To flotte turopplevelser langs Folldalsvegen.

2.juli. Småregnet med lav sommertemperatur for 21 fremmøtte😀 Det vi fikk oppleve både varmet og gledet oss👍 og er en merverdi å ha med seg når en er ute i naturen😀

I Djupdalsbekken ved Dølplass, 100 meter fra Fylkesvegen berettet Aage Paus ( Alvdalsvenn, Institutt for biovitenskap (BIO) Universitetet i Bergen), om morene avsetninger.Lagdeling som periodevis trolig viser årlige avsetninger a la årringer. I Djupdalsbekken ca 15 m tykke, spenner over kanskje bare noen hundre år😀 Det har vært flere istider i Norge med flere isfrie varmere perioder. Djupdalsbekken antar man ble dannet av smeltevann-elver skåret gjennom avsetningen fra isen😀 Når en går inn i Djupdalen vil en fort oppdage mye leire som en fort setter seg fast i ved regnvær som i dag.

Del to av denne tematuren var besøk Gaia senter😀 Her er det fokus på natur, kultur og livskvalitet. Kortreist og lokalt er viktig både når det gjelder opplevelser, mat og drikke, råvarer og arbeidskraft. Kvalitet står i høysete med vekt på å vare på tradisjoner samtidig som en tenker nytt. Nina Christin Østgaard ( kåret til årets Alvdals ambassadør 2024) viste oss rundt i den store hagen og spennende info om hva som kan dyrkes på økologisk måte. Walipine gartneriet er veldig spennende og imponerende med mange nyttevekster som bl.a brukes i matserveringen på Gaia senter😀

En flott kveld som viser litt hva du kan oppleve i Alvdal. Et besøk på Gaia Grønn Helse, Senter for livskvalitet anmoder vi om😍👍

Tusen takk til de som bidro faglig og alle fremmøtte!

Forside bilde: Aage Paus

Leire på godt norsk 😀
Aage beretter om historia om Djupdalsbekken😀
Ute i den store Hagen😀
Inne i det store Walipini gartneriet😀
Stor plastduk er det over Walipini gartneriet
Druer dyrkes også i Alvdal😀
Nina er det kjempe motiverende å høre på.