Skrevet av Johan Ragnar Eggen
2. juli 2024
2.juli. Småregnet med lav sommertemperatur for 21 fremmøtte Det vi fikk oppleve både varmet og gledet oss og er en merverdi å ha med seg når en er ute i naturen
I Djupdalsbekken ved Dølplass, 100 meter fra Fylkesvegen berettet Aage Paus ( Alvdalsvenn, Institutt for biovitenskap (BIO) Universitetet i Bergen), om morene avsetninger.Lagdeling som periodevis trolig viser årlige avsetninger a la årringer. I Djupdalsbekken ca 15 m tykke, spenner over kanskje bare noen hundre år Det har vært flere istider i Norge med flere isfrie varmere perioder. Djupdalsbekken antar man ble dannet av smeltevann-elver skåret gjennom avsetningen fra isen Når en går inn i Djupdalen vil en fort oppdage mye leire som en fort setter seg fast i ved regnvær som i dag.
Del to av denne tematuren var besøk Gaia senter Her er det fokus på natur, kultur og livskvalitet. Kortreist og lokalt er viktig både når det gjelder opplevelser, mat og drikke, råvarer og arbeidskraft. Kvalitet står i høysete med vekt på å vare på tradisjoner samtidig som en tenker nytt. Nina Christin Østgaard ( kåret til årets Alvdals ambassadør 2024) viste oss rundt i den store hagen og spennende info om hva som kan dyrkes på økologisk måte. Walipine gartneriet er veldig spennende og imponerende med mange nyttevekster som bl.a brukes i matserveringen på Gaia senter
En flott kveld som viser litt hva du kan oppleve i Alvdal. Et besøk på Gaia Grønn Helse, Senter for livskvalitet anmoder vi om
Tusen takk til de som bidro faglig og alle fremmøtte!
Forside bilde: Aage Paus