, institusjoner, bedrifter, offentlige organer og enkeltpersoner, som har interesse av å utvikle, produsere, markedsføre og selge varer, tjenester og opplevelser i Alvdal. Opplev Alvdal skal gjennom samling og koordinering av krefter og interesser, arbeide for positiv utvikling av medlemmenes næringer og interesser. Opplev Alvdal skal arbeide for forståelse, samarbeide og samhold blant medlemmene.»

Alvdal Turforening er medlem i Opplev Alvdal. Våre tilbud sommer som vinter sammen med mange gode lokale aktører er med på å gjøre nettportalen atraktiv og spennende.  Vi anmoder alle til å bidra med bilder og aktiviteter til enhver tid. Dette  vil gjøre portalen atraktiv for turister og andre som besøker oss. SAMMEN ER VI GODE I ALVDAL.  Se www.opplevalvdal.no.

Ved Haustsjøen - en av mange perler i Alvdal.

Direkte fra Thailand til Allmannstua.

15.05.2018

En av våre medlemmer Ola Hektoen Thoresen bor som kjent i Thailand i vinterhalvåret. Som trekkfuglerAllmannstua mai 2018. Vinterveden er i boks. flest er han nå kommet tilbake til Alvdal! 🦅Ola tok utfordringen på strak arm og stablet vinterveden på Allmannstua ! Kjapt og flott gjort Ola ! Han ser frem til Ti på topp sesongen som starter pinseaften Også takk til Nils Flaten og Jarle Tronslien som har hugget opp veden !.

 

 
 

Gjør din innsats med plukking av plast.

10.05.2018

Kast aldri plast i naturen!!

Plast som ligger kastet igjen i naturen er et stort problem. Særlig ille er det når søppel havner i vann og etterhvert i havet. Det ligger i vår formålsparagraf at vi skal verne om den flotte naturen vår.Vi anmoder alle i Alvdal å gjøre en ekstra innsats med plukking av plast i ditt nærområde. Vi vil ikke arrangere noen organisere fellesdugnader. Send oss gjerne et bilde fra din aktivitet. Lykke til. Vi viser forøvrig til FIAS AS sin hjemmeside for den som vil organisere sitt tiltak.

Flotte Tronsvangen med vår og mye fuglekvitter.

05.05.2018

Nydelig fuglesafari på Tronsvangen i efta. Med utgangspunkt fra Tronsvangen Seterhotell gjorde vi en liten runde i setergrenda. Fuglelivet er på topp nå i mai måned. Trekkfuglene er selvsagt kommet for lenge siden. I Alvdal er det 40-42 ulike arter hele året. I hekkeperioden og i sommerhalvåret snakker vi om totalt 190 arter. Fagmann var Bjørn Pettersen. Han bor  jo som kjent på Tronsvangen. Bjørn har store kunnskaper om fuglelivet  i Alvdal og det er en stor opplevelse å bli med ham på tur. Her er noen av fuglene vi hørte og så: Jernspurv,Sivspurv,Svarttrost, Buetrost, Bokfink, Kjøttmeis, Duetrost, Svarttrost, Løvsangeren, Gransangeren og Rødvingetrost. Totalt 10 deltakere som hadde en svært trivelig og interessant tur. Turen ble avsluttet med kaffe og ferske kaker i peisestua på Seterhotellet. Tusen takk til Bjørn som delte litt av sin kunnskap med oss og for gratis servering. Vi håper på flere slike turer ved senere anledning!

Tronsvngen på sitt beste; fuglekvitter, nydelig utsikt, godt vær og ikke minst dyktig informasjon fra Bjørn Pettersen.

Klart for ny sesong til toppen av STEN.

26.04.2018

TOPPEN AV STEN i ALVDAL.

Mens vi er midt mellom vinter- og sommersesongen: 
 
 
Klart for ny sesong på STEN, Nå begynner snøen å minske oppover mot toppen av STEN , 905 moh. Sten er og blir bygdas mest besøkte topp. I fjor satte som kjent BF Bygg AS opp en flott klokketårn, husk å ringe i klokka når du er oppe!
Har du  forøvrig behov for ny hytte eller ny bolig - ta kontakt med BF Bygg AS.
 
Ny bok med start 1.april er lagt ut!
 
God tur til STEN i 2018!  
 
 
 
 

Utfordrende start på prosjekt skogsbua i Hauståsen.

21.04.2018

Gutta krutt - Svein Olav Nymoen og Tor Baugslien, her på Nymoen Sag og Høvleri.Det er endelig litt fremskritt i  prosjekt skogsbua i Hauståsen. Årsmøtet i november 2017 gikk for en restaurering av bua, men i en enklere form av en gapahuk eller lignende, dog slik at det historiske beholdes. Svein Olav Nymoen har tatt på seg jobben med tømmerarbeide.  Etter påske er det høvlet stokker for åser i taket og nye bunnstokker. Materialer for tak og gulv med mere er bestillt. Den store utfordringen med prosjektet er å få fraktet materialer og utstyr, og det å få komme seg dit. Vi har fått laget oss løype til bruk både for sommer og vinter. Det skar seg med oppkjøringen pga mye og råtten snø. Planen er å få kjørt opp materialer når snøen er borte og få gjort mye av tømmerarbeidet i juni måned. Det er å håpe at dette vil bli et flott turmål for de største ungan i den nye barneskola og for turgåere. Det jobbes også med finansieringa, transporten fordyrer mye. Relaterte artikler i vårt arkiv.  23 des 2014, 26.sept 2016 og 5.juni 2017.

Tryggere med 113 appen.

18.04.2018

113 appen

 

Vi anmoder om at du laster ned 113 appen fra nettet og din nettleser og legge den inn på mobiltelefonen. Forutsetningen er at du har en smarttelefon.

Når du bruker appen Hjelp 113, får nødsentralen automatisk  tilgang til posisjonen din og ser hvor du er. Dette krever at du har oppgiitt mobilnummeret ditt og at du har datatrafikk.

Selvsagt veldig kjekt å ha når du er ute i skog og mark. Like viktig er det i alle andre situasjoner, f.eks. hjemme, på veien, på jobb eller på butikken.

Strålende sesongavslutning på Allmannstua

15.04.2018

Flott og trivelig sesongavslutning på Allmannstua i dag. Når flua surrer i vinduene på Allmannstua er det vår i lufta! Sol fra klar himmel og varm vind lar seg høre! 40 gjester hadde vi, alle satt ue på verandaen. Totalt har vi hatt åpent hele 30 ganger siden 2.dag jul - en gang har vi avlyst pga kulden. Besøket i vinter har vært på det jevne og som i et normalår. Overskuddet av serveringen går i sin helhet til oppkjøring av skiløyper over hele bygda. Mange lokale kjente turgåere i dag, de fleste er stamgjester som er der stort sett hver gang vi har åpent. Vi tør allikevel fremheve med bilde Astrid og Bård Randmæl, bygdas SUPERTURPAR. Takk for alle besøk i vinter og velkommen tilbake neste sesong. Vi sesongåpner igjen i siste halvdel av september.

Allmannstua 15.04.2018 - Astrid og Bård Randmæl. De er svært ofte på tur - sommer som vinter!

Knalltur over Haustdalen til Grimsbu.

14.04.2018

Bilde fra Reinslia - Haustdalen i bakgrunn. Sroralknkletten helt bakerst.Vinterens siste fellestur fra Langsetra - gjennom vakre Haustdalen, over Reinslia til Stormoegga og siste etappen til Grimsbu Turistsenter. 16 km i et knallvær og fortsatt rikelig med snø. Vakre Haustdalen med TOPP utsikt til Storsølnkletten,TOPP utsikt mot Rondanetoppene og Snøhetta i den gamle taubaneløypa nord for Reinslia. Bedre tur kunne vi ikke fått, 6 stk ved start, 5 stk kom helt frem - en snudde I Sjølia. Godt med mat og drikke på Grimsbu Turistsenter! Takk til turleder Arne Helge Dahlen som tok de rette avgjørelsene hele turen, dette gjorde at vi kom trygt frem!

Offensive Shell stadig i utvikling.

11.04.2018

Hilde og Lars Martin foran Shell .

Shell eller Reidar M.Måna Servicesenter AS er en samarbeids partner som vi har hatt et tett og godt 

samarbeide med i mange år. Bedriften tråkker til med en rekke nye tilbud fra mars i år. Bedriften har nå investert i en hypermoderne vaskemaskin for biler. Det er også investert i flere tilltak og produkter i gatekjøkken delen. Shell har nå et større utvalg av pizza enn noen gang tidlligere.  Og ikke minst; Shell har døgnåpent til godt utpå høsten!

Gjennom samarbeidsavtalen kan vi bidra til via våre tilbud til å gjøre Alvdal til et hyggelig sted å bo og besøke.

Vi gratulerer eierne Hilde og Lars Martin med satsingen og er overbevist at dette blir knallbra! Vi var tilstede på åpningen forleden, gule flotte tulipaner er overlevert.

Vinterlig men flott vårlig skitur til Breisjøseter Turisthytte.

08.04.2018

Årets 2 dagers tur til Breisjøseter Turisthytte er vel i havn uten nevneverdig uhell. Denne gang hadde vi ikke været på vår side. Snøvær begge dager, noe vind lørdag og lavt skydekke søndag har vi ikke drømt om i en april tur, men det er slikt som skjer av og til. Noen kom allerede  fredag kveld ifbm årsmøte i Bresjøseter Venneforening, de hadde kjempetur inn med sol og gode lysforhold.

 

Det var så dårlig sikt i snøkaoset  lørdag at en snøscooter fra Breisjøseter  med bagasje og 2 deltakere  på hengeren bokstavelig bommet på målet - med 1 km! Kom helt ut av kurs etter elva Skjellåa og fikk stopp i snøhaugan i Høgspenten mellom mast  297 og 298 rett sør for Sølna. Det hele gikk bra etter henting av ny snøscooter. Lokalkjente Halvor var pilot og hendelsen vil  være nok en god historien  om verten og Breisjøseter!

Alle tok turen inn fra Atnaasjø kafe etter vinterløypa,10 km.,både  inn og ut. Koselig opphold på Bresjøseter med kjempegod 3 retters middag med påfølgende kaffe og bløtkake utover kvelden, samt kortspill og quiz. Frokosten på Breisjøseter er meget bra og må bare oppleves! Totalt har vi vært 21 deltakere i gruppen. Kun 3 stk med adresse på 2560, resten er utenbygdsmedlemmer fra oss samt deltakere  fra Folldal og Hamar med Omegn Turforening.

 

Breisjøseter tur har gått helt siden 1981.  Det blir garantert ny tur rundt påske neste år også!!Breisjøseter 8.april 2018 - mye snø er det i år.

Håper dere har fine turer i skiløypene våre

02.04.2018

Detaljerte betalingsopplysninger finner du også på fronten på hjemmesiden vår. Se under medlemskap.Som enhver bedrift eller forening er det stadig vekk oppmerksomhet om disse pengene og økonomien. Vinteren 2017-2018 har vært en kjempesesong med full fres fra 1. november. Med de snøforholdene vi har per  dato blir det nok skisesong ut april måned. Stort sett har det kommet litt snø flere ganger i uka etter nyttår, dette merkes godt på driftskostnadene våre på grunn av mye kjøring i de ulike traseene.

 

Påsken er ekstra ressursrevende for oss på grunn av preparering av alle påskeløypene  i seterdalene.  Preparerte skiløyper hører med i det moderne friluftsliv i påsken. I år er vi ekstra heldig med kjempevær og skiløyper som står perfekt.

Vår økonomiske ryggrad er en stor og aktiv medlemsmasse og/eller bidrag til skiløyper. Vi håper at alle brukere av våre tilbud bidrar. Du kan også støtte oss via GRASROTANDELEN. Ettersom påsken har gitt oss både kjempevær og skisporene har vært helt topp håper vi på flere ekstra bidrag til vår virksomhet.

Vi har også VIPPS: 510793 

Gode påskedager på Allmannstua

01.04.2018

Allmannstuaq 1. april 2018

Påsken 2018 er over på Allmannstua. Det har vært åpent hver dag fra Palmesøndag til 1.påskedag. Besøket har vært veldig bra med samlet over 700  gjester med skjærtorsdag og langfredag som toppdager. Vi tjener gode penger på serveringen som går i sin helhet til oppkjøring av skiløyper over hele bygda. En betydelig del av gjestene er turister som oppholder seg i bygda i høytiden. TUSEN TAKK til frivillige som bruker en dag som vertskap i løpet av vinteren. Uten vertskap selvsagt ingen åpen Allmannstua. Det er givende å være vertskap, gjestene er blide og mange gode samtaler.

Vi sliter med betalingsløsningen VIPPS pga dårlig kommunikasjon. Har du kompetanse hvordan vi skal løse utfordringen, ta kontakt med oss.

Allmannstua har åpent 2 ganger til i april, både 8. og 15.april.

Ferdigsmurte skiløyper fra i dag

01.04.2018

Illustrajon -løypemaskina på Savalisen for kort tid siden.Som et prøveprosjekt ut sesongen har vi gleden av å tilby ferdig smurte skiløyper. I tett samarbeid med vår maskinleverandør Kasebohrer vil løypemaskina vår gjøre snøen ferdig smurt for aktuellt føre. Det er bare å sette skiene i sporet og du oppdager umiddelbart at gli og feste er helt på topp og vel så det.

Styremedlem Nils Flaten har testet ordningen og er over seg av positivitet.

Løypene på Østkjølen får først det nye tilbudet.  Allerede 1. påskedag er vi igang. Har du spørmål eller klager og ros  til den nye ordningen er det bare å gå inn til vertskapet på  Allmannstua (også åpent i dag) God tur!

Tidenes påskevær igjen

31.03.2018

Sølndalen med gode skispor!

Påska 2013 var meget bra,vi skrev den gangen her på hjemmesiden vår at dette var tidenes påske. I år tar vi sjansen igjen på det samme. Per påskeaften kan vi notere oss for tilnærmet ei hel uke med knallsol. I motsetning til for 5 år siden er det i år mye kaldere om natten og mye mere snø.

Alle våre løyper er per dato i kjempegod stand med blåføre i trikkeskinneløyper. Mulingens litt  hardere i løypene i Savalen området da det var noen få varmegrader i lufta under kjøringen. Totalt er det 130 km med skiløyper alt inkludert. Fortsatt god påske.

Bålbrenningstur til 20 i stil

28.03.2018

Etterhvert som en god tradisjon; Kosetur i Aumdalen eller Svartbekkjølen i påska. Denne gang falt valget på det flotte området ved Illmyrkletten.Her er det spennende terreng med mye flott kulturlandskap og delvis fin gammel furuskog.  Kun en god km å gå hver vei til den flotte bålplassn til turleder. Hyggelig samtale ved bålplassen med vekt på miljøsaker og internasjonale politikk.. Svært godt vær, sol og nydelig skiføre, men en liten trekk fra vest var det. Kun 4 deltakere, turens varighet i godt to timer. Tusen takk til Leiv Skare for ide, regi og gjennomføring.

Koselig ved bålpassen.

Alltid noe å se når en er ute, mange spennende buer.Nydelig terreng i Alvdal Vestfjell!!

"MÅNESKINNSTUR" TIL BREISJØSETER

27.03.2018

Kveldens tidligere annonserte måneskinnstur ble framflyttet og ble i stedet en flott solskinnstur til vakre Breisjøseter. Årsaken er at kulda fortsatt ikke slipper taket og med under -20 mandag kveld, samt -27 på Breisjøseter tirsdagmorgen vurderte vi kveldens tur som en kald fornøyelse. Av praktiske hensyn angående transport ble dagens tur gjennomført t/r Sølensetra - Breisjøseter med start ca. kl. 15.00 for 3 turdeltagere. På Breisjøseter ble vi som alltid godt mottatt med fantastisk god servering, bl.a. med årets nyhet "Ylve-Alva-Vinja rundstykkene" som er verdens beste og som vi kan anbefale. Breisjøseter er en perle, og med slike forhold som det er på dagtid nå MÅ dere legge turen hit. Trikkeskinner fra Sølensetra helt inn til Flatsetra, og gode løyper fra Stråsjøen til Breisjøsetra. Dagens turdeltagere var ihvertfall veldig fornøyd med dagens tur, og vi ønsker vertskapet på Breisjøseter og alle andre GOD PÅSKE.

 20180327_175211 (2)  20180327_184400 (2)

Glimrende jubileumstur gjennom vakre Rødalen.

25.03.2018

Hele 35 stk tok turen gjennom Rødalen i dag. Foruten en ordinær påsketur var turen annonsert som JUBILEUMSTUR. DNT - Den norske Turistforening er 150 år i 2018. Via lokallaget av DNTer det gitt bidrag til turlaga i regionen, som igjen er anmodet om å gjøre gratis arrangementer til folk flest.Turens lengde er på 18 En god parole, det stemte godt på turen.km med stort sett oppkjørte løyper. Felles skyss til startpunkt på Stubsjøen. I endepunktet Gardvikåsen og i den nye store gapahuken var det deilig servering av vertskapetr Turid Voll og Else Helen Lillestrøm.Tusen takk  kjempegod servering. Tusen takk også til turlederne Erik Fido Westgård og Arne Helge Dahlen.

 

Flott terreng i Rødalen.Gapahuken i Gardvikåsen - må oppleves.

Stinn brakke (Gapahuk) i Taubanehuken.

23.03.2018

Vellykket dag i Taubanehuken i dag på Malenaåsen. Folk strømmet  til fra mange kanter på ski, noen kom også til fots.Det ble servert deilig varm trøndersodd med rundstykker samt kaffe og deilige wienerbrød. På noen timer  ble det 120 navn i boka! Vær og føre var bra.

Inntektene fra salget går til taubaneprosjektet. Planen er å sette opp 2 bukker med kibber og kabel som Nydelig sted - Taubanehuken på Malenaåsen. viser hvordan taubanen mellom Alvdal til Folldal fungerte.Taubanen gikk frem til 1967. Se mere informasjon om taubanen ifbm. tur 11.juni 2017 på Vissmannskletten.

Bak privat prosjektet står flere svært driftige karer med Stein Vardenær og Anders Dølhaug i spissen. Kjenner vi gutta rett så begynner det å skje en del praktisk utover sommeren og høsten. Vi regner med at det tas kontakt ved behov for finansiering og dugnad.

Snart påske, med mange gode tilbud fra oss.

22.03.2018

Påsken i år lover svært bra, først og fremst på grunn av mye snø og lovende værmelding. Vi planlegger å ha alle våre ordinære skiløyper  oppkjørt.

 Info om skituren :Skitur palmesøndag 25.mars       

Savalisen fra Sivilosen til Finktrøvangen er preppa.Kjørt opp i Lomsjødalen men vi kommer ikke rundt om Pustuthaugen og opp mor Vesletjønna pga svært store snømengder. Vi ber om forståelse for dette. Det er kjørt opp fra Sandlihytta et stykke. Vi jobber med alternativer videre

 • Det er preppa i Gardvikåsen og innover til Strålbergsetra. Ny Løypa er oppdatert på skisporet.no
 • Vi kom ikke rundt de ordinære løypene på Lomsjødalen  pga mye snø , svært krevende å komme seg igjennom og mye bruk av diesel. Vi ber om forstråelse . Vi vil prøve å kjøre løypene med snøscooter , vi kommer tilbake når dette har skjedd.
 • Åsan rundt og Haustdalen rundt med Reinslia er preppa. Skisporet.no er oppdatert med ny løype i ved Vissmannstjønna, oppdaterte signaler med rett farve.
 • Østkjølen preppes fredag 23.mars.
 • Sølndalen er tenkt kjørt igjen mandag.

Saken oppdateres videre utover mot palmehelga. 

AlvdalTurfor påsken 2018jpg

 

Fotokonkurranse 2018.

21.03.2018
Minner om fotokonkurransen i samarbeid med Alvdal fotoklubb.
Det er åpent for alle til å kunne delta.
Tema er natur, sommer som vinter. Innleveringsfrist 15. mai.
Bildene blir juryert av Alvdal fotoklubb, og de tre beste bildene vil bli premiert med gavekort. Vinneren vil i tillegg få printet ut bildet i stort format!
Bildene sendes til alvdal.foto@gmail.com
Kontaktperson: Bjørn Langleite 982 55 965 Fotokonkurranse 2018

Innerblink igjen på Norengvangen.

18.03.2018

Flink familie. Familien Noreng. Fra venstre Frank, Marianne,Oddveig og Arne. Tusen takk for en flott dag.Hyggelig dag på Norengvangen på Hamndalen under dagens servering. Nydelig turvær, topp skiløyper , knallgod og trivelig servering for godt førti gjester . Kjempeflott utsikt mot Tron og Strømmen grenda. Lenger nord ser en flott Fåset grenda og Tynset sentrum - godt på feil side av Tron ! Takk til 3 familier i grenda som ordnet med kaker og ikke minst hele familien Noreng : Frank , Marianne,Oddveig og Arne som holdt hus og sørget for serveringen . Det er 4 gang de har servering på hytta si. Dette er frivilligheten på sitt beste til alles glede og nytte 👍🇳🇴

Hyggelig med økning i Grasrot prosenten.

16.03.2018

grasrotandelenKongen har i statsråd vedtatt ny forskrift om Grasrotandelen gjeldende fra 1. januar 2018. Forskriften innebærer at en større del av spillinnsatsen nå øremerkes til frivillige lag og organisasjoner.

Målet med å utvide Grasrotandelen er å sikre enda bedre økonomiske kår for frivilligheten.  Gjennom Grasrotandelen får folk mulighet til vise sin støtte til det idrettslaget eller den foreningen som ligger deres hjerte nærmest. Satsen er nå økt fra 5% til 7% av spilleinnsatsen. For oss er dette en hyggelig økonomisk nyhet. I praksis  betyr dette flere tusen kroner pr år. På  fronten av vår hjemmeside kan du til enhver tid se hvor mange spillere som støtter oss og hvor mye inntekt det er opptjent. I Alvdal er det flere gode grasrot mottakere, oversikt finner du på Norsk Tipping sin hjemmeside.

En gave som varmer Allmannstua.

13.03.2018

reidar moldstadVi har fått en sjelden og flott gave til Allmannstua fra Reidar Moldstad. En kjempestor sekk med SNERTE til oppfyring! Av barken på bjørkeved skjærer Reidar av små flak som brukes i ovnen når opptenning skal skje.

Dette er en kjemeflott gave som vil vare lenge på Allmannstua. Vi har som kjent 2 ovner.

Sammen med kona Bodil bor Reidar på et lite flott småbruk på Bellingmo.Rett ovenfor RV3 med flott utsikt til Urlia på andre siden Glåma. Skiløypa fra Urstrømsetra og Kvebergsvangen går jo som kjent til Moldstad. Bodil  - 83 år gammel - går på ski flere ganger i uka innover mot Trosttjønna og Stortorvet. Løypa ble nykjørt til Moldstad nettopp i dag.

Reidar slit litt med pusten og går ikke lenger på ski. Han jobbet i flere tiår som murer i bygda og var en meget dyktig fagmann. Han er nå i sitt 89. år og koser seg hver dag på bruket. De har et stort fuglebrett med massevis av fuglebesøk.

Vi sier tusen takk for gaven. Uttrykket "HEL VED" er helt rett for Reidar!

 

Siste sportsandakt med Kari prest under familieskidagen.

11.03.2018

KKari Prest får takk av leder i AT Johan Ragnar Eggenari «Prest.» Holte har hatt Sportsandakt i en generasjon på nye og gamle Allmannstua . Nå sier hun at nok er nok , hun går over i pensjonistens rekker til høsten . Avslutningen ble markert med gaver fra AT - blomst og bilde fra skistua . Topp vær og løyper i dag , 100 gjester. TINE serverte deilige smaksprøver , takk til Torbjørn Morten Løkken .TINE natursti fra Sjulhusvangen - 22 leverte klippekort. 5 vinnere uttrukket .

Kjell Ove Tronsmoen,Emilie Ø.Trøan, Benedicte H. Bergseth,Malene Strømshoved, Guri G. Livoll.

⛷! Kari fikk sin tradisjonelle snøscooter tur om Rundvangen og Tronsvangen ! En superdag👍💪🏆

Torbjørn Morten Løkken lokal laget i TINE  delte ut deilige smakebiter.Snøscooter kjører Audun Eggset - steller pent med Solveig Øynes og Kari Prest Holte på Tylldalsutsikten.

TO NYE GODE SAMARBEIDSPARTNERE.

08.03.2018

Det er tegnet 2 nye samarbeidsavtaler med to bedrifter i Alvdal ,Einar Østby As og Alvdalsstolpen AS. Hovedpunkter i avtalen er at gjennom  bl.a. våre tilbud skal Alvdal være et hyggelig sted å bo og oppholde seg, bedriftens ansatte har tilbud om helsefremmende tiltak det har for den enkelte, bedriften og samfunnet .Den enkelte bedrift blir positivt omtalt med muligheter for mersalg for sine produkter. Alvdal Turforening på sin side får en økonomisk vederlag til delfinansiering av sine tilbud med vekt på løypepreparering som er veldig ressurskrevende.Vi takker for inngåtte avtaler og håper det vil være til felles glede og nytte. Andre gode samarbeidspartnere; se total oversikt på vår hjemmeside.

Alvdalsstolpen - meget solid bedrift på Plassen. Her med daglig leder Tommy Stormoen.Einar Østby AS -solid bedrift på Steia. Her ved daglig leder Line Morønning.

Vi har ryddet i turforeningens repotasje arkiv.

03.03.2018

arkivDet er gjort en opprydding i vårt arkiv for repotasjer/artikler i og rundt vår virksomhet. Alle artikler eldre enn siste årsmøte i november i fjor er flyttet over til ARKIV fanen nest nederst på frontsiden.

Totalt per 1.mars er det 740 ulike artikler i en periode over godt 10 år. Interessant er det å ta en kikk i arkivet for den som liker slike saker. Omfanget sier vel mye om en stor og variert aktivitet over mange år!

Klabb og babb med navn på Østkjølen.

03.03.2018

Tylldalsutsikten i Alvdal. Kinsesåsen i Tylldalen. Toppen ligger i Tynset Kommune.Det er satt ut over 440 skilt på Østkjølen, helt fra Trontoppen til Jutulhugget. Skiltene er satt opp både i typiske sommerstier,veideler, sykkelstier,topper og i skiløypene. Noen små glipp har det blitt med, det er uungåelig.På Tylldalsutsikten (noen kaller den også  Tjønnåsen) - der trimkassa står og hvor over firetusen skriver navnet  i trimboka sitt i et normalår, har det blitt en feil. Våre venner i Tylldalen kaller toppen KINSESÅSEN, vi har ved en glipp brukt Kinseåsen (uten s). I tillegg har vi brukt hermetegn. Vi beklager feilen og vil rette dette i løpet av våren.

KINSESÅSEN  betyr iflg gode kilder i Tylldalen at dette var et sted hvor en kunne høre kirkeklokkene i bygda. Vi vet også at tyskerne hadde en kjempestor kikkert på KINSESÅSEN som ble brukt under siste verdenskrig. Fra toppen hadde en god utsikt østover, Tron og vestover. Foto: Erland Vingelsgård/Alvdal Midt i væla.

Hodelamperennet avlyst på grunn av kulde.

01.03.2018

Solan avlysninKveldens hodelamperenn ifbm åpningen av Solan Gundersens Vinterleker måtte avlyses. Iskaldt med gradestokk godt på 20 tallet gjorde at avgjørelsen sa seg selv.

Kjedelig at kuldegradene kom akkurat denne uken. Solan Gundersens Vinterleker går som planlagt med oppstart fredag.

VERTSKAP ALLMANNSTUA

26.02.2018

Vi retter stor takk til alle dere som hjelper til som vertskap på¨Allmannstua. Uten god hjelp fra frivillige hadde ikke dette tilbudet vært mulig å opprettholde. Vinterferien er akkurat over, og godt over 400 besøkende har vi registrert på Allmannstua. Dette synes vi er bra, når man vet hvor spennende det har vært å følge våres fantastiske idrettsutøvere i OL på samme tid. Det helt store vinterferie-været uteble vel også for det meste, men noen flotte dager var det. Lørdagens vertskap på Allmannstua var trofaste og gode hjelpere gjennom en lang årrekke, Anita og Magne P. Nerli med kjempe gode kaker.

Magne P (2)

Rikelig med snø i vinter.

24.02.2018

Mye snø i vinter, til glede og besvær.

Vi "sliter"med mye snø i enkelte traseer. Vinteren 2018

er nok den mest snørike på flere 10 år. Det er tråkket jevnt

og trutt i de fleste løypene ut fra kapasitet,bruk og økonomi. Driftskostnadene på løypemaskina har vært over budsjett så langt.Vi har hatt flere reperasjoner av dekk samt elektroniske feil . Tusen takk Almeks  AS og Roy Spigseth for meget rask og god service. Forholdene har vært glimrende siden første del av november etter det vi kan bedømme.  En løypetrasë - Lomsødalen rundt med Vesletjønna og Savalen pluss Nausterdalen ble ikke grunntråkket før vinterferien på grunn av store snømengder. Dette er en stor jobb over flere timer med betydelig bruk av drivstoff.  Vi satser imidlertid på å få dette gjort til påsken.

Brukerne av løypene er stort sett flinke til å betale, vi anmoder ALLE  brukere til å bidra til fellesskapet.

Torbjørg Bjørn med tur nummer 600 i ONSDAGSTUREN!

24.02.2018

Imponerende og flotte prestasjoner i ONSDAGSTUREN. Tiltaket gleder mange , deltakelsen er meget god og har vært en suksess for Alvdal Pensjonistforening, LHL Alvdal, Alvdal Revmatikerforening, Alvdal Helselag og Alvdal Turforening.I ONSDAGSTUREN denne uken ble TORBJØRG Bjørn notert med tur nr 600!!!

En utrolig prestasjon som vitner om energi og tålmodiget

over mange år!Onsdagsturen fyller 14 år i juni. Torbjørg med

gul jakke på bildert. Onsdagstur general Kåre Dalen i midten,

til venstre Jan Løkken som fylte 80 år. Jan har over 300 turer! Bilde: Alvdal Midt i Væla.

Gode dager på ALLMANNSTUA.

22.02.2018

ALLMANNSTUA PÅ EN GOD DAG.Allmannstua er åpen hver dag i uke 8 - den såkalte vinterferieuken. Totalt er det åpent ÅTTE ganger. Serveringa foregår på dugnad - det er svært positivt. En god del av besøket er vinterferie gjester - vårt tilbud er vel et av få direkte rettet mot de som er ER PÅ FERIE I ALVDAL.  Besøket er på det jevne hver dag, vi håper å komme på et snitt på minst 60 stk .All inntekt fra serveringa går til skiløype ppreparering over hele bygda. Totalt er det godt 13 mil som skal holdes vedlikehold over hele bygda innenfor de økonomiske rammene vi disponerer. GOD VINTERFERIE TUR TIL ALLMANNSTUA.

Vellykket skiteknikk kurs i lysløypa.

13.02.2018

Mandag 19.februar kl 18.30 på Steimoegga Idrettspark ble det avholdt et enkelt skiteknikk kurs. Tilltaket var i samarbeid med Alvdal Idrettslag, skigruppa.

Tanken er dette skal være et grunnkurs uansett alder,form og erfaring.

Vi delte inn i små grupper avhengig av den enkeltes behov og ønske. Klassisk og skøyting.

Varigher en liten time, litt hva som ønskes. Ingen deltakeravgift

Totalt var det 12 deltakere. Tusen takk til instruktørene Astrid Dæhlie og Anne Berit Gjermundshaug.

skiteknikk kurs 19.feb

Vinterens store utfordring - bestigning av Høyåsen.

09.02.2018

høyåse 2018

Om sommeren har vi 10 PÅ TOPP, dette er vår store klassiker. I vinterhalvåret har vi EN PÅ TOPP. I år er toppen Høyåsen på Østkjølen, 913 moh. Du ser toppen fra øverste P plassen på Øvre Kvebergvangen. Herfra er det tråkket med truger og det er skispor opp til toppen, avstand ca 1,00 km. Alle som tar turen opp og skriver sitt navn i boka er med i trekning av et gavekort stort kr 913.

GOD TUR TIL HØYÅSEN.

 

 

Kaldt i bygda, godvær i høyden.

04.02.2018

TOPP SKIFORHOLD PÅ GAMMELSETRA     GAMMELSETRA FEB 2020

i dag. Minus 13-14 grader i skiløypa, klar blå himmel!

Britt og Olav Magne med jentan sine bød på god

servering på Samuelshaugvangen. Rolig dag med 30 gester,

Noen gikk på ski , noen kom i bil. TUSEN takk til familien

Samuelshaug som ga dagens omsetning til oss.

Bilde; f v AT  leder Johan Ragnar, Britt og Olav Magne.

Gammelsetra er en av mange flotte setergrender på

Haustdalen. Der er spesiellt flott her i sommerhalvåret

med frodig seterlandskap og mye beitedyr.

 

 

TRIVELIG KVELD I TAUBANEHUKEN

01.02.2018

Selv om været ikke viste seg fra sin beste side, og månen forsvant i snødrivet ble gårsdagens "måneskinnstur" likevel av den hyggelige sorten. God temperatur såvidt på minus, samt god stemning og topp servering og varme av vertskapet i Taubanehuken. For de som ikke har vært her, er dette flotte stedet verdt et besøk. Spesielt godt egnet og populært  for barnefamilier, hvor mulighetene er gode for å kose seg med f.eks. grilling av pølser. I løpet av året vil Stein Vardenær og Anders Dølhaug igjen gjenreise to taubanebukker med kibb her, slik som det var dengang taubanen gikk fra Folldal til Alvdal. Vi gleder oss til dette prosjektet blir ferdig. Da stedet er godt egnet for organisert servering, håper vi på flere arrangement her gjerne med bedre vær. 20180131_194114

TURTIPP - KOM DEG UT DAGEN

24.01.2018

I forbindelse med søndagens "KOM DEG UT DAG" var det natursti med TURTIPP fra Sjulhusvangen til Allmannstua. Vi fikk inn bare 3 innleverte svar, noe som nok skyldes at det var litt i det kjøligste laget. Derfor vil vi igjen bruke "Turtippen" ved en senere anledning, trolig på familieskidagen 11. mars. Men av de 3 besvarelsene var det en som hadde 12 riktige i kategorien for barn, og det var Hedda Ledang. Vi gratulerer Hedda, og en liten overraskelse vil komme til deg!turtipp

Vinter- og vårprogram 2018 er utsendt.

11.01.2018

Vårt sommer og høstprogramm 2018 er nå utdelt til alle husstander i Alvdal       Program 2018 er nå klart - vinter og vår. Flere program finnes også på Alvdal Sport og Alvdal Bok-og Papirhandel AS.

og alle våre medlemmer og støttespillere over hele landet.

Selve programmet pluss giro innbetalings blankett finner du til venstre på hoved hjemmesiden vår. God lesing og god tur!

Skiløper i godt driv.

Trekningsresultater Romjulstrimmen 2017.

04.01.2018

Sesongens Romjulstrim er avsluttet og vi har foretatt trekning i kveld. I år for 34. gang, så dette er blitt en fast juletradisjon i Alvdal. I år var det 28 stk som leverte klippekort.Romjulstrim 2017. Trekning har skjedd. Takk til alle for god innsats.. Vinnere ble: Marsipangris: Sarah Berget Strypet, Tanja Holt, Hallstein Strypet, Magnvor S. Nilsen

Ryggsekk: Grete Karin Inderberg

2 stk  1/4 ferdig vakummpakket griser fra Neslund Slaktegris: Per  Kristian Lundin og  Benjamin Holt.

 

Vi gratulerer vinnerne og takker alle deltakerne for god innsats.

Bilde: Trekningsutvalget v/ Nils Flaten og Johan Ragnar Eggen sørget for at alt gikk riktig for seg. Hunden Sakco deltok også men var mest ivrig etter julekakene. Uttrekker var Elisabeth Flaten.

En utrolig bra prestasjon - 500 onsdagsturer!

03.01.2018

Det settes stadig nye rekorder i Onsdagsturen. Dagens rekord er meget sterk med 500 ONSDAGSTURER.Vi skriver femhundre turer!! Jarle Bråten har klart kunststykket. Torbjørg Bjørn har også passert 500 turer i fjor. Onsdagsturen er et  Jubilanten Jarle Bråten til venstre - sjefssekretær Kåre Dalen til høyre.fellesarrangement med Alvdal Helselag, Alvdal Revmatikerforening, Alvdal Pensjonistforening, LHL Alvdal og Alvdal Turforening. Alltied kl  10.00 på Taverna. Kåre Dalen har vært fast "daglig leder" i alle år, 13 års bursdag i juni måned for tiltaket. Vi gratulerer Jarle Bråten med en fantastisk prestasjon.

(foto fra Alvdal Midt i væla)

 

 

Startet det nye året med SUPERMÅNE.

02.01.2018

Vi har hatt en aktiv periode siden 1 dag jul med flere tilbud. Romjulstrimmen startet 1.juledag og går frem til 3. januar. Onsdagsturen går hver onsdag hele året kl 10.00 på Taverna. Vi har preppet løyper etter beste evne til tross for mye snøvær og noe  maskinproblemer. Allmannstua har vært åpent 4 ganger i høytiden med godt besøk samt i kveld 2.januar med måneskinn. Veldig bra måne etterhvert kveld iflg. ekspertene er den i januar så sterk at den ble kalt SUPERMÅNE. Kveldens tur på Østkjølen var fantastisk med godt månelys. Mye turgåere innom på Østkjølen, 80 navn i boka men det var nok ikke alle som fikk skrevet seg inn. Medregnet åpningsdagene i Romjula har vi hatt over trehundre gjester innom. Mange positive hendelser siste dager, en ekstra takk til Terje Redtrøen fra Tylldalen som kastet seg rundt 1.dag nyttår og frisket opp løyper med snøscooter både på Østsiden av Tylldalen samt på vestsiden av Tylldalen, dvs Østkjølen. Takk  for en flott SUPERMÅNE kveld på Østkjølen.

Sjeldens sterkt måneskinn, selv på januar måned. Her mellom Rundvangen og Tylldalsutsikten, foto Arne Helge Dahlen.

Stin brakke på Allmannstua - mye over 80 navn innom. Hele 1 stk fra Tylldalen I L. tok turen opp. Foto; Erland Vingelsgard, Alvdal Midt i væla.Terje Redtrøen - handlingens mann. Litt lite bilde men det er kin av tekniske årsaker.

Fascinerende styggvær på 2. dag jul og sesongåpning.

26.12.2017

Etter å ha ha ventet på snøværet i mange dager kom det ei skikkelig værkule i dag med snø og vind.I løpet av få timer kom det 15 cm med snø med mye vind i snøkastene. Selv om vi kjørte med løypemaskina i morgenDe kom seg greit opp fra Sjulhusvangen, Hallgerd og Odd Bjarne Brandsnes med barnebarnet. timene for å ta vare på snøen, stod ikke løypene lenge.Vi tror de aller fleste synes det var helt greit med "styggværet" , så avgjort sin sjarm på sin måte i kjente trakter. Sesongåpningen på Allmannstua fikk besøk av 42 gjester,som var over forventingene været tatt i betrakning. Allmannstua har også åpent 3 dag jul, nyttårsaften 31.des , 1 dag nyttår og tirdag kveld 2.januar med SUPERMÅNE.

God jul i hi og heim - fra nissen på Kvebergsvangan.

22.12.2017

Alvdal  Turforening ønsker alle sine lesere en riktig god jul og et godt nytt år.

Vårt program for jule- og nyttårshelga.

22.12.2017

Alvdal Turforening ønsker alle en hyggelig jul med noen av våre aktiviteter.

-Allmannstua er åpen 2. og 3.dag jul, nyttårsaften og 1. dag nyttår. Åpent tirsdag kveld - SUPERMÅNE. 

  - Romjulstrimmen. I år for 34.gang. Klippekort på Allmannstua, bomkasse Sjulhusvangenm sekkfurua , klippekort finner du også her: Romjulstrimmen 2017 - klippekort med informasjon. 

-ONSDAGSTUREN. Som vanlig onsdag Taverna kl  10.00.    -Vi kjører skiløyper hver dag ved behov fra 2.dag jul. Se www.skisporet.no

Endelig ET KART over hele Alvdal Vestfjell.

19.12.2017
nytt kart sølnkletten 
JULEGAVETIPS! Nytt kart over hele Alvdal Vestfjell ! Råflott turgave ! Selges på Alvdal Bok- og Papirhandel.
Tidligere har en måtte bruke hele 4 kart for å få med seg hele Alvdal Vestfjell. Teknikken endrer seg til det bedre og nå får du hele området fra Atna i sør, Sollia i Vest, Folldal i nord og Alvdal i Øst på et laminert kart som tåler både vind og bløte.
Dette er helt topp for turfolket, den perfekte julegave til alle som liker fjell og natur! God tur med nytt kart!
 
 

Mere skiløyper klar til jul.

15.12.2017

I efta er Finnbudalen tråkket for første gang i vinter                                 Finnbudalen på sitt bilde. Riktignok et arkivbilde, men forholdene er veldig bra. Jula lover godt.

 lmed løypemaskin fra "grustakbommen"og helt inn
 til Aumdalsetran. Flatt, flott natur, gode skispor,
 bra med snø, dyrespor, godt for helsa. 7,5 km.

 God tur!                                           

Historisk dag på Østkjølen.

08.12.2017
 HISTORISK DAG på Østkjølen i dag kl 13.05! Den nye skiløypa mellom Nysetra til Sjulhusvangen erFredag 7.desember. Bilde er tatt av løypemaskina for føste gang på den nye skiløypa mellom Nysetra og Øvre Sjulhusvangen. Ca 1,30 km. preppa for første gang med løypemaskin. Sjåfør: Audun Eggset. Årsaken til omlegginga  er at veglaget har valgt å vinterbrtøyte helt frem til Nysetra.Greit med snø i området , gode skiforhold. GPS kart med  sporlogg blir korrigert. Kun Østkjølen som blir prioritet i helga.. Hele løypenettet  kjørt innom alle P plasser og skøyteløypa er kjørt. God prøvetur!
 

GRISEHELDIGE Romjulsdeltakere.

07.12.2017

Da er hovedpremiene fra ROMJULSTRIMMEN 2016 levert ut, to kvarte griser flott partert og pakket Bente Måna ble torsdag fikk torsdag kveld 7.des levert av Nils Flaten fra Alvdal Turforening en råflott gevinst fra Romjulstrimmen. Berit Gjelten får sin gevinst også. Grratulerer begge to  vel fortjent. fra NESLUND SLAKTEGRIS. De heldige vinnerne som ble trukket er Berit Gjelten og Bente Måna.

Se tidligere artikkel her på hjemmesiden  7.jan  2017. Praksisen er slik at grisen leveres ut før jul året etter. Fra 25. desember i år er det ny ROMJULSTRIM. Hovedpoenget er selvsagt at vi kommer oss ut etter all god mat, men ekstra motiverende må det være med muligheten for å vinne delikat Neslund gris. Bli med, mer info kommer etter hvert. Tusen takk til  Neslund Slaktegris som samarbeidspartner.

 

Trivelig og konstruktivt årsmøte.

30.11.2017

Egil Skarpsno og Magnar Tronsmoen i Kåsaen med gode toner under årsmøtet vårt på Søberg Gård. God mat fikk vi selvsagt fra Maren på Søberg Gård.

Alle papirer tilhørende årsmøtet onsdag 29.november på Søberg Gård finner diu  under. Referat fra årsmøtet vil foreligge her på siden senest 10.desember. Årsmøtet var godt besøk med 28 fremmøtte. Årsmøtet gikk greit med mange gode vedtak.Styret fikk mange arbeidsoppgaver å jobbe med i det kommende året. Takk til Kåsen kara for god underholdning.

   1.  Årsmøte innkalling 2017 for Alvdal Turforening

   2.  Årsmelding 2017  - Alvdal Turforening

   3.  Regnskap  og Balanse 2017

VÅRE Gode samarbeidspartnere    Alvdal Turforening 2017 Samarbeidspartnere. 

  4. Revisjonsrapport 2017

  5. Kontingent og  handlingsprogram 2018 - forslag til årsmøtet

  6. Budsjett 2018 - forslag

  7. Valg  2017  - forslag fra valgkomiteen

  8. Inkomne saker årsmøtet 2017

  9.  Årsmøte referat 2017

Se flere artikler i vårt arkiv!!

29.11.2017

Vi har over 740 artikler liggende  her. ARKIV - se i fronten  venstre side på hjemmesiden vår!

 

skisporet3
Temperatur
nok
ut.no
facebook6
bt
grasrotandelen135
yr 
opplevalvdal3
slutt2 

venstre øverst 

Tirsdag 19. november 2019.

19.11.2019

Mye snø kommet, sjelden med så mye på en gang i Alvdal. Vi hekter oss på  ordinær kjøreplan på linje med de siste årene. Det betyr at i dag tråkker vi med snøscooter på  Østkjølen, opp fra Kattmoen og hovedløypene. Etterpå preppes det på lysløypa på Stemoegga Idrettspark. Det blir "sabbete" men vi takker for snøen som kommer!

Mandag 18. nov 2019

18.11.2019

Det er meldt mye snø komende  dager, i dag kjører og prepper vi kun i lysløypa på Steimoegga Idrettspark.

Skiløyper 16-17. november

16.11.2019

Det ble som kjent tråkket med snøscooter fredag 15. november på Østkjølen. Vi kjører ikke noe  mere i helga,  håper på litt mere snø over helga, noe som er meldt  også. Saken oppdateres.

Allmannstua er åpen 13. ,20. og 27. oktober

12.10.2019

Allmannstua har åpen de 3 siste søndagene i oktober. 13. oktober, 20. oktober og 27. oktober. Åpent mellom kl  11.30 til kl 15.00.  Det er fint å gå fra alle  P plassene på Østkjølen. Velkommen skal du  være!

Måneskinnstur 11. oktober

08.10.2019

Annnonsert måneskinnstur i oktober blir fredag 11. oktober - vi venter til denne kvelden pga været. Vi  går en tur til Høgkuven eller Kampen i Vardan. Oppmøte Steia kl  18.30. Ta med mat og drikke samt vindtett tøy.  Turleder er Johan Ragnar Egggen, mobil  95 87 39 07. Si fra i forkant om du vil bli med til turleder. Oppmøte Steia ved  banken kl halv sju. Velkommen.

Søndagstur til Eiemokoia - 6. oktober

01.10.2019

Søndag 6. oktober er det "åpen bu" på Eiemokoia. Fra  kl  11.00 og en par timer.  Fellesavreise fra  Steia ved banken kl  10.00  - alternativ gå opp på egen hånd. Ta med deg  kaffe og egen drikke for dagen.  Velkommen.

Søndag 29. september 2019.

26.09.2019

Allmannstua er åpen mellom kl  11.30 til kl 15.00   Velkommen.

Vinnere fotokonkurranse våren 2019.

22.09.2019

3 gavekoert. Kr  200 Inger Nesteby.  Kr  300 Anne Nesteby.  Kr 500  Anne Nesteby.  Gavekort  fra Alvdal-Tynset Sport AS. Vi gratulerer.

Allmannstua sesongåpner 22.sept

20.09.2019

Åpent 22. sept fra kl 11.30 til kl 15.00.   Vi ønsker alle velkommen.Allmannstau høst

Haustdalens beste seterutsikt i høstluft

28.08.2019

Eggestas hyttaDet er sikkert fine farver 15.september.  Hytta til Liv Randi og Ivar Eggestad ligger 2 km fra Langsetra på Haustdalen. Hytta ligger fint til med god utsikt mot  Haustdalen og  Sølnkletten. Det er  kaffe servering her fra kl  12.00  til kl  15.00 søndag 15. september. Du kan kjøre helt frem, alt er det fint å gå fra Langstra. Velkommen skal du være! Et tiltak gjennom Alvdal Turforening